Joga se kreće da poboljša svoj pb | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Joga se kreće da poboljša svoj pb

Joga se kreće da poboljša svoj pb

Dišite i protežu svoj put kroz ciljnu liniju

Ponovljenih akcija trčanja na mišića može uzrokovati stezanje i nelagodu, što vas i vaše mišiće sposobnost dati sve može ograničiti. U idealnom slučaju, trening za maraton ili trka treba uvijek uključivati ​​podršku za trčanje trener ili fizioterapeut.

Na žalost, većina korištenja nemaju ni vremena ni resursa za takve stvari. Međutim, kombinirajući radi prakse s aktivnostima kao što joga može donijeti više energije na one mišiće potrebno da vam dati snagu da razbije svoj PB.

PROČITAJTE: 8 Savjeti za trčanje maratona

Joga disanje 

load...

Prvi moć morate biti u mogućnosti da pozove kao trkač je dah. Joga disanje vam može pomoći kada treba izboriti one poslednjim trenucima energije dajući vam pristup više vaših pluća. Fokusirajući se na dah također može stvoriti meditativno stanje koje ćete dobiti kroz teška spotovi trčanje. Mile 20, na primjer.

Tako da se stvori prostor i snagu u grudni koš, počnite disanja sa svojim rukama. Udahni duboko u i kao grudni koš proširuje do ruke iznad glave, a zatim ih vraćanje na stranu, dah. Nemojte da je nekoliko puta, i neka dah pokrenuli pokret.

PROČITAJTE: Zašto pretvara ga u joga je dobro

Runners Lunge

Sljedeći ćemo se u kukovima sa trke lunge. Korak jednu nogu unazad, i spustite natrag koljena na pod, a zatim potopiti kukove naprijed i dolje. Obratite pažnju da li je ovo predstavlja pritisak na zglobove. Ako se to dogodi, pronaći svoj osjećaj oporavlja lifta kroz karlice (ako ne znate šta je to google it - vrijedna imovina znati).

load...

Sada, stopalo koje je ispred, postavite ruku na istoj strani na koljena, i protežu s druge strane u vazduh, a ako možete s lakoćom, pritisnite dlan ruke prema nebu, prstima pokazujući iza vas. To će aktivirati protežu u psoas, dugo mišića, što je debela kao zglob, koja se proteže od kičme do vrha femura i stvara mnogo akcije koristi u trčanju.

Zanimljivo je da su vlakna ovog mišića link do vlakna dijafragme na istom dijelu kičme - ono što smo vam reći o disanje. Bitan.

Ponovite ovo na drugoj strani.

PROČITAJTE: Da li pretreniranosti?

Golub Pose

Konačno golub predstavljaju, veliki tata svih trke joga pozama. Budite oprezni sa ovim - pristup s oprezom.

Od sve četiri, postavite desni gležanj ispred svog lijevog koljena. Protegnuti ostavio nogu iza vas, u skladu sa tačkom lijevom kuku sa prstima ušuškana ispod. Ovo je prostran način da se dođe u goluba.

Dozvolite gravitacija polako, dah po dah, težine karlice dole prema podu. Zadržati razinu kukova, ne daj jednoj strani padajuće. Koristite deke i jastuci za podršku ispod kukova ako je čvrsto, a ako se osjećate bol u koljenu ili kuku zglobova izaći iz položaja. 

Ovo je veliki poza za istezanje rotatora kuka (u skitnicu) i fleksora kuka (dugi mišići niz prednje strane bedra) koji omogućava gipkost u kukovima i više tekućine i mobilne pokreta u vođenju.

Čitajte

  • Jeste li čuli za ovih novih joge hibridi?
  • Kako da usavrši svoju stranu daske
  • Više yoga savjete

Povezane vijesti


Post Fitnes

Kako je Millie Mackintosh stavio na 3 kg mišića dobio stomak mišića

Post Fitnes

Trening Marilyn Monroe

Post Fitnes

Kako je Serena Williams provela godine koje se bave pitanjima tela, i drugim vestima

Post Fitnes

Zašto vas vežbanje može dovesti do vatre

Post Fitnes

Da li testira vašu kožu odgovor na ostanak alkalne? Elle Macpherson misli tako

Post Fitnes

Amelia joga 21 dan izazov: 2. sedmica

Post Fitnes

5 glumaca koji dokazuju da zaista možete dobiti rezultate za godinu dana

Post Fitnes

Iskra Lawrence naziva perfekciju instagrama sa aplikacijom za fotografisanje

Post Fitnes

4 joga se kreće da brzo pripremite plažu

Post Fitnes

Šta ja jedem za dan od strane Tara Stilesa

Post Fitnes

Paula Radcliffes post-run tips for recovery

Post Fitnes

Vaš vodič za joge: ashtanga