6 gorućih pitanja koje je odgovorio fizičar koji radi | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 gorućih pitanja koje je odgovorio fizičar koji radi

6 gorućih pitanja koje je odgovorio fizičar koji radi

Kako izbjeći ozljede u bijegu i šta da rade kada bunim poklone.

Opšte prakse mogla uštedjeti vrijeme i novac ako su radili zajedno fizioterapeuta na operacije, prema novom istraživanju koje je Chartered društvo za fizioterapiju.

Ali prevencija je uvijek bolja nego da sjediti u toj čekaonici predugo. Mi razgovaramo sa Coach House Sport Fizioterapija Klinika savete o čuvanju od povreda.

Šta treba trke učiniti kada su se prvi put osetiti bunim ili povreda?

Prva stvar koju sportista treba da uradi kada se osjećaju bunim ili povrede dolazi na, je odmoriti pogođenim dijela i primijeniti led. Ako prestanete dovoljno brzo i obratiti pažnju na bunim, to treba da ostane samo bunim, a ne povrede i odvesti daleko manje vremena da se sredi i bolje.

load...

Imaju dobar think zašto je bunim možda hajde, i to je dobra ideja da vidi fizioterapeut koji ima iskustva u sportskoj medicini, da shvati ako se bunim ili povrede dolazi iz oštećenih područja, ili dolazi iz ukočenost ili disfunkcije negdje drugdje, odnosno koljena bol zbog krut gležnja. 

Da li postoje neke ključne poteze ili rutine koje vam savjetovati trke učiniti sigurnim straže protiv povreda?

Postoje dva ključna područja koja mogu izazvati mnoštvo problema za trke. Tele snagu i flexibilityare vitalne, a često vidimo trke u klinici koji su tele, Ahil, plantarne fascije ili problema stopala zbog nedovoljne tele snagu. Mi bih preporučio:

   a) za jednu nogu tele podiže s koljena i ravne i savijene.
    b) tele proteže za održavanje dužine tele, kako bi se omogućilo gležnja da pravilno prevrne stopala.

load...

Drugi ključni prostor koji može uzrokovati ozljede je gornja leđa ako je krut i gubi sposobnost da se okreće. Ako je to slučaj, rotacija zahtijeva tijelo da se krene naprijed mora doći iz druge zajedničke, na primjer donjem delu leđa, koljena ili gležnjeva, što može dovesti do ozljeda, kao što su stres kosti, tetive preopterećenja i zajedničke poslove, u ime samo nekoliko.

PROČITAJTE: Kako da se vratim u formu Kada. Ste imali teške ozljede

Koji su vaši vrhu savjeti ili savjet za obuku izbjeći ozljede?

Najbolji savjet za maksimiziranje trening i preostalih bez povreda će slijediti jednostavna pravila dobre ishrane prije i nakon vježbanja, dobro oporavak u obliku dana odmora i sna, obraćajući pažnju na ispravan proteže i jačanje vježbe za rješavanje slabosti koje mogu uzrokovati povrede i utjecati na tehniku, a ne izgradnju kilometraža prebrzo.

Mi bi također preporučujemo da redovan rad održavanju sa fizio iskusni u sportu, koji mogu da pomognu da se obrati područja koja može dovesti do ozljede, i daju savjete o vježbi će vam pomoći da kako bi se povećala svoj potencijal.

Da li preporučiti sportske masaže?

Definitivno smo savjetovati sportska masaža. Ona ima niz prednosti. To može spriječiti priraslica formiranje u mišićima od mikro traume zbog obuku, održavanje cirkulacije, poboljšava opseg pokreta u mišićima i zglobovima, koji će se rastereti drugim područjima, i generalno omogućava mišića, fascije, tetiva i živaca koji prolaze kroz njih da nastavi sa potporom zdravo. 

Sa redovnim sportska masaža omogućava svojim mekim terapeut tkiva doći do vas i vaše tijelo znaju i oni će tada biti u stanju da uoče bilo kakve promjene koje se dešavaju, što može dovesti do ozljede, a savjetujemo vam u skladu s tim kako da ispravi stvari.

