Kada je zapravo bolje preskočiti teretanu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kada je zapravo bolje preskočiti teretanu

Kada je zapravo bolje preskočiti teretanu

Bez muke nema nauke, zar ne? Ili ne.

Starbucks Gingerbread latte i John Lewis Božić oglas se ovdje. Što znači da jedna od dvije stvari: party sezona je pred nama, a svaki dan pitate se, "kada bi trebalo da preskočite teretani ili kad bih se tamo vući?".

Svi znate improvizacija svečane rad pića i zabio natrag jeftinog vina može rezultirati u vama preskakanje teretani, a zatim rezervacije nekoliko previše spin klase krajem nedelje da bi se za to.

Ali ponekad je to zapravo bolje da preskočite u teretanu, jer postoje dva velika faktora koji će oštetiti vaš trening, a možda i vaše tijelo koje su i zajedničke nuspojave pripita utorak, četvrtkom ili bilo koji dan u tjednu po tom pitanju. 

load...

Prema istraživanjima, trebalo bi da budu oprezni zbog nedostatka sna i dehidracije.

Nauka predlaže manje zatvaranje očiju je siguran ubica - studije pokazuju kraće dnevnih sati zime mijenjati naš ritam spavanja da dovede do porasta nesanica i umor, i to je bez iznenadni uspon krajem nocenja bacanje natrag krigle Gluhwein na tržištima Božić.

Stručnjaci iz Sleep Vijeće kažu okreću na viši tog jorgan može pogoršati stvari - tako da svoju spavaću sobu od 15 - 19 ° C je dokazano da isporuči najbolji san.

I tako do dehidracije. Većina nas to vide kao ljetna zabrinutost, ali to je verovatno moreimportant zadržati svoj nivo vode na vrhu se tokom zime.

"Istraživanje pokazuje našu odgovori žeđ ne rade što efikasnije doći hladnijim sezone i neki ljudi i doživljavaju hladno-inducirana diureze, gdje je tijelo gubi više vode zbog povećanog mokrenja", kaže dr Elaine Choung-Hee Lee, docent u kineziologiji na Univerzitetu u Connecticutu, SAD. "Nekoliko studija pokazuje ostvarivanja dok dehidrirani može oslabiti ćelije imunog sistema andincrease proizvodnju kortizola, što dodatno potiskuje proces prirodne odbrane organizma."

load...

Ergo - ti si daleko veće šanse da dožive umora vježbanje i udari zime bolesti, što je rezultiralo u tebi preskakanje teretani potpunosti. Prema sportski znanstvenik Matt Lovell, svi treba da se pije dva litra vode dnevno, a dodatni pintu prije treninga. "Dodajte prstohvat soli u pola litre čašu squash - to je brz način da obnovite šećera i natrija nivou."

Povezane vijesti


Post Fitnes

Melanie Sykes je izgradila svoje telo na 47 godina sa ovim režimom treninga

Post Fitnes

Ove 10 veganskih poznatih ličnosti podržavaju ishranu zasnovanu na biljci

Post Fitnes

Najbolji kardio trening za mastenje stomaka

Post Fitnes

Uglavnom Ella otkriva kako je ona pokrivala zvijezde abdominalnih mišića

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana od Heather Watson

Post Fitnes

10 načina za dobijanje ravnog stomaka

Post Fitnes

Prva obuka koja će zaista objasniti zašto je stres uništio vaše vežbanje

Post Fitnes

Moja nedelja u treningu pro surfer Lucy Campbell

Post Fitnes

7 sekretarica o zdravlju i fitnesu iz megan marke

Post Fitnes

Studija Harvarda otkriva najbolji način za smanjivanje masti stomaka

Post Fitnes

Šta jedem za nedelju dana od strane vicky pattison

Post Fitnes

Žene koje vežbaju: abdominalni mišići instagrama