Maria Sharapova: fitnes, lice, fokus i osnaživanje žena | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Maria Sharapova: fitnes, lice, fokus i osnaživanje žena

Maria Sharapova: fitnes, lice, fokus i osnaživanje žena

Dobrobit tajne šampiona. Spoiler: oni ne uključuju jagode i vrhnje

Ruski teniser i pet Grand Slam champinion Maria Šarapova nas pušta na nju trening rutinu, ishrane i načina života sa sudovima. 

My Fitness

Profesionalnom tenisu je naporan - ako ste uzeli više od tri slobodna dana, gubite mišićnu i vaša koordinacija oko-ruka mogu patiti. Tako da sam treniram pet ili šest puta sedmično. Ja sam sretan; Živim u Floridi tako često ću početi moj dan na plaži uz zagrevanje jog. Floride svitanja su lijepe a ja da mislim o danu ispred.

Oko 09:00 sam otići u praksu i početi sa vježbama warm-up za rame, koji je sklon povredama. Onda je na terenu za 15-ak minuta cijelo tijelo toplo-up, a zatim dva sata tenisa prakse.

Kad nisam obuka na terenu, ja ću se fokusirati na moju jezgru u teretani. Ja ću Pilates tipa vježbe koristeći jednu od onih velikih odskočiti loptice. Radim i nekoliko kardio treninga nedeljno, miješanje sa biciklom ubrzava ili interval sesije na pješčanim dinama. Oni su tako teško, moj najmanje omiljena stvar! Ali vrlo efikasna. Ja se protežu nakon svakog praksi ili treningu. To je dobar način da završim dan. 

load...

PROČITAJTE: 7 načina da poboljšate Vaše Rusty Tennis Igra

Moja hrana 

Pištolj za vaše tijelo je oko razumijevanja što je potrebno i kada. U principu, ja vjerujem u ravnotežu. Trebam ugljenih hidrata i proteina koji rade zajedno, tako da doručak obično će biti komad svježeg voća i raži tost sa sirom i šunkom koza.

Ja ću jesti piletinu ili ribu s rižom i krumpirom za moje glavnih obroka, a onda snack na badem i grožđe tokom dana. Tokom turnira moram biti na oprezu, i ja podalje od stvari koje uzrokuju upalu, kao i laktozu. Maslac može biti teško za varenja, tako nešto kao što je sir koza je bolja alternativa.

To je kad dođem van terena nakon velike utakmice da je moja disciplina mora da udari u. Često sam gladan, ali priznaju moje tijelo me zove da rehidrataciju više nego išta drugo. Dobar rezultat obično znači da sam ponovo igra za manje od 48 sati, tako da ne možete izgubiti zamah. Ali nakon pobjede? Volim da proslavimo s nekim sushi!

load...

PROČITAJTE: 8 Hidratacija Hacks na vlast Up Your vode Igra

Moje lice 

Kad sam na terenu, ja ne nosim trunke šminke. Ne mogu riskirati da naletim na oči ili ometa me na bilo koji način. Biti čosav u javnosti je nešto što će se zalagati mnogo žena od svoje zone komfora, tako da sam morao naučiti da budu sigurni u to iz veoma mladoj dobi.

To je također me cenim svoj crveni tepih trenutke i prilike da se dotjerati i biti glamurozno. Mislim da je neizbježno da, kao sportašica, moj izgled se govori; to je dio poslovnog svijeta. Kao sportista I podržavaju proizvode i većina toga je kroz likovnim sredstvima kao što su snimanje fotografija i pojavljivanja događaja.

Brinuti o sebi na način koji najbolje predstavlja vaš brend partnera je isto toliko poslovne strategije, jer je lični izbor. Čak i tako, one glamurozne prilike nisu kad mi najljepše - Znam da je kliše, ali ja uvijek osećam najbolje nakon dobrog treninga ili pobjedu. To je kombinacija endorfina i samo osjećaj osnaživanja kao žena.

PROČITAJTE: čosav Chic: kako da se bez šminke

Moje Focus

Najbolji način da se opustite nakon veliki meč? Ledenu kupku. Da se ne ohladi mišiće, ali to je također velika za resetovanje moj um. Ja sam takmičar i veoma disciplinovano, a ponekad moraju prisiliti sebe da prestanem da mislim [o tenisu] i prebaciti fokus na drugom mjestu.

Učim puno o poslu u ovom trenutku - prije par godina, osnovao sam svoju slatkiše kompanija pod nazivom Sugarpova a ja uvijek istražuju nove kategorije proizvoda ili gledajući kako se uzgaja posao sa svojim partnerima. A ja sam čitao puno arhitekture i enterijera knjige. Mislim da je fascinantno da proces stvaranja nešto tako lično da ćeš živjeti sa dugo. 

Povezane vijesti


Post Fitnes

Istina o tome da li su modeli plus-size zapravo nezdrave

Post Fitnes

Ukradi jodie kidd supermodelsku hranu i fitnes plan

Post Fitnes

Emily Ratajkowski dovodi u pitanje definiciju seksi: postoji implikacija da to znači tračak

Post Fitnes

Emili Blunt: misao o teretani čini da želim da plačem

Post Fitnes

Selena Gomez je imala savjetovanje o okrutnim tjelesnim dlakama, vraćala se snažnije: goli je neverovatan

Post Fitnes

Lekcija u preživljavanju glupe sezone bez ubijanja zabave

Post Fitnes

Ronda Rousey otkriva njenu omiljenu težinu: ne možete imati i abdominalni mišići i sise

Post Fitnes

Hannah Saul, tajnovit model viktorije, obara njen dan

Post Fitnes

Šta jedem za nedelju dana od strane demi lovato

Post Fitnes

Lena Dunham na retuširanoj maski: zašto ne bi bili iskreni sa vašim čitaocima?

Post Fitnes

Ekskluzivno: Millie Mackintosh govori da se kuva sa pro zelenim, da jede da živi i bude gola na instagramu

Post Fitnes

Dan u životu 4 najboljih žena u svijetu