Koje su najčešće povrede koje vidite na trke?

Najčešće radi povrede koje vidimo u klinici su donjih ekstremiteta - tele i tetive istegnuća mišića, Ahilova tetiva, pitanja stopala i stres frakture.

To su obično zbog loše biomehanike, loše mišićnu snagu i smanjeni kapacitet za tetive da se nosi sa opterećenjem koji prolazi kroz njih kao ljude povećati njihovu kilometraža, ili se vratiti u trening nakon povrede.

Opet, na način da se smanji ove povrede dešava je jačanjem i uređaj za donjih ekstremiteta i jezgra, obraćajući pažnju na tehniku ​​i obuku opterećenja.

PROČITAJTE: Ukupna Core Workout

Koliko je važna je topla i hlađenje nakon trčanje za prevenciju i performanse povreda?

Oba su jednako važni.

A warm-up treba biti usmjerena na uzimajući vaše tijelo spremno za ono što namjeravate učiniti. Ako planirate da radi na određenom tempom morat ćete zagrijati upsufficiently da radi efikasno u tom brzinom. Ovo bi trebalo uključiti osiguravajući da, vaše tijelo ima raspon kretanja, kao i da imate kontrolu ovog pokreta, a to možete izvesti ove kretanja na tempo koji želite.

Dinamički zagrijavanje je normalno savjetuje ali ako imate određene oblasti stezanje, možda ćete morati koristiti istezanje ili masaža.

Bilo koji od ovih ne bi trebalo biti previše agresivni prije nego sport i važno je da ti neki odgovarajući aktiviranje mišića i zapošljavanja nakon ovih. Jednostavna noga balans položaj će pomoći zapošljavanja mišića praćen dinamičnim bračnim i za jednu nogu hmelja istovremeno osiguravajući svjetlost sletanja.

Radi bušilice su odličan način da se zagrije za pokretanje. Ove normalno koncentrirati na pojedinačne bita trčanje hoda i može biti obavljena od sporo hodanje bušilice za brži rad bušilice.

Dajte svom tijelu pogreška nošenje adekvatne odjeće za vremenske uvjete na dan, slojeva je najbolje, tako da možete lako odbaciti vanjski haljine bez hlađenja.

Nakon što je trčanje važno je provesti neko vrijeme na svom ohladi na pomoći u oporavku i osigurati da ste spremni da se ponovo pokrenuti sljedeći put.

To može uključivati ​​nježniju zagrijati dole jog slijedi svjetlo 'ispiranje' masažu ili nježan istezanje sjednici teladi, zadnju ložu i kvadriceps. To će pomoći da se riješi na laktata koji je izgradio u noge i smanjili zategnutost koja je izgrađena od staze.

Ovaj članak izvorno pojavio na runnersworld.com

Želite ukusan prijedlog večeru nakon svega što vježba? Zašto ne probati ishrani Guru: Kako napraviti Zdrave Pizze.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Čišćenje veštačkog alisa: 15 minuta eksplozije

Post Fitnes

Ono što olimpijski laura trott zaista jede

Post Fitnes

5 Tehnike vežbanja Davine Mccall koja je izgradila njenu guzicu

Post Fitnes

Jen Selter trening sa tjelesnom težinom

Post Fitnes

4 treninga dele svoj vrh mišića abdominalnih mišića

Post Fitnes

Zara martin nas vodi iza scene na ibiza fitnes retreat

Post Fitnes

Šanina šaikova 30 minuta treninga sa punim telesnim težinama

Post Fitnes

Telo oscara 2018

Post Fitnes

Amy Schumer se presvuče u mastima, osvaja nagradu za najbolje telo

Post Fitnes

Dan u životu 4 najboljih žena u svijetu

Post Fitnes

5 stvari koje morate učiniti nakon svakog treninga

Post Fitnes

Retuširane fotografije Iskre Lorensa čine važnu tačku o slici tela