5 grešaka u izgradnji mišića i čak i gimnastičarima | BA.GlobalScienceCollaboration.org

5 grešaka u izgradnji mišića i čak i gimnastičarima

5 grešaka u izgradnji mišića i čak i gimnastičarima

Puni potencijal, ovdje si došao

Ti si iskusan teretanu-goer. U stvari, možete odabrati početnicima tu kao nekada uočiti novi klinci u šestom obliku kafeteriji.

Ali bez obzira na to koliko dugo ste obuku težine, možda ćete i dalje biti što neki novajlija grešaka tokom treninga.

Nemojte dozvoliti da te greške sabotira vaše dobitke snage više.

1. Da se fokusirate na dizanje, NE SPUŠTANJE

Biti upozoreni, da ćete morati staviti svoj ego po strani. "Spuštanje sporo i pod kontrolom čini vježba teže, tako da ćete najvjerojatnije morati smanjiti opterećenje ili koristite nazadovala verziju kretanja u kratkom roku, ako želite da iskoriste prednosti ove vrste treninga u dugom -term ", kaže Gaddour.

load...

Treba da: Uzmite četiri sekunde na niže težine, pauziranje za dvije sekunde na dnu, uzmite dvije sekunde za podizanje težine, i pauzirati dvije sekunde na vrhu. Ponoviti.

2. Se držite svoj omiljeni Vježbe

Do sada, imate go-to poteze. Znate koja vrši si dobar, a koji rade svoj omiljeni mišićne grupe. Ali su ove vježbe drži vas nazad?

"Uvijek će biti vremena za još benc i biceps lokne", kaže Michael Pirsi 2013 TRX instruktor godine, a vlasnik The Lab Performance i sport nauka u West Caldwell, New Jersey. "Ako želite da pogodi sve vaše grupe mišića, obale se slabe tačke, postali mobilni, ispravan loše navike, i izazov vaše tijelo, onda morate da proverite da li ste udaraju osnove svaki put."

load...

Treba da: Uključiti osnovne obrasce ljudskog pokreta kao što su povlačenje, guranje, šarka, čučanj, i nose u svaki trening. Odabrati vježbe koje se uklapaju u te obrasce, a vi ćete imati efikasan rutinu ukupno tela koja nastavlja da bi povećali svoju dobit.

3. Stojite jednu poziciju

Vi znate da je dodavanje težina čini vježba teže. Ali ako želite da vaše tijelo radi teže od glave do pete, morate promijeniti svoj stav. "Ti ne moraju uvijek stajati sa stopalima u širini ramena i okrenuta prema vani", kaže Bruce Mack, suosnivač Muška zdravlja napreduju.

"Promjena načina stavite noge na zemlji snage više stabilizaciju mišića u akciju, što povećava izazov u pokretu." Rade ovi mišići jača svoj core, koji će vam pomoći da kretati većih opterećenja niz put.

Treba da: otežati obavljajući stoji vježbe u in-line split stav poziciju. Početi u stepenastom stav, uz lijevu nogu ispred desne strane.

Sad, kreni desno stopalo nekoliko centimetara lijevo. Noge treba da čine pravu liniju koja prolazi ispod tijela. Želim da bude još teže? Početi u in-line split stav, a zatim spustite tijelo u iskorak tako da vam leđa koljena lebdi iznad poda.

4. Krenete ravno težine

Lako možete zamisliti milion izgovora za preskakanje svoj zagrevanje: To je dosadno, nemate dovoljno vremena, šetnja iz svlačionice već opustio. Pravo warm-up može transformirati treninga, ipak. To poboljšava opseg pokreta, povećava stabilnost zglobova, smanjuje rizik od povrede, i poboljšava komunikaciju između uma i mišića, kaže Tony Gentilcore, CSCS, suosnivač Cressey Nastup u Hudson, Massachusetts. Dodajte toplo-up rutinu ravno dve nedelje, a uskoro ćete shvatiti da je najvažniji dio treninga je bio taj koji si jednom izbjegavanje.

Treba da: Dovršite 10-ak minuta toplo-upbefore svoj sljedeći trening.

5. Zaboravite leđa

Što više udoban si u teretani, to je lakše pasti u ritam i obranim više važnih detalja obliku. Jedan štap nikada ne treba zanemariti: učvršćenja svoj core. To osigurava kičme je u neutralnom poravnanje, čime se smanjuje rizik od ozbiljnih povreda leđa.

"Bez obzira da li pokupio kreten od težine stalak ili odlaska na novi lični rekord, leđa treba uvijek ostati stan", kaže Gaddour. "To bi trebalo stabilizirati vaše tijelo kad god imate težinu u ruci. To ne bi trebalo da savijete ili proširenje."

Treba da: Oštro izdahnite i stisnuti vaše ABS, kao da ste bili u vezi da se udario u stomak. Održavanje ovog kontrakcija tokom cijelog pokreta. Reset prije svakog ponavljanja.

Ovaj članak izvorno pojavio na muške zdravlje i zdravlje žena SAD-a.

Trening snage? Saznajte šta je bolje za FAT Gubitak, Cardio ili težine? I čitati "Otkrivanje Težine pomogao Me Love My Body '.

Naučiti pravilnog oblika sa Nike Master Trainer Joslyn Thompson Pravilo:

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Kejt Vinslet otkriva da je bila debela sramna kao dete

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana od Lorene Pascale

Post Fitnes

Fitness Blogger otkriva istinu iza kako ona postiže instant ab definiciju

Post Fitnes

Jutarnja runda Gemme Atkinson počinje u 4.20h - zbog toga

Post Fitnes

24 najbolje fitnes figure slave u obliku moj oblik

Post Fitnes

Šta jedem za nedelju dana od strane heidi klum

Post Fitnes

4 inverzije joge koje podstiču raspoloženje

Post Fitnes

Kayla Itsines čini jednu veliku promjenu u svojim planovima za BBG i to nije ime

Post Fitnes

Fed dnevnici: Heather Watson o razočaranju

Post Fitnes

Cameron Diaz o nauci o starenju graciozno

Post Fitnes

6 načina da se holistički živi od strane naomie harris

Post Fitnes

Model poziva telohranitelja koji joj je rekao da radi više čučnjeva