7 groznih stvari koje se mogu dogoditi vašem telu u teretani | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 groznih stvari koje se mogu dogoditi vašem telu u teretani

7 groznih stvari koje se mogu dogoditi vašem telu u teretani

Atletsko stopalo je samo vrh ledenog brijega kada je u pitanju #workoutproblems

Onoliko koliko Volim da idem u teretanu (dobro, većinu vremena), teško je ne poluditi o jamama klica premaz svaki centimetar mjesta.

A da ne zvuči alarmantno ili bilo šta, ali prehlade ili gripe bug sa svojim fave pokretnoj traci može biti najmanji problem.

Novo istraživanje iz Fitratedhas naći malo slobodnog težine može gaje do 362 puta više bakterija od WC šolje!

Pronašli su i 70% od bakterija su otkrili potencijalno opasna za ljude. O dragi.

Spremite se da razbijem tvoju najboljih hazmat odijelo, jer ovo su samo neke od bakterija možete pokupiti od teretani:

load...

Atletsko stopalo i Nail Fungus

"Fungus je svuda u teretanu, i to je lako pokupiti kada hoda bos oko bazena, kao i tuševi i svlačionice", kaže Tsippora Shainhouse, MD, potvrđena odbor-dermatologa na Beverly Hillsu. "To može dovesti do bijelim ljuskicama kože sa strane i dna stopala, kašasti bijelu kožu između prstiju, i gusta žuta inficirane nokte, od kojih je potonji su vrlo teško liječiti."

Plus, ljubitelji pokretnoj traci ili biciklom imaju tendenciju da udaraju prste i nokte na frontovima njihove cipele. "Ova trauma može podići za nokte iz nokta i nudi se velika prilika za gljivice da se ispod noktiju iu suštini 'kreću u'", kaže Shainhouse.

Tretman je dostupan u obliku tematskih i usmene antimikotika, ali najbolja stvar koju možete učiniti je zaustaviti ova gadna pitanja prije nego što počnu: Uvijek nositi cipele po teretani, i uvijek držati noge čista i suha.

load...

Pseudomonas Aeruginosa

Ova bakterija uspijeva u toploj vodi, a poznat je za druženje u kadama. To može dovesti do vruće kadica folikulitis, a folikul dlake infekciju koja udara u obliku Icky crveno-svrbi-neravan osip, kaže Debra Jaliman, MD, potvrđena odbor-dermatologa i autor kože pravila: poslovne tajne Iz Top New York Dermatolog.

To može biti i gore u područjima gdje je svoj kupaći kostim je bio u kontaktu sa kožom. Možete nix osip miješanjem pola sirćetom sa pola hladnom vodom i izrada obloge, onda njihova primjena u područje za 15 minuta dva puta dnevno, predlaže Jaliman.

Također možete koristiti tematska hidrokortizon kremu za svrab, ali ako bilo koji od ovih ne rade, možda ćete morati da vidiš svoju dermatologa za antibiotike. "Jedini način da se izbegne ovo osip je da se ide u kadi da ima odgovarajuće razine klora [između 1,0 i 3,0 dijelova na milion] i učiniti sigurni da skinete kupaći kostim i tuš odmah nakon ulaska u kadi, ", kaže Jaliman.

Prehlade i gripa Virus

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, prehlade i gripa virusi mogu živjeti na koži do tri sata i na površini do četiri. "To znači da bilo koji zajednički teretana opreme-mislim spin bicikl ručke, pokretnoj traci tastature, slobodni tegovi-može gaje virusa koji izaziva sledeći prehlade ili gripe", kaže Shainhouse.

Da bi se smanjio rizik od hvatanja virusa, obrišite opreme prije upotrebe, ne diraj nos ili usta dok radite out, i oprati ruke kada završite, dodaje Shainhouse.

Čitajte dalje. Najvećih zdravstvenih trendovi 2015. Godine

Staphylococcus aureus

Njegovo ime ulice je stafilokokom, a to je bakterija koja živi na koži iu nosu. "To može prenijeti na opremu teretanu ako brišete nos ili ga na svojoj koži", kaže Shainhouse. "Ako u narednih osoba koja je koristila oprema ima pauzu u svojoj koži, u stafilokokom bakterije mogu ući i uzrokovati neravan osip, čir, ili potpuno na koži otok i groznice."

