Gina Rodriguez uzima na sebe tjelesne šamarje i instagram nasilnike | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Gina Rodriguez uzima na sebe tjelesne šamarje i instagram nasilnike

Gina Rodriguez uzima na sebe tjelesne šamarje i instagram nasilnike

Još jedna korake osoba u ring da se bori protiv društvene nasilnike i naglasiti zašto žene moraju biti bolji prema sebi.

Nije upoznat sa Gina Rodriguez? Uvedimo Zlatni globus osvajanje glumica koja služi i kao aktivista za društvene sramote. 

U SAD-u, 31-godišnji je poznat po ulozi u Jane je Virginalong s njom nepokolebljivu optimizam, iako je malo ko zna da to nije rezultat lagodan život. 

Nedavno Gina otvorila o svojoj borbi protiv iscrpljujuće zdravstveno stanje, nešto što je batteled za više od deset godina.

U dobi od 19, dok je studirao glumu na Tisch School of the Arts New York University-a, Chicago native je dijagnosticiran bolesti štitnjače koji erodirane svoju energiju i suštinski ugasiti njen metabolizam. Iako je imala nula apetit, njena težina je skočio i bila je zahvaćena je iscrpljenost tako sakaćenje, spavala 18 sati dnevno. Gina, činilo se kao smrtnu kaznu za karijeru koja je jedva počela:

load...

"Kao, ako bude smeđe nije bilo dovoljno teško, evo još jedna prepreka", kaže ona stanja, koje je na kraju saznao da je Hashimoto bolest. "Onda sam pomislio, koliko veći je moja priča? Ovo će biti putovanje prihvatanja ko sam ja u roku od društvenih normi onoga što glavna glumica izgleda. U drugoj sam se zaustavio osjećaj kao da nije bilo dovoljno je bio drugi ja shvatio sam bio u stanju radi ništa. "

PROČITAJTE: Inside Iskra Lawrence Fitnes: "I Love hrane i nagradi Myself Sa vježbe"

Zvuči kao ono što je potrebno motivacioni poster-osim Gina zapravo je dobro na njemu, a zatim dodao još malo.

Nakon Jane Bogorodice prva sezona, Gina je kući Zlatni globus za najbolju glumicu u TV Comedy. Videla je pobjedu ne samo kao lični trijumf, ali i kao pobjedu za žene koje, poput nje, ne vidim sebe uklapa u neki neuhvatljiv ljepotu standard.

load...

"U našem društvu, to je lakše prodati nekome ideja da nisam dovoljno u odnosu na 'Vi ste dovoljno." To je kao da mi žene svjesno odlučiti ćemo biti zao da se, "primjećuje ona. "Ali ti si svoj heroj, a ne neka slika ne možete živjeti i do".

Milion fist-bump Emojis za to, zar ne? Njen osnaživanje poruka je tako zarazna, jer se ne radi samo o njoj. Umjesto da tweeting na nju sljedbenika, ona se bavi normalan narod u realnom razgovor i iskreno brine o tome što oni imaju za reći.

Glumica nema apsolutno ništa da sakrije, a možda to znači da nikada neće biti Hollywood dovoljno. Ali Gina je prilično upoznat sa mit o ne baš mjerenje gore. Slušati na što je ona rastavlja četiri previše-zajednička uzdržava.

Nije zdravo DOVOLJNO

Ikad zanovetanjem osjećaj ne radite sve što možete biti najzdraviji verzija tebe? ogromna, pravo Pritisak? Gina je bio tamo. Kada ju štitnjače problemsfirst obrađeni, ona je postala toliko frustriran svoje tijelo da je pobunio protiv dijagnozu preskačući lekove.

"Ja bih gotovo da nije bilo savjesno za moje zdravlje, jer sam želio da bude prihvaćen na način na koji sam bio-kao curvy", kaže ona.

Gina prvobitno mislilo da će prkosi njena bolest ona bi dokazati da vrhunskih glumica ne treba da bude veličine 2, ali je na kraju shvatila da umesto da društvene izjava, odluka je samo zajebava sa svojom dobrobiti.

Ona je dobila na brodu sa svojim lekarom plan u ranim dvadesetim godinama, ali je na kraju njeno telo prestao odgovaranje na sintetičke droge koje reguliše njen štitnjače, pa se okrenula na holistički, prirodne.

"Ja sam također morao latiti i prestati jesti određene stvari koje dobro ne sa mojim telom. Sada gledam hranu Alergičan sam na, kao što su jagode i borovnice, i rekao:" Ne igram dobro sa mnom, tako da moram da prestanem da zeza sa vama. "

Male promjene su imali veliki uticaj: Osjeća se zdraviji i energičniji. "

Tako dugo bio sam kao konj s povezima, boreći se za svoje snove da se istina, i to je bio moj jedini fokus ", prisjeća se ona." Sada moram da se stalno balansiranje da uz dobra za sebe, uzimanje vremena za odmor, i uzimanje vremena za ličnim odnosima. Ravnoteža je potrebno-to je kako imate dugovječnosti. "

Na društvenim sramoćenja 

Na društvenim mrežama, ona je rezanje kroz sve hiper-filtriran sranje je vratiti zdravu dozu realnosti post post. A ako mrzitelji stane na put ili počne da lupa negativnost, ona ugrize nazad brzo i bez oklijevanja. Slučaj u točki: Kada Instagram trolovi napao prste-svih stvari Ona je pozvala nju sljedbenika (koji ona naziva "ratnici") reći #NoToKeyboardCourage, termin je skovao za sigurnost osoba osjeća kada se odluče uzeti dole neko online, jer nikada nećete morati da im u susret u stvarnom životu.

Većinu vremena, iako, Gina preferira igranje djelo i uzimajući pozitivan taktika: "Trudim se da koristim društvene medije kao način da komunicira da sam manjkav i da sam u redu s njim", kaže ona s širok osmijeh. "To je vrlo čudan osjećaj biti u redu sa malo celulita ili malo više ništa. Ja ne gledam i osjećaju prestrašen više, i moje samopouzdanje promijenjen zbog toga. Različito nosim sebe."

PROČITAJTE: Kako trenirati vaš um za uspjeh

Ovaj članak je izvorno objavljen u časopisu zdravlja žena SAD Maj 2016 i pojavio se na womenshealthmag.com

Uživali u ovom? Imaju čitanja 'plus size' Model Inspirira s poštenim 'Čvrsto Gap' Transformacija Slika

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Cindy Crawford lomi svoju tišinu na toj netaknutoj fotografiji

Post Fitnes

Neko je pokušao ukrasti telefon Serene Williams, ono što se desilo u budućnosti bilo je savršeno

Post Fitnes

Izgradnja holivudskog tela: otkrivena je ruka sutrašnjeg treninga Emilea

Post Fitnes

Joga devojčica Rachel Branen otkriva 109 svetova, novu društvenu misiju

Post Fitnes

Dan u životu 4 najboljih žena u svijetu

Post Fitnes

Jennifer Lopez pokazuje off bootylicious backside

Post Fitnes

Kaley Cuoco: Jedite kao što je moj muž bio debeo

Post Fitnes

Legenda o ragbiju Maggie Alphonsi govori o hrani, fitnesu i njenom iznenađujuće sličnom solo sportu

Post Fitnes

Serena Williams umanjuje kritike tela s ultimativnom kućnom porukom

Post Fitnes

Uzmi noge gvožđe

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju Sam Sam Faiers

Post Fitnes

6 citata koji Zoe Saldana čine našim novim životnim guruom