10 najboljih joga pokreće rachel brathen | BA.GlobalScienceCollaboration.org

10 najboljih joga pokreće rachel brathen

10 najboljih joga pokreće rachel brathen

Ove mix-and-utakmica kreće od najpoznatijih svjetskih jogi će se protezati i ton

Postoji razlog Rachel Brathenhas postati najpoznatiji učiteljica joge na svijetu. Pozadina definitivno ima neke veze s tim. Većina poruka na njenom @yoga_girlInstagram feed uključiti nju u nekim obrnutim iskrivljenje protiv Arubian Beachscape - mjesto native Šveđanin je pozvao kući u proteklih pet godina.

Njen 2m (i brojanje) Sljedbenici može cijeniti višegodišnje cheeriness, dirljivom iskrenošću i česte pas snimke. Ali postoji još jedan razlog Brathen je toliko privlačan - sigurna da mogu to #YogaEveryDamnDay, ali ona je realan o tome, i ja ", preporučujem raditi do 20 minuta dnevno za početak".

load...

Radije nego osjećajući preplavljeni ogroman broj joga poze i praksi tamo, Brathen vjeruje u radi ono što možeš za početak, a ne vrši pritisak na sebe da to, recimo, savršeno headstand odmah. "Počnite ciljajući područja vašeg tijela znate da je potrebna pomoć, to bi mogao biti čvrsto ramena od sjedećom nagnut nad stolom cijeli dan, ili psihički osjećaj preopterećeni", kaže ona "Pronađite svoj domaći zadatak -. Poza koje vam mogu pomoći - onda fokusirati na ovim nekoliko minuta svakog dana. I zapamtite, ljepota joge je možete to učiniti bilo gdje, sve što trebate je mat! "Tako ukrasti svojih omiljenih poteza i bilo raditi svoj put kroz set od 10 ili miješati i utakmicu za kreiranje ugovoriti trening...

load...

Camel pose

Pogodno za: Energy, varenje, hormon-regulacioni | Jača: ruke, leđa | Proteže: bedra, ABS, grudi

(a) Come na koljena, hip-razdaljine. Držeći svoj unutarnji bedrima čvrsto pritisnite kukove naprijed. Zavaliti i posegnuti za pete. Ako ne možete stići pete - stavite blok ispod ruke.
(b) Neka glavu pasti i omekšati gluteuse. Ostati na 5 sporo diše, ili dok vam je udobno.

Eagle predstavljaju varijacije

Pogodno za: Focus, miran | Jača: Core | Proteže: Gornja nazad

(a) Lezite. Ubačaj desnu nogu preko lijeve strane, kačenja desnu nogu oko leve ugla. Ubačaj lijevi lakat preko pravo ispred vas stavljanje leđa ruke zajedno. Prsti i prstima pritisnuti u mat.
(b) Izdahnite i podignite noge i ruke sa mat tako laktove i koljena povezati. Povući svoj stomak u, udišu i spustite natrag u mat. Ponovite 10 puta prije prelaska obje ruke i noge i idem ponovo.

Zavaljen velike pete pose 

Pogodno za: Mirno, varenje | Srengthens: kolena | Proteže: zadnje lože, bokovi, bedra

(a) Ležeći na leđima, proširiti desnu nogu na 90 stepeni u odnosu na pod, držeći na poleđini ili butine, tele, skočnog zgloba, nožni palac - gdje god osjeća ugodno. Koristite traku oko nogu, ako je to potrebno.
(b) savijte desnom nogom, držanje glave i ramena opuštena. Levom nogom treba da ostane na terenu i trebalo bi osjetiti protežu na poleđini desnu nogu. Držite za 10 - 15 sporo, duboko udahnuo. Switch noge.

Oku igle 

Pogodno za: Mirno, varenje | Jača: bedra | Proteže: kukova, donjeg dijela leđa

(a) Ležeći na leđima, postavite lijevu nogu na zemlju i odmoriti desnom gležnju na levoj butini. Savijte desnu nogu, pritiskom palca od tijela.
(b) Koristeći ruke na zadnjoj leve butine, neriješeno na lijevu nogu prema prsima. Osjetite desni kuk otvaraju dok produžiti trtičnu kost prema mat. Držite 10 udisaja i prekidač strane.

