Kapetan hokeja Kate Richardson-Walsh razgovara sa Rio, jogom i njenom olimpijskom ishranom | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kapetan hokeja Kate Richardson-Walsh razgovara sa Rio, jogom i njenom olimpijskom ishranom

Kapetan hokeja Kate Richardson-Walsh razgovara sa Rio, jogom i njenom olimpijskom ishranom

Kathrin Louise Richardson-Walsh MBE je već igrao u tri Olimpijskim igrama, ali ona je odlučna da se u tom avionu Rio

Sa tri Olimpijade, što je MBE i titulu najviše nastupa ženskog hokejaš ispod pojasa, Kate Richardson-Walsh je jedan od britanskih najslavnijih sportskih zvijezda. Ona je i kao tvrd kao nokte.

Tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. Godine je udario štapom u prvoj utakmici protiv Japana i slomio vilicu. Ali nakon nedostaju dvije utakmice vratila se igrati u pretposljednjem meču u grupi GB protiv Kine.

To borbeni duh je u punoj snazi ​​dok se intenzivira trening na torbu jedan od onih zlatnih spotova Rio 2016. Godine.

load...

BORAVAK na vrhu IGRE

... Potrebno mnogo napornog rada. Ali je činjenica da se stvari promijeniti neprestano - igra, treneri, tehnologija - te drži na prstima. Dakle, ja sam stalno u potrazi za taj jedan posto da će se to napraviti razliku.

Ishrana

Protein je takva buzz riječ u prehrambenoj i fitness industriji i to je isto za nas sportiste - mi bismo bili sigurni da uzimamo u lijepom, čistom, proteina malo masti tokom većeg dijela dana da dopuni naše mišiće i zalihe energije, uz ostatak potrebnih stvari u svoju ishranu kao ugljenih hidrata.

Ključ je balans. Moje go-Snack je humus i sušeno osemenjenoj krekera - jednostavan proteina ugljikohidrata udario u jednom pokretu.

load...

Priča o TRI OLIMPIJADA 

Sydney: O, Bože, to je bila moja prva Olimpijada, samo bih dobio u tim godinu dana ranije i prvu utakmicu protiv Australije bila je upakovana gomila. Atmosfera je bila neverovatna.

Peking: Imali smo neke zaista teških utakmica. Sjećam se da pada kiša dosta a nas natopljena na hokej terenu izgleda kao utopio pacovi!

London: Ta dva tjedna će ostati sa mnom zauvijek. To me i dalje naježim sada daje i dalje se malo suzama o tome.

PROČITAJTE: 9 Life Lessons From olimpijca

Priprema za RIO

Izbor dolazi u nekoliko mjeseci, tako da sve nas u hokejaški tim su bukvalno pokušava da biste dobili najbolje od sebe, tako da možemo pokazati treneru da smo dostojni 16 mjesta koja će izaći u Rio.

To je svaki detalj; koliko sati spava mi se, ono što hrana koju jedemo, radimo naše joge, mi istezanje dovoljno, da li ulazim u bazenu i oporavak... Sve da se u tom avionu.

HOKEJ = igranje šaha

Kao branitelj, ja sam u mogućnosti vidjeti cijeli teren i za mene je to kao igra šah. Trudim se da se uspostavi bilo je prostor, gdje su brojevi, šta taktika protivnika pokušavaju zaposliti - i kako možemo pokušati suprotstaviti tome.

Ja stalno u pokretu te šah komada oko. To je dio igre volim. 

TRENING UP

Treniramo oko 22 sati nedeljno, prostire se na šest dana - sedmi dan je obično za odmor i oporavak.

Trening snage u teretani je od vitalnog značaja - core vježbe, čučanje, mrtva dizanja - to je ono što mi je pomoglo da igram dok karijere kao i ja.

Joga je kao tampon za nas. Mi smo se u takve lude pozicijama hokejaši - na donji dio leđa i kukovima se baš jako - tako joga nam omogućava da se vratimo na neutralne tačke tako da možemo ponovo uništiti naš organizam. 

PROČITAJTE: Talking zapis sa Jodie Williams

A težak PROBLEM

Mojoj teretani program je mješavina treninga tjelesne težine i trening sa tegovima. I mix, recimo, slobodni tegovi i glupa zvona sa zadnje lože mostova i daske.

Imamo pet minuta 'igre' i ja često idem na prstenje. To je zabavno, ali stvarno teško. Mi spin okolo i rade naopako sklekove. To je dobro za našu mobilnost oko ramena, gornji snagu i jezgra tijelo.

Prevenciju povreda broj jedan

Stavljamo naša tijela kroz težak trening svaki dan, tako da stvarno treba da se fokusiraju na to kako možemo spriječiti naš organizam od razbije na redovnoj osnovi.

Imam ček popis stvari koje moram učiniti prije svakog treninga; sjedi tele podiže da pomognem Achilles, osnovna kola da budem siguran da sam uključen u mom jezgru, a isto za gluteuse.

Svaki sportaš ima takve stvari za svoje posebne potrebe, ali je važno za svakoga ko je ostvarivanje.

Vremena za opuštanje

Joga je stvarno dobro, jer morate se prebaciti mozak off - ne možete misliti o tome treninga, taj sastanak, ono što dolazi sutra.

Volim i trashy TV... Daj mi Keeping Up sa Kardashiansand sam sretan.

STAR PRISTALICA

Podrška koju smo dobili u svakom Olimpijskim igrama je bio fenomenalan - ali London je bio samo najviše posebna stvar: buka, hodao na teren, publika odbrojava deset drugi do play - to će ostati sa mnom zauvijek.

Ali, možemo imati da istu podršku čak 6000 milja daleko... Kad je vaša zemlja iza vas, sve nas će to osjetiti i čini takvu razliku u našim performansama.

Obratite pažnju na nedostatak proteina šejkova u Kate dijetu? Pročitajte zašto je toliko pro sportisti volan jasno. I ne zaboravite da pokažu vašu podršku potpisivanjem do Team GB fan club - teamgb.com.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

12 pred-turnirskih sati sa Heather Watsonom

Post Fitnes

Online trening nasuprot angelu alessandra ambrosio se oslanja na

Post Fitnes

Serena Williams je prva ženska sportistica koja se zove si sportsperson godine od 1983

Post Fitnes

Engleska fudbaler Casey Stoney na hranu, fitnes i ženstvena tela

Post Fitnes

Model poziva telohranitelja koji joj je rekao da radi više čučnjeva

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana od Louise Hazel

Post Fitnes

Amy Schumer se presvuče u mastima, osvaja nagradu za najbolje telo

Post Fitnes

Šta jedem za nedelju dana od strane demi lovato

Post Fitnes

Mollijeve poteze

Post Fitnes

Ronda Rousey: Nikada nisam bila zadovoljnija sa mojim telom

Post Fitnes

Dajte telo poput Bruklina

Post Fitnes

Treneri poznatih licnosti prate instagram