Kako je vegan pokrenuo ovu ortoreksiju ove instagramove zvezde | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako je vegan pokrenuo ovu ortoreksiju ove instagramove zvezde

Kako je vegan pokrenuo ovu ortoreksiju ove instagramove zvezde

Jordan Mlađi izgradio uspješan brend i odanih pošto se "The Blonde veganska," sve dok poremećaj u ishrani prisilio je da preispitam gdje wellness i strast laž.

Ruby Rose se suočila 'tijelo sramoćenja' komentare na svom Instagram nedavno kao sljedbenici izražavaju zabrinutost zbog njene niske tjelesne težine. 

Glumica je pri tvrdnji da je ona zdrava i sretna i veganskih dijeta znači da nema puno masti. 

Jedna žena koja je pronašao veganske ishrane ju je odveo na tamnom mjestu, je Jordan Younger. Ovo je njena priča. 

A post Ruby Rose (@rubyrose) dijele na

Nakon cjeloživotnog borbi sa probleme s probavom i migrene, Jordan Youngerfound olakšanje u potpuno vegansku dijetu, uživajući u fizičkom prednosti, uključujući gubitak težine-kao zajednici koja zagrlio svoju novostečenu žarom za veganstvo. U roku od nekoliko mjeseci, Mlađi, usvajanjem The Blonde Vegan nadimak, bio je jedan od Instagram usponu zdravlje i ishrana zvijezde, gomilaju desetine hiljada sljedbenika naizgled preko noći.

load...

Prepoznajući njenu sposobnost da inspiriše i vodi druge u vegan nagovaranje, Mlađi ubrzo napustio univerziteta da nastavi rastući brand puno radno vrijeme, uključujući i crafting The Blonde Vegan Cleanse program i rad sa dizajner stvoriti Apparel linija.

Ali, baš kao što je Plava Vegan brend je eksplodirala, strast vrhom prema opsesija; Mlađe je razvijao komplikovan i zastrašujući poremećaj, izazvan vrlo životni stil koji je doveo kao što radost, drugarstvo i uspjeh. 23. Juna 2014. Godine, gotovo godinu dana u dan da je ona stvorila The Blonde Vegan računa, Mlađi objavio na svom blogu da je bila u tranziciji od veganstvo i druge takve oznake-an nadahnuto iskren i hrabar potez.

load...

Ženska Healthinterviewed Mlađe o njoj odluku da postanu vegani, kako je njen jelo disorderdeveloped, i kako ona uči da žive zdravije, uravnotežen život.

Odlučio sam postati vegan jer.

Osetio sam neverovatno nakon 5 dana čišćenja da sam u januaru 2013. Godine koji se sastojao od zelenog sokova, voća, povrća i orasima. Moje cjeloživotnog stomačne probleme i migrene nestao, izgubio sam na težini, i osjetio puni energije. Vidio sam kako je brzo tih rezultata došlo i shvatio da će intenzivirati tek nakon nekoliko mjeseci i godina veganstvo.

Počeo sam da je 'Plava Vegan' za zabavu i da dijele strast za kuhanje

Počeo sam ga za prijatelje i porodicu da prati, i shvatio sam da se nekoliko sljedbenika koji su bili zainteresirani za veganstvo, ali nisam imao pojma kakav će biti opseg. Zaradio sam 4.000 Instagram sljedbenika preko noći nakon što je veliki vegan račun zajedničke mom računu. To je bio prvi put da sam slutio da sam imala nešto dešava da su ljudi bili veoma zainteresovani za i uzbuđeni.

ALI, ja sam postao opsjednut jesti potpuno 'čist'.

 

A fotografija posted by Jordan Younger (@thebalancedblonde) na

Živio sam za to velika da dolazi sa čišćenje tijela. Visok je trajao nekoliko mjeseci, ali je na kraju moje tijelo počelo da mi signalizira da je potrebno više-i ja sam ih zanemariti.

Sam znao u pozadini mog uma za neko vrijeme da sam razvio mnoge strahove okružuje hranu, i bilo je jasno da sam se sve više i više ograničen na ono što sam bio ugodno jelo. Bilo je lako sakriti iza štita veganstvo kad sam bio u restoranu s prijateljima ili čak i kad sam bio u kupovinu za sebe. Sve što nije bio potpuno čist-bez ulja, bez šećera, bez glutena i na biljnoj bazi-I otpušten jer nije bila u ishrani etiketu sam sebi dao.

Bilo je dva događaja koja sam shvatila da sam razvio ozbiljan problem.

