6 grešaka koje izazivate uzrokuju bol u leđima | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 grešaka koje izazivate uzrokuju bol u leđima

6 grešaka koje izazivate uzrokuju bol u leđima

Od loše držanje da ostvare greške smo zaokružili šest od najčešćih navika back-razbijanje. Izrežite ove svakodnevne greške na opustite kičmu

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Nurofen.

Iz gornjeg bol u leđima uzrokovane loše držanje, smanjiti bolove u leđima s posla na greške, da smo zaokružili 6 od najčešćih zamke koje uzrokuju da se osjećate da boli osjećaj.

1. Ne obavlja Enough

Move više; boli manje. Dok je većina nas nastojati zadržati u formi, nedostatak fizičke aktivnosti je temeljni uzrok bolova u leđima, sa slabim core snagu primarni krivac.

Vježba u kombinaciji sa obrazovanjem smanjuje rizik od epizoda donjem bolova u leđima u narednih godinu dana za 45%, pronašao Univerziteta u Sidneju studija. "Trenutno na raspolaganju za sprečavanje bolova u leđima sve opcije, vježba je zapravo jedini sa nikakav dokaz da to radi", rekao je profesor Chris Maher, vodeći naučnik studije.

load...

2. Izvođenje vežbe sa lošoj formi

Dok su oni boluju od pitanja leđa treba redovito odlaze u teretanu naoružan sa nizom osnovnih jačanja vježbe, to je bitno da obavite poteze sa pravi oblik i držite se upravljati težine.

"Loša tehnika stavlja leđa na kompromis", rekao je The Body Blueprint lični trener i fizioterapeut James Farmer. "Ako je težina je pretežak da će preterivati ​​bilo mana, a stavlja dodatni pritisak na bilo ugroženim područjima."

Nervozan teretanu newbie? Držite se tjelesne težine osnovne vježbe kao što su daske, gluteusa mostova i lepršanje udaraca.

3. Bad Držanje na vašem stolu

Ne iznenađuje, slouching preko tastature cijeli dan ne radi leđa usluge. Da usavrši svoj sto držanje držati laktove malo veći od ručnih zglobova, osigurati vrhu ekrana računara je u visini očiju, sjedi uspravno - i ne prelaze vaše noge!

load...

4. Preostalo Immobile Kada pati od bola

Kada se razvije problem leđa ili bol, većina ljudi će pokušati zadržati što dalje moguće. Loša ideja. Osim ako ste sami stvarno oštećen - u tom slučaju, zaustaviti čitate ovaj i glave do doktora - važno je da se kreće. A to je kada antiinflamatici može biti od velike pomoći.

U ranim fazama povrede ibuprofena je korisna za liječenje boli. Droge kao što su Nurofen smanjuje proizvodnju vašeg tela od prostaglandis (prirodnih kemikalija uključeni u bol signalizacije i upala), što može pomoći pružiti potrebnu energiju za neke lagane vežbe. Bol u leđima može se ublažiti s nešto kao jednostavan kao hodanje.

5. Endurance Trčanje bez Strength Training

Mnogo posvećen trke imaju tendenciju da zanemari sve ostale oblike obuke. Ako ste odlučili da se vaše kilometraža, bilo na utrku ili da pogodi cilj gubitak težine, to je uobičajeno da se razvije u donjem delu leđa problema.

Slab gluteus su uzrok. I, još jednom, tjelesne težine potezi su rješenje. Ojačati najveći mišići vašeg tijela jednostavne vježbe poput čučnjeva, ravno noga mito i hip potisnika.

6. Ne Istezanje Vaše Hip fleksora

Čak posvećen teretana zečica često previde istezanja i oporavak. Uske mišića može uzrokovati bol u celom telu, ali jedan specifično područje posebno doprinosi upalu donjeg dijela leđa: kuk fleksora.

Da bi se efikasno protegnuti hip fleksora, isprobati nekoliko joge poteza. Guštera predstavljaju i goluba predstavljaju dva od najefikasnijih načina da se opusti čvrsto hip fleksora i ublažiti napetost na kičmu. Namaste.

Cink broj: UK N 04160028j

Nurofen Zajednički & Back Pain Relief kapsule 256mg tablete (GSL)
nurofen Zajednički & Back Pain Relief 256mg tablete (GSL)
nurofen Max Snaga Joint & Back Pain Relief 512mg tablete (P)
sadrži 200mg 400mg ibuprofena (kao što je natrijev dihidrat) Indikacije: Simptomatska reljef blage do umjerene boli, kao što su glavobolja, bol u leđima, bol u periodu, zubni bol, neuralgija, reumatskih i mišićima, migrena, hladno i simptome gripe i groznice. Max Snaga 512mg tablete također indiciran za ne-ozbiljan artritis i bol u grlu. Uvijek pročitajte etiketu.

* Stručnjaci citirao ne podržavamo Nurofen.

Povezane vijesti


Post Fitnes

Hollywood jogi blog 3

Post Fitnes

Tačan trening koji je dobio vanesu bijelu toniran za ja sam slavna osoba

Post Fitnes

Kako to učiniti: skydiver drži

Post Fitnes

10 golih celebi na telu za život

Post Fitnes

Možeš li dobiti stomak za dve nedelje?

Post Fitnes

Pomagala sam hiljadama žena koje mrze teretanu u obliku - evo moje tajne

Post Fitnes

Koje fitness i sportske zvezde stvarno jedu za doručak

Post Fitnes

Kako riješiti mraz nakon treninga

Post Fitnes

Lindsay Lohan shvata Ariana Grande na instagramu, pokazuje se kao internet trol

Post Fitnes

5 zdravih i fitness hacks Kayla Itsines se zaklinju

Post Fitnes

12 60 sekundi skulpting poteza

Post Fitnes

Lena Dunham otkriva ironicne slimdown tipove nakon što je pohvaljena za gubitak težine