Akupunktura: kada treba iglu postaviti na njega | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Akupunktura: kada treba iglu postaviti na njega

Akupunktura: kada treba iglu postaviti na njega

Šef WH Sub-urednik Frances Mladi čini kao Pincushion popraviti njen nacifrano djelo bol u leđima

Rade za zdravlje časopis daje vam pristup najboljim teretanama i najnovije klase fitness. Iznenađujuće, zar ne? Na žalost ne ako imate sumnjivih kuka i donjeg dijela leđa pitanja. Odbijajući poziva da isprobaju najtoplijeg nove klase, pa čak i priliku za transformaciju moje tijelo s WH izazov rasla sve više i više duše uništavaju. Gledao sam kako moje kolege dobio monter dok sam odrastao krući i Grumpier.

Pronalaženje zupci konvencionalnog točka lijek je okretanje presporo, Spustila sam kataloge za stepenice lifta i skuteri mobilnost i skočio na priliku da probaju akupunktura kada je London AcupuncturistClaire Dabreo sažalio na mene i ponudio mi terapije.

Što je akupunktura?

Moje naravno uključeni šest sesija. Prvi je trajao dva sata i uključeno više od jednog sata razgovora moje ozljede i kako je moj način života utiče na njih. U razgovoru s nekim toliko dugo bio otkriće. Sam navikao na brzo razgovore sa stresom i prezauzeti doktori. Vidio sam koliko je ograničen moj život je postao zbog moje ozljede i shvatio sam koliko sam htio da ga popravi.

U drugom dijelu sjednice bio je kada Claire dobio igle van. Put (vrlo) jednostavno, akupunktura radi na teoriji da, gdje se blokira protok 'chi' (energije) u organizmu, osećamo bol. Dabreo ukazalo područja leđima koje je trebalo posao i lagano umetnuti fine igle u moju kožu kako bi oslobodili Chi. Kada se igla povezuje sa akupunkturne tačke izaziva povlačenjem senzacija u mišić, obnavljanje prirodni tok i oslobađanje bilo blokirano chi. Da li mislite da je teorija ili ne, studija u SAD-u 2007. Godine, pokazalo je da pacijenti akupunktura su skoro dvostruko veće šanse da vidi smanjenje bolova u leđima kao ljudi prolaze tradicionalno liječenje.

U drugoj sesiji, Dabreo izvukao neke Moxa. Napravljen od sušenog pelina, ova biljka je pričvršćen za kožu vodom i onda lit. Zvuči alarmantno, ali ne brinite - to je samo spustiti se za dovoljno dugo toplinu da podstakne protok krvi u tom području. Oh, i također miriše stvarno dobro.

Svaka sesija uključeni izvještaj o napretku. Dabreo postao kao savjetnik, strpljivo slušate me whingeing o mojoj bolesti.

load...

Funkcionira?

Nakon dvije sjednice, Dabreo me je pitao da li sam primijetio poboljšanje. Tek tada sam shvatio da je gnjavi bol u donjem delu leđa značajno umanjilo, gotovo bez mene ostvarivanja. Tokom šest sesija, osjetio sam bol olakšati i moje duhove raste. Ja i dalje izvode medicinske ruta, ali dok sam propada na listi je fizioterapeuta čekanja, moje povrede utiče na moj dan-to-dan život sve manje i vratio sam se u teretani, isprobavajući najnovije pilates i Barre klase za Fit listu da biste pomogli da se mišići oko mojih leđa. Nema više Fomo za mene.

Šta je to dobro za?

Iako sam otišao u Dabreo za moju pitanja leđa, tu je dugačak popis pitanja koja može pomoći s akupunkturom. Ona tretira žene koje pate od neredovne menstruacije, cistitis, problemi plodnosti, pritužbe kože, stanja povezanih sa stresom, probavnih smetnji i drugih problema sa zglobovima.

load...

Kako mogu dobiti moje ruke na to?

Posjetite thelondonacupuncturist.co.ukfor detalje. Sessions košta $ 90 za početno savjetovanje i $ 60 za praćenje sjednice.

Povezane vijesti


Post Fitnes

Zanna Van Dijik o tome zašto je napustila paleo dijetu i još uvijek jede čokoladu

Post Fitnes

Kako je Karlie Kloss ostao zdrav za vreme nedelje mode

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana od strane Lidije

Post Fitnes

Šta ja jedem za dan od strane Tara Stilesa

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju Sam Sam Faiers

Post Fitnes

Zašto 52-godišnja Elizabeth Hurley ne želi da bude mršava

Post Fitnes

Zašto se jedan fitness bloger dokazao da možete podizati abdominalne mišiće na instagramu

Post Fitnes

4 treninga dele svoj vrh mišića abdominalnih mišića

Post Fitnes

Kayla Itsines čini jednu veliku promjenu u svojim planovima za BBG i to nije ime

Post Fitnes

Victoria pendleton zašto ona mrzi motivaciju (plus još 5 časova života)

Post Fitnes

Upoznajte najbolje lične trenere na svetu

Post Fitnes

Najsvestniji instagrami slavnih nedelje