Staph infekcije su obično blage, izuzetak je MRSA (meticilin-rezistentni Staphylococcus aureus), agresivniji stafilokokom soj koji je otporan na antibiotike. Ali, ne boj se: Još uvijek postoje određeni antibiotici će odgovoriti, pa se potrudite da provjerite sa svojim doc za recept ako infekcije stafilokokom štrajkova.

HPV

"Humani papilloma virus je porodica virusa koji mogu izazvati plantarne bradavice [jedan prikazano gore]", kaže Randy Wexler, MD, profesor porodične medicine na Ohio State University Wexner Medical Center. "To se može širiti u dodiru sa kožom na kožu ili šetaju bosi u kupaonicama i tuševima."

Pobrinite se da nositi japanke kada šetaju ovim prostorima-a ako plantarne bradavice pojavljuju, provjerite sa svojim doc da ih ukloniti.

Čitajte dalje. Da li je to razlog što ne može izgubiti tih zadnjih 5 funti?

Streptokokne Bakterije

"Strep bakterije su izuzetno zarazni i mogu se širiti kroz kontakt sa kožom, u vazduhu kapljice, i površine kao što su sprave za vježbanje", kaže Joel Schlessinger, MD, potvrđena odbor-dermatologa i predsjednik LovelySkin. "Osim izazivaju upalu grla, ove bakterije mogu dovesti do infekcije kože i plikove."

A mali upalu infekcije obično bolje sami, infekcije kože i teške infekcije (kao što je upala pluća) treba tretirati s okruglim antibiotika.

E. Coli i hepatitisa A

"To su bakterije i virusa, odnosno, koje se prenose fekalno-oralnim ruta", kaže Shainhouse. Prijevod: Možete dobiti bolestan od konzumiranja kaku bakterija. Ako neko ne pere ruke nakon korištenja kupaonice ili se jako dobro ne obriše, te klice postaviti radnju na opremi i može širiti kada nepodozrivom osoba dodiruje usta tokom znoj Sesh.

Oba E. Coli i hepatitis A izazvati blage do teške simptome-grčevi, proljev, povraćanje. Kada je u pitanju E. Coli, to je obično slučaj čeka agoniji simptomi proći (ali bi trebalo da oni eskaliraju, glava u bolnicu). Ako sumnjate da ste bili izloženi hepatitis A, pogotkom HEP-A vakcina u roku od dva tjedna može vas zaštiti od pune na infekcije, u skladu s Mayo Clinic-i ako počnete simptome, provjerite sa svojim doc za akcioni plan.


Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com.

Zanimaju me više zdravih okviru novosti iz nauke? Evo zašto nauka kaže vino neće uništiti workoutsand zašto anksiozni nakon konzumiranja alkohola.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Uzmi mačko tijelo u 6 poteza

Post Fitnes

Legenda o ragbiju Maggie Alphonsi govori o hrani, fitnesu i njenom iznenađujuće sličnom solo sportu

Post Fitnes

Myleene klass jezgro trening

Post Fitnes

Kako je Tejana Tejlor izumrla postignuće svoje telo za bebe

Post Fitnes

Tara stili dolaze na hranu, fitnes i weirdo kremu za lice

Post Fitnes

8 trenera poznatih ličnosti dele svoje vježbe vrhunskih abdominalnih mišića

Post Fitnes

Ono što ja jedem za jedan dan od strane profesionalnog igrača NBA

Post Fitnes

Koje fitness i sportske zvezde stvarno jedu za doručak

Post Fitnes

5 najboljih načina održavanja treninga snage ako imate povredu zgloba

Post Fitnes

Kako izgraditi abdominalne mišiće, čak i ako imate samo 8 minuta za izlazak

Post Fitnes

Emili Blunt: misao o teretani čini da želim da plačem

Post Fitnes

UFC šampion Ronda Rousey: moje telo je žensko loše