Da li preterujete? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li preterujete?

Da li preterujete?

Ponekad uzimanje 5 je sve što vam je potrebno.

Ako radite od tona, a ne osjeća pod naponom mogli trenirati previše. Pretreniranost je pouzdan način da se injuryor je sniffly hladno, zahvaljujući bude u potpunosti rezime.

Strateški planiran ostali dani su ključni - samo zato što si pijanka gledate Netflix seriju na sofu ne znači da vaše tijelo je trebao popustiti. Nakon treninga naša tijela ući u režim popravak, izgradnju mišića ako vaš posljednjoj sjednici je snagu na bazi ili gori masti, ako je to bio trening intervala visokog intenziteta. Samo ne dozvoli dan odmora pretvoriti u ostatak sedmice.

Evo Dr Stephen Mears, asistent u Sportska prehrana i Vježba fiziologiju na Loughborough University, otkriva kada i ako je potrebno uzeti pet:

A razlog za odmor

Ostatak daysallow vaše tijelo da se oporavi od intenziteta vježbanja i pomažu organizmu da dopuni mišića glikogen - glavni izvor goriva. Ostatak dana može biti u obliku aktivnog odmora, obuka različitih mišića ili značajno smanjuje intenzitet vježbanja.

load...

Slušajte svoje tijelo

Iznos ostatka trebate zavisi od raznih faktora, uključujući i intenzitet rada, stres na određenom području tijela, kada će vaše sljedećoj sjednici biti tvojih godina i fitness. Neki ljudi se oporave puno brže od drugih, što je razlog zašto biste trebali slušati svoje tijelo; ako pronalaženje vježba teško ide i disanje je postalo otežano onda možda će biti potrebno više odmora. Zapamtite, monter ste dobili veće su šanse da učine više treninga u sedmici i tako da vaše tijelo postaje navikli na ponovljene napade vježbe. Vjerojatno će vam trebati manje ostatak dana kao rezultat.

Znaci ti pretreniranosti

Postoji nekoliko stvari koje treba paziti, ali pretreniranost može biti teško dijagnosticirati. Najčešće se odnose znakovi i simptomi uključuju:

load...
  • Uporan bol u mišićima
  • Umor
  • Povišenim odmorište broj otkucaja srca
  • Teškoće sa spavanjem
  • Povećana incidencija ozljeda

Da, možete trenirati svaki dan

Previše ostatak mogu ostaviti sportista osjećaj letargičan i tako neki vole da rade male količine vježbanja, a ne uzeti slobodan dan. Ovo bi moglo biti u obliku 10-ak minuta trčanja ili 15 minuta plivanja.

Uravnotežiti vašeg treninga

Miješanje sesija vježbe može biti vrlo korisno i može smanjiti dosadu kao i rad različitih mišića i povećanje snage podršku i mišiće. Aktivnosti kao što su yogaand swimmingmight puno pomoći na dan odmora, posebno ako je glavna vježba je oslonac, kao što su trčanje.

Slom svojim dijelovima tijela

To je najbolje raditi različite dijelove tijela u različite dane, za razliku od radne istu grupu mišića teško uzastopnih dana.

Loughborough je premijer univerziteta u Velikoj Britaniji za sport i podvozje akademskih disciplina. Posjetite www.lboro.ac.ukfor više informacija.

 

Povezane vijesti


Post Fitnes

5 savjeta za ples kao profesionalac iz natalije natalie lowe

Post Fitnes

Hollywood jogi blog 2

Post Fitnes

Kako dobiti Oskar za 6 nedelja

Post Fitnes

Mandy Moore se brane od tvrdnji o Photoshopu

Post Fitnes

Mollie King na mržnju sit-up, zašto britni kopra motiviše nju i vežbu koju nikad ne radi

Post Fitnes

Kayla Itsines čini jednu veliku promjenu u svojim planovima za BBG i to nije ime

Post Fitnes

5 najboljih tele se proteže za trkače (što uključuje i nogu za trčanje)

Post Fitnes

Neko je pokušao ukrasti telefon Serene Williams, ono što se desilo u budućnosti bilo je savršeno

Post Fitnes

Zašto je psovanje učinilo Charlize Theron jači

Post Fitnes

Tačan trening koji je dobio vanesu bijelu toniran za ja sam slavna osoba

Post Fitnes

Cameron Diaz o nauci o starenju graciozno

Post Fitnes

Model poziva telohranitelja koji joj je rekao da radi više čučnjeva