4 joga kreće da poboljša plodnost | BA.GlobalScienceCollaboration.org

4 joga kreće da poboljša plodnost

4 joga kreće da poboljša plodnost

Uzmite tijelo beba spremna s ovih pet jednostavnih joga pokrete, preporučeno od strane stručnjaka

Kada je u pitanju povećanje plodnost, to nije samo pitanje ditching piće i supplementingwith folne kiseline. Čak i vrste vježbe se odlučite da to mogu odigrati svoju ulogu u dobijanju vaše tijelo beba spremna. To je zato kako se krećete utiče na hormone. 

Ne iznenađuje, tu je dobitnici i gubitnici bebi bodi povećanje kondicije. Prikazano u istraživanja kako bi se smanjio stres plodnost aktiviranja, yoga također povećava protok krvi u karlicu, koji stimuliše žlijezde hormon koji proizvode i ublažava muscletension.

Isprobajte ove četiri poteza, preporučuje Fiona Kacz-Bolton od Awakening plodnost i dr Geetha Venkat iz Harley Street plodnost klinici, kako bi pomogli povećati plodnost...

load...

Mašine za pranje rublja

Uklanja stres iz energetskog tijela i jača


Postolje s ramena opuštena. Sada, jednostavno okrenite s jedne na drugu stranu swinging ruke labavo rade svoj put gore od visine struka do nivoa ramena, a zatim pokrenite natrag u visini struka. Okrenite svoj van nogom u pravcu ruke kao na slici.

Trikonasana Pose

Stimulira i poboljšava cirkulaciju krvi kroz tijelo, zauzvrat smanjuje krvni pritisak i stres, kao i jačanje kukova i otvaranje području prepona

 

Oblik stojećem položaju s nogama tri noge osim i okrenite prste desne noge prema naprijed prema vrhu vašeg mat i leva noga odstupio pod uglom od 45 stepeni (pokazujući prema lijevom kutu vašeg mat). Udahnite i pritisnite lijevo kukovima se na lijevo kao što povucite obje ruke na desno paralelno sa podom.

load...

Izdahnite i okrenite samo ruke, podižući lijevu ruku i odmaraju desnu ruku na desnu nogu, s dlanovima okrenutim prema naprijed.

Pritisnite u nogama, povucite koljena kape, držeći noge jaka. Dostići vrhove prstiju daleko jedni od drugih, čime je ruke u jednu pravu liniju sa ramenima naslagane jedna na drugu. Pritisnite lijevi kuk naprijed i desnom kuku nazad. Dišite i držite za pet udisaja.

Da oslobodi, udišu i do podigao ruku prema plafonu kao pritisnete dolje u noge koristeći cijelo tijelo da podigne natrag u pet zvijezde. Ponovite na drugoj strani.

Child Pose

Lagano se proteže kukovima. To pomaže da se ublaži i stresa i umora, poboljšava svoju intuiciju, opušta leđima i vratu

 

Početi u klečećem položaju i sjesti vaše stražnjice prema petama kao što stretchthe ostatak vašeg tijela dole i naprijed. Prvo učiniti predstavljaju Extended djeteta produžavajući ruke napred koliko možete kako vam produžiti kičmu. Zatim, odmoriti ruke u opuštenom položaju po podu, odmoriti želudac udobno na vrhu butina, i odmorite čelo na strunjačama.

Noge Up The Wall Pose

Uklonite toksine iz krvotoka, i trbušnih organa su hranjena i revitalisedwhen krv iz stopala i noge bazena u donjem trbuhu

 

Ova poza je jedna od najmoćnijih yogaposes plodnosti podržavaju da možete vježbati.

Lezite na leđa sa svojim zadnjica što bliže zidu, kao što je udoban za vas. Odatle, produžiti noge uza zid, tako da se leđa noge su potpuno odmara protiv nje. Ova poza treba uraditi dnevno barem za 5 - 10 minuta.

Kao varijacija, možete uživati ​​u rame stoje uza zid kao na slici.

Sve slike © Fiona Kacz-Bolton, Awakening plodnosti Ltd

Već očekuje? Postoji 7 stvari koje treba zapamtiti o trudnoći joge.

Povezane vijesti


Post Fitnes

Na ovaj način jedna od najsposobnijih žena na svetu stvarno radi

Post Fitnes

Fizioterapeut za 6 najčešćih grešaka koje pokušavate dobiti šest pakovanja

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana saturday una foden

Post Fitnes

Tajne treninga: kako se vežbati tokom trudnoće

Post Fitnes

Davina Mccall na fitness, hranu i biti u najboljoj formi ikad

Post Fitnes

Kako to omati: glavu u glavu

Post Fitnes

Kejt Vinslet otkriva da je bila debela sramna kao dete

Post Fitnes

Iskra Lawrence naziva perfekciju instagrama sa aplikacijom za fotografisanje

Post Fitnes

Serena Vilijams: glas krivina

Post Fitnes

Mandy Moore se brane od tvrdnji o Photoshopu

Post Fitnes

Da li biste penušali kako se bacaju ili je besmisleno?

Post Fitnes

17 trendova zdravlja, hrane i fitnesa koji će biti veliki u 2018. godini