Handstand

Pogodno za: energiju, um-fokus, mirno, probavu | Jača: ruke | Proteže: ABS

(a) Početak u dolje pas. Na sve četiri - zglobovi ispod ramena i koljena direktno ispod kukova. Široko raširenim prstima i čvrsto pritisnite kroz dlanove. Podignite koljena sa poda i ispravite noge.
(b) Softly izbaciti jednu nogu gore, ponovite nekoliko puta da se postigne zamah. Pronađite ravnotežu - kukovi složen preko ramena, povlačeći donji stomak u i kick obje noge. Pritisnite zgrade udaljene i disati. Pokušajte ovo uza zid na početku, potrebno je praksu!

Tree pose 

Dobra foor: Sreća, povjerenje | Jača: bedra, telad, gležnjeva | Proteže se: unutarnje butina

(a) U stojećem položaju, kreću svoju težinu na desnu nogu. Podignite i postavite lijevo peta sa svojim unutrašnjim desne butine. Ako je moguće, ponesite dlanove i ostvarite svoje ruke.
(b) Držite kukova okrenut prema naprijed. Bilans za 10 udisaja i prebaciti strane.

Sjedeći twist 

Pogodno za: energiju, raspoloženje-lifting, probavu | Jača: ruke | Proteže: ramena, kukovi

(a) Sjedi visok. Savij desnog koljena, stavljanje tabanima izvan lijevu nogu na strunjačama. Savijte lijevog koljena, privlačeći pete blizu vašeg vanjskog desnog kuka.
(b) Donesite svoju desnu ruku iza vas, s prstima pritiskom u mat kao što ste okrenuti na desno. Produbiti twist pritiskom na lijevi lakat na izvan vašeg desnog koljena. Gaze preko desnog ramena, ostati na 5 udisaja i prekidač strane.

Leptira

Pogodno za: Mirno, energija, probava | Jača: Arms, gluteus | Proteže: kukova, unutarnje butina

(a) Sedi i swing noge uza zid. Mrdaj bum što bliže na zidu kao možete. Savij koljena i dovesti tabane zajedno. Nacrtajte pete prema vašem sit kosti.
(b) Polako pritisnite dlanove na koljena, da ih približava prema zidu da prodube potezu.

Boat pose 

Pogodno za: Sreća za jačanje, miran, probavu, hormon-regulacioni | Jača: ABS, leđa, ruke | Proteže: ruke

(a) Sjedi na podu koljena savijena, hodati prste prema sebi, a zatim podignite obje noge produžava ih. Engage svoj unutarnji bedrima.
(b) vođenje svoju težinu od rep kosti, pobrinite kičme je duga i ravna. Trebalo bi biti u V-položaj, ruke ravno ispred vas. Držati za 15 - 30 sekundi, na umu da diše. Odmorite i ponovite tri puta.

Divlja stvar 

Pogodno za: energiju, raspoloženje podizanja | Stengthens: ramena, gornjem dijelu leđa | Proteže: bokovi, grudi

(a) Od dole-okrenut pas, proširiti svoju desnu nogu i iza vas, savijanje koljena i otvaranje kukova. Lagano flip vaš pas više, slijetanje sa loptom stopala iza lijevog koljena.
(b) Podignite kroz kukova, puštajući glavu drži leđa. Disati. Engage svoj core prije povući nazad preko i ponavlja na drugoj strani.

Započnite dan pravo s ovim jutarnjim joga exerciseand koristiti ove 3 poteza da se unos kalorija burn
 

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

7 stvari koje vam pomažu da izgubite stomak u stomaku

Post Fitnes

Karlie Kloss na postignutom treningu, jutarnjim kolačićima i njenim dnevnim doručkom

Post Fitnes

8 načina da vaš zdrav način života čini da se osećate gore

Post Fitnes

9 osvežavajućih stvari nam je Iskra Lawrence rekla kada smo goli

Post Fitnes

Hannah Saul, tajnovit model viktorije, obara njen dan

Post Fitnes

Moj najvažniji abdominalni mišići su vrhovi, od 10 najboljih žena na svetu

Post Fitnes

Ovaj potez je bolji od ploče za izgradnju jakog jezgra

Post Fitnes

Blogger deli slike koje joj izgleda više toniran nakon dobijanja težine

Post Fitnes

Dan u zdravom životu Lea Michele

Post Fitnes

Emili Blunt: misao o teretani čini da želim da plačem

Post Fitnes

Kako se glumci drže na putu

Post Fitnes

Čišćenje veštačkog alisa: 15 minuta eksplozije