Moj najbolji prijatelj mi je došao u New Yorku i otišli smo da se doručak prije nego što je proveo dan u Central Parku. Otišli smo u juice bar u blizini mog stana, jer oboje smo znali da je bio jedan od samo mjesta bih mogao naći nešto za jelo. Znao sam što sok sam htio, ali kad smo došli tamo, oni su od tog soka. Iako je bilo i nekoliko drugih opcija koje možete izabrati, osjećao sam se potpuno uspaničio pomisao jedenja ili nešto što sam nije pio "planirao". Umjesto odabira alternative, insistirao sam da smo hodati milju od našeg puta na druge lokacije u juice bar da se onaj koji sam želio. Moje tijelo je već od gladi od dana ograničenja i vapi mi se da hodanje milje bez izdržavanje bi bila loša ideja, ali ipak sam to uradio. Bio sam odlučan, i biti u mogućnosti da se trese taj osjećaj me uplašio.

Drugi događaj je bio kad sam zapravo došao u pogledu sa činjenicom da sam imao poremećaj u ishrani. Bio sam na večeru sa moj bliski prijatelj u gradu koji je također vodi zdravlje blog. Te noći, ona mi se poverio da je ona bila u oporavku od poremećaja ishrane, a ona je opisano sve njene simptome i prehrambene navike za mene. Dok je govorila, počela sam da se paušalni u grlu, jer sam znao da sve što je raspravljala je opasno sličan onome što sam prolazio. U trenutku kada je otvorio sam i rekao joj da sam mogao odnositi, to je kao da sam pustio brana.

Trebalo mi je dugo vremena da se pomiri sa činjenicom da je potrebno da se dođe do promena

Bilo je nevjerojatno teško. Moje tijelo je počeo da pokazuje znake da nije zadovoljan potpuno vegansku dijetu skoro godinu dana. Pokušao sam sve pod suncem napraviti promjene u mom veganske ishrane da bi ih da rade za mene kao to učinio na početku. Na kraju sam se gubim period za nekoliko mjeseci i ranivši zglob radi na pokretnoj traci, a to su dvije stvari koje nikada ranije nije desilo. Oba od tih stvari otvorila oči na činjenicu da sam imao manjak vitamina. Pokušao sam mali komad divljeg lososa, u nastojanju da se više vitamina B12 u moje tijelo, a kada sam dobila dva dana kasnije, znao sam da moram da ostavim poricanje i početi čineći neke promjene.

Jedna stvar koja će vam pomoći puno uči pustiti ograničenja.

 

A fotografija posted by Jordan Younger (@thebalancedblonde) na

Dok veganstvo je neverovatan način života za toliko ljudi, slučajno mi je pomogao fino podešavanje moje restriktivne navike, stvarajući čitav popis "loših" i "off-limit" namirnica u mojoj glavi. Sada se trudim da reorganizuje svoje misli prema hrani, jer ne vide kao potpuno van granica, nego kao zdrav, popustljiv, nešto što bi trebalo da se jede u moderiranje, itd Čak i samo ponovno uvođenje jaja, ribe i organska piletina je napravio hugest razlika u moj način razmišljanja. Nakon plan je do sada bio izuzetno koristan.

Sluh od mlade djevojke u sličnom položaju je bio daleko najzahvalniji aspekt dijele moje priče.

Devojke koje su se plašili da izađe iz vegan etiketa i ili da se pomire sa svojim poremećajima u ishrani dok su pročitali post. Nekoliko čitalaca mi je rekao da su morali da zaustave čitanje mom blogu prije nekoliko mjeseci, jer je izazvao poremećaj ishrane misli u them.and da uplašio Boga u meni!

Osećam se mnogo bolje.

 

A fotografija posted by Jordan Younger (@thebalancedblonde) na

Psihološki, to je neverovatno da bi mogli pustiti intenzivne ograničenja i sebi dozvoliti da diše. 

Uzbuđen sam i nadam za ono što dolazi. Uprkos zazor, tako sam sretna da je bio iskren i zajedničkim moja istina, jer tako sam spreman za početak promociji ono što stvarno vjerujem u-slušanje svoje tijelo! #nolabels

Da si možda orthorexia? Pročitajte gore na opasnost znakova da ste možda razvija nezdrava prehrana poremećaj

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Serena Vilijams: glas krivina

Post Fitnes

7 sekretarica o zdravlju i fitnesu iz megan marke

Post Fitnes

3 vežbe treninga vešanja za trening u punoj organizaciji

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana binky felstead

Post Fitnes

7 tajni za fitnes i ishranu iza Amande Byrams bod

Post Fitnes

Gwyneth Paltrow-ova 2-satna no bum vježba treninga

Post Fitnes

Treneri poznatih licnosti prate instagram

Post Fitnes

Gb teniska zvezda Heather Watson zbog čega je uvek u beta verziji

Post Fitnes

5 kickass filozofija koje smo saznali od Elie gouldinga

Post Fitnes

Radila sam sa Džilijan Michaels-om, evo 9 stvari koje me je naučila

Post Fitnes

Chrissy Teigen je otišao vegan već 12 sati, a rezultati su bili zanimljivi

Post Fitnes

Rosie Huntington Whiteley: lice, telo, um