3 načina promovisanja zdravog leđa u savremenom svetu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

3 načina promovisanja zdravog leđa u savremenom svetu

3 načina promovisanja zdravog leđa u savremenom svetu

Mi konsultovati stručnjake da otkriju kako da se protežu dalje bol u leđima

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Nurofen.

Zavaljen u svoj office chair. Izvijajući preko Instagram feed. Preteruje vaše trbušnjake u teretani. Svi smo krivi za navike koje mogu izazvati bol u leđima, pa čak i najzdraviji vježba ovisnik je vjerojatno da je osjetio svoje kičme titraj u nekom trenutku u proteklih 12 mjeseci.

Globalno, Ipsos istraživanja ukazuju na gotovo 9 od 10 Britanaca pati epizoda tijelo bol svake godine, s mišićavim bolovi, bolovi u zglobovima i leđima najveći uzroka problema. Ali, na sreću, to je lako negirati navike koje izazovu bol - kad znate kako. Pročitajte na za tri najčešća uzroka boli i proteže koji pomažu promovirati zdrav leđa.

load...

Pitanje: Svakodnevni stezanje

Bol zglobovima i mišićima utjecati na sve nas u nekom trenutku. Međutim, više od četvrtine od nas nastavi bez obzira i ignorisati tweaks na naše jutarnje rutine koje vam mogu pomoći s leđa probleme.

Probati ovaj

Svaki dan započnite sa jednostavnim slijed tjelesne težine proteže prije nego što napusti krevet. "To je lakše i sigurnije da se protežu zajednički kada nije opterećen težinu", objašnjava Garry Trainer, osteopatu, akupunkturolog i masaža terapeut.

• Udobno se smjestite na krevetu s koljena savijena, noge hip širini ramena, a stopala ravno i blizu vašeg bum.
• Postepeno spustite noge na desno, tako da kolena dodiruju krevet.
• Opustite se za 10 udisaja.
• Dovedite svoje noge natrag u centar i ponovite na lijevu stranu.

load...

Ako zadaci i dalje osjećati kao teret, jedna doza od Nurofen Zajedničkog & Back Pain Relief može pružiti do 8 sati olakšanja. Lako da se kod kuće ili u pokretu - birati tableta, kapsula, tematska gelovi ili zakrpe - oni mogu vam pomoći nastaviti sa svojim dan kada bol napada.  

 

Pitanje: Tech vrat

Ako ste obučeni sebe da bude uber efikasan (odgovaranje na e-mailove i poruke dok hodate ulicom) bilo bi vrijeme da preispitamo svoju strategiju komunikacije.

"Dosta vremena provodili gledajući dole na telefonima, tabletima i drugim elektronike vas stavlja u rizik od naprijed glava držanje", kaže lični trener i fizioterapeut James Farmer. "Ovaj položaj stavlja pritisak na vratu, koji poravnava krive kičme i stavlja pritisak na okolne mišiće, ligamente, kosti -., Pa čak i same zglobove"

Probati ovaj

Idealno bi ograničiti vrijeme provedeno online, ali u današnjem digitalnom svijetu to je nezgodno. Umjesto toga, napišite telefon u torbu dok ne zaustavite. Onda se potruditi da odgovorim na poruke, e-mailove, WhatsApp - kako god - što bliže visini očiju moguće.

"Nešto tako jednostavno kao podizanje ekranu računara ili iPhone na nivou očiju će promovirati bolju poziciju vrat i smanjiti stres smješteni na području tijela", kaže Farmer.

Pitanje: Typer je stezanje

Prema podacima Zavoda za statistiku (ONS) oko 44 miliona radnika u EU imaju mišićno-koštane poremećaje uzrokovane radnom mjestu. Srećom, nedavna studija, objavljena u JAMA, otkrili su da kombinovanje joga proteže uz sabranost da smiri bol u krstima.

Probati ovaj

Prije spavanja uložiti nekoliko minuta da se oslobodi tog dana nepropusnost od bavljenja pozu proširenu djeteta. Jednostavno kleknuti, zavaljen s kolena osim i ruke stavi na blok (ili ručnik) ispred vas. Izdahnite i spustite tijelo između kolena, odmarajući ruke na bloku. Držite 10 udisaja.

Cink broj: UK N 04160028h

Nurofen Zajednički & Back Pain Relief kapsule 256mg tablete (GSL)
nurofen Zajednički & Back Pain Relief 256mg tablete (GSL)
nurofen Max Snaga Joint & Back Pain Relief 512mg tablete (P)
sadrži 200mg 400mg ibuprofena (kao što je natrijev dihidrat) Indikacije: Simptomatska reljef blage do umjerene boli, kao što su glavobolja, bol u leđima, bol u periodu, zubni bol, neuralgija, reumatskih i mišićima, migrena, hladno i simptome gripe i groznice. Max Snaga 512mg tablete također indiciran za ne-ozbiljan artritis i bol u grlu. Uvijek pročitajte etiketu.

* Stručnjaci citirao ne podržavamo Nurofen

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

15 funkcija instagram računa kako bi vas motivisao na trening

Post Fitnes

7 instagram naloga koji će se nadahnuti za inspiraciju vašeg partnera

Post Fitnes

Uzmi mačko tijelo u 6 poteza

Post Fitnes

Louise Thompson na intuitivnom jelu i reci da da puding

Post Fitnes

Oitnbova zvezda Ruby Rose otkriva kako je presjekla te abdominalne mišiće

Post Fitnes

Ukradi jodie kidd supermodelsku hranu i fitnes plan

Post Fitnes

Caroline Wozniaki na tenisu, ugljene hidrate i motivaciju

Post Fitnes

Gemma Atkinson o tome zašto ona nije uradila čvor za 8 meseci

Post Fitnes

Ličnosti su na odmoru i volimo fotografije

Post Fitnes

Maria Sharapova: fitnes, lice, fokus i osnaživanje žena

Post Fitnes

Šta jedem za nedelju dana od strane Džess Rajta

Post Fitnes

Sarah Stevenson govori o hrani, fitnesu i učenju od Serene Williams