Amelia joga 21 dan izazov: 2. sedmica | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Amelia joga 21 dan izazov: 2. sedmica

Amelia joga 21 dan izazov: 2. sedmica

Tjedan dva i je Amelia naniže pas-ing kao profesionalac? Ne baš.

Ulazi u drugu nedelju mog oma-azing putovanje, očekivao sam da će silazni pas-ing kao profesionalac. Ispostavilo se da vam je potrebno puno više od sedam prakse da se bilo koje vrste povratka iz vašeg Chaturanga.

Dan 8

Sa slighthangover nakon mog pripit nakon vjenčanja sjednicu u nedjelju, odlučio sam da očisti moje čakre sa 75-ak minuta Dynamic Fire Joga classat Goodvibes. The lovely Sarah Hunt nama razgovarali lagano kroz naporan sjednice, a ja sam otišao osjećaj kao da sam imao umirujuće masaža glave, a ne znoj sesije. Ja sam definitivno potcijenila detoksikaciju ovlasti zavojitim joga poza. Nekoliko Chi Coconut Waters unaprijed sigurno pomoglo - moja jetra je dobro i zaista isceđenu van.

load...

Dan 9

Najteži dan do sada. Feeling malo samozadovoljan nakon mamurluka-poništenje Sesh dan prije nego što sam odlučio da idem za pre-yoga aperitiv od Tabata trening na 17kpm na pokretnoj traci. Mi je bilo dobro. Međutim, nisam se osjećala kao da radi BILO jogu te večeri. Pokušao sam. Stvarno jesam. Izvukao sam stolić sa strane u dnevnoj sobi i izašla moja mat... Ali radi YouTube sesije dizajniran da pomogne nesanice kad se bore da držite oči otvorene jednostavno nije imalo smisla. Propasti.

Dan 10

Ne obazirući Bio sam odlučan da će danas biti uspješnija. Naoružani sa SAD Pro joge tajice - antibakterijski bambus tkanine ostaje svjež - Ja rezervirali sebe u Goodvibes Foundation sessionto usavršim shoddier pozama. Provesti pet minuta u pozi zaista pomaže da ga razumiju. Cilj naniže psa je da rotirate gornji bedra prema unutra i natrag - ko zna? Nije me očito. I što između ostalog početnike je pojačanje pravi povjerenje, u odnosu na tone u pozi djeteta kao žena na strunjačama ispred usavršava na handstand. Lekcija naucena.

load...

Dan 11

Nakon što se uzgaja u mudrosti iz prethodnog dana, odlučio sam da se lako četvrtak previše. Goodvibes Bliss Yogabeckoned. Ovo restorativnu sveće razred će Vam pomoći da se opustite dublje u pozama. I dok to može izgledati kao policajac-out do kaljenog jogiji, topi tiho u pozama na nekoliko minuta zaista pomaže one od nas blagoslovljeni sa manje fleksibilnosti od Bruce Forsyth nakon teške noći na sherry.

Dan 12

Do petka sam osjetio spreman da ponovo ubrzati tempo: ali ne previše. Sam se odlučio za Goodvibes Ying & Yang sessionby svijeće (uvijek pomaže). Jak i znojav dinamičan tok u Yang stil joge gradi snagu i izdržljivost, dok je Yin sekvenca ima restorativni pozama s blokovima koji će vam pomoći osloboditi napetost mišića. Nakon toga slijedi Yoga Nidra (poznat i kao joga spavanja) - koji je bolji način da se završi radni tjedan? Nekoliko čaša vina nakon toga nije bolelo ni. 

Dan 13

Iskreno - s obzirom na izbor u subotu, ja bi radije čaj, tost i novine u krevetu. Ali što je poslušan jogi da sam, na čelu sam do Finsbury Park između Anusara uticajem Hatha Joga instruktor i osnivač Wild Thing Yoga & Fitness (@AnneLRussell). Ona počinje skeniranjem moje tijelo od vrha do dna procijeniti svoje potrebe jogu i bilo kakva ograničenja Možda imam. Dijagnoza nje je mjesto na - trčanje i težine su izgradili mišića bulk koji je izazvao moj grudni mišići i quadovima za zatezanje i ograničiti moju fleksibilnost. Ova dama je joga genije.

Dan 14

Nedjelja je dobar izgovor da se vratimo na Bliss (klasu i emocija). Osjetio sam se tako puno više gibak nakon mog subota sjednice da je to prava poslastica za opuštanje topi u sveća pozicije. I da je to dobar lijek za Sunday blues. Bonus.

ŠTA JE SLEDEĆE?

Nakon što se uglavnom oslanjala na starim teretana komplet, želim da vidim da li yoga-specifične proizvode zapravo napraviti razliku u mom joga iskustvo. Cue sat hands-on, prilično intenzivnog treninga da se prebacite na neki drugi način neaktivne grupe mišića - i ostavi me osjećaj, protezao, opušten i pet puta više fleksibilniji od kada smo počeli.

Povezane vijesti


Post Fitnes

Kako to učiniti: vrana pozira

Post Fitnes

Davina Mccall na fitness, hranu i biti u najboljoj formi ikad

Post Fitnes

Viktorijin tajni model oštroje novinara zbog impliciranja da se glasa sama

Post Fitnes

Chrissy Teigen online ekskluzivno: nema pitanja da neću odgovoriti

Post Fitnes

Lena Dunham o pronalaženju fitnesa: Endorfini su stvarni. Osećam se jače i sposobnije nego ikada

Post Fitnes

7 stvari koje vam pomažu da izgubite stomak u stomaku

Post Fitnes

Kako vas dan nogu drži mladog

Post Fitnes

Kayla Itsines čini jednu veliku promjenu u svojim planovima za BBG i to nije ime

Post Fitnes

Jedna reč od Beyoncea na zdravom zdravlju

Post Fitnes

Da li ove tri pilatesove vežbe svakodnevno počinju da vide definiciju želuca

Post Fitnes

Emilija Klark kaže sebi: nisi debela koliko misliš da si

Post Fitnes

Blogger deli slike koje joj izgleda više toniran nakon dobijanja težine