Hollywood jogi: blog 13 | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Hollywood jogi: blog 13

Hollywood jogi: blog 13

Diši dalje negativne misli - i savršen pozu da poveća zadnjicu

Pozdrav Jogi, Kirschen natrag sa svim stvarima fitness i yoga!

Volim da mislim da je moj odnos sa joga mi je pomogla u velikoj mjeri sa sposobnost da ostane u sadašnjosti, kako bi fokusiran na sada i zadržati 'funky' misli na odstojanju. Stvari su se sjajno ide do ove sedmice kada sam naletio na stari 'prijatelj' i otkrio neke razorne priče o moj bivši. Ja sam slomljena! Ali znao sam da ako sam dozvolio sebi da se valjam u moju tugu, to ne bi bilo produktivno sedmice. Šta je jogi da radim?

Okrenuo sam se na jednu stvar koja je uvijek na raspolaganju za mene (i svima nama) i nastavlja da me njeguje, "seva". Seva je sanskrit riječ znači 'nesebično služenje'. To je posao obavlja bez ikakve pomisli na nagradu ili otplate. Iako vjerujem da postoji ogromna nagrada u obliku duhovnog rasta. Ono što je najvažnije, to me izlazi moj prokleti glavu!

load...

Zvao sam klijenta koji vodi neverovatan dobrotvorne svrhe, u Jklivin Foundation (jklivinfoundation.org). Nastala je Matthew i Camila McConaughey i podstiče na-rizik srednjoškolcima da vode zdraviji život, kroz promociju dobra ishrana i vježbe navike, i razvijanje pozitivnih životnih vještina. Ne mogu vam reći kako je to divno je predavao 24 srednjoškolaca yoga! Krenuli smo u 45 minuta asana (poze), a zatim okupljenih oko za pitanja i razgovor. Završili smo s 'zahvalnosti krug', gdje smo spomenuti ono što smo zahvalni za u tom trenutku. Bio sam inspirisan svaki od njih i ne mogu čekati da se vrati!

Asana sedmice: Virabhadrasana 1 (Warrior 1) s twist.

Samo twist nije baš twist već pretklon.

load...

1 Počevši sa desnom nogom naprijed, pronađite većina utemeljena Vira i umjesto produžavanje ruke gore, interlace ruke iza vas da date svoje grudi odličan potezu.

2 Udahni duboko u i podignite vaše prsne kosti gore. Dok izdišete, proširiti svoj gornji dio tijela od preko i da unutrašnjost vašeg desnog bedra, što je otprilike 90 stupnjeva (ja osobno nisam vidio 90 stepeni, ali to je ono što sam pucati za!).

3 Pritisnite čvrsto na vanjskom grebenu lijevu nogu i pusti glavu lagano spustiti prema Zemlji. Držite za 5 do10 udaji udisaja, a zatim uključite strane, uključujući i prožimanju ruke.

Ovo koristi ne samo naše zadnje lože i ramena, ali naša gluteus i piriformis. Također, bilo koje vrijeme proveo naopačke je čaroban!


Love & Bliss, Kirschen

Kirschenyoga.com

Uhvati se na prethodnim Hollywood Yogi poruke

Povezane vijesti


Post Fitnes

Kako biti heroj klase teretane

Post Fitnes

Dan u životu 4 najboljih žena u svijetu

Post Fitnes

Kako je Serena Williams provela godine koje se bave pitanjima tela, i drugim vestima

Post Fitnes

Legenda o ragbiju Maggie Alphonsi govori o hrani, fitnesu i njenom iznenađujuće sličnom solo sportu

Post Fitnes

Radila sam na treningu Hloe Kardashian-a za osvetu 2 nedelje - evo šta se dogodilo

Post Fitnes

Umirujuća joga pozira za neveste

Post Fitnes

Joga se kreće da poboljša svoj pb

Post Fitnes

Akupunktura: kada treba iglu postaviti na njega

Post Fitnes

Zašto vam je potreban mini bend u vašem životu

Post Fitnes

Izgradnja holivudskog tela: otkriveni su čuvari Zoe Saldane iz treninga galaksije

Post Fitnes

6 najboljih joge kreće se za trojkove

Post Fitnes

Hollywood jogi blog 2