Najbolji kardio trening za mastenje stomaka | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Najbolji kardio trening za mastenje stomaka

Najbolji kardio trening za mastenje stomaka

Ili bilo koje druge masti što se toga tiče.

Postoji nekoliko stvari koje biste trebali znati o stomaku. Prije svega, ako se čini kao da uvijek imaju tendenciju da dobije funti u stomaku, možete kriviti svoj DNK.

Bilo da skladišti masti u želucu ili zadnjeg određuje vašim genima. "Nema mnogo možete učiniti o tome gdje nosite masti, a nemate mnogo kontrole nad gdje izgubiti ni masti", kaže William Yancy, MD, profesor medicine na Duke University i direktor programa na Duke Diet & Fitnes centar. Da, to znači "spot smanjenje" u daljem tekstu: ideja da će jednog treninga blast daleko masti u želucu i nigdje-je veliki stari mit.

Ali, iako vašim genima diktiraju svoj oblik, to sigurno nije vaša sudbina. Ne samo da će čišćenje vaše dijete i fokusirajući se na zdrav, Whole Foods pomoći strahovito, ali tako da će pokupiti program pravo vježbe. I to je, prijatelji, je kardio. "Najbolji način da izgubite masti je aerobnog treninga", kaže Yancy.

load...

Burning želudac masti ne radi samo o kiparstva trbuh usjeva-top-dostojan, iako. Radi se o vašem zdravlju, previše. Postoje dvije vrste masti u telu-perifernih i visceralnih. Periferne masti živi samo ispod kože, dok visceralne masti grli organe i povećava upalu, podiže rizik za metabolički problemi kao što su dijabetes i bolesti srca, kaže Yancy.

Bez obzira na to gdje ti masti dolazi, međutim, kardio ima leđa. "To će ciljati i visceralne i periferne masti", kaže Yancy.

Pokušajte Ovaj Fat-Melting HIIT Workout

Iako je "bilo koji kardio je bolje nego ne kardio za gubitak masnih naslaga", kaže Bill Campbell, Ph.D., CSCS, ako želite da se zaštite svoje uloge na savršen ABS, idite za intervalni trening visokog intenziteta (HIIT), ili fast- tempom treninga intervala. "Postoji mnogo studija koje jame HIIT protiv tradicionalnih kardio i to je dosljedno superioran za gubitak masnih naslaga", kaže Campbell, profesor u ostvarivanju nauka na University of South Florida i direktor Performance & Muskulatura Enhancement laboratorije.

load...

Dok niko ne zna zašto HIIT je tako badass, istraživači imaju nekoliko teorija.

Jedan: HIIT uzrokuje značajnu oslobađanje hormona rasta u tijelu, što pomaže sagorevanje masti. To bi mogao biti i "Afterburn" efekat; vaš metabolizam dobiva veći boostfor duži vremenski period nakon HIIT treninga u odnosu na stabilan slog.

Još bolje, "HIIT vam pruža sve prednosti tradicionalnih kardio. To snižava krvni pritisak, dobijete endorfina žurbe, a povećava VO2 max [mjeru izdržljivosti] ", kaže Campbell. Score! 

Izabrao kardio.

Odaberite svoje fave oblik kardio: Running van ili na pokretnoj traci, veslanje, stepenice-stepping-nije važno, kaže Campbell. "Nema nauku pokazuju da je jedan oblik HIIT je bolji od drugih", kaže on.

Ide sa onim što se najviše sviđa (a ne ono što se sada u trendu) će vam pomoći da držati ga.

GO HARD

Nakon zagrijavanja, sprint na 30 sekundi. Govorimo sve-out, kao visokog intenziteta kao što možete.

Zatim REST

Oporavi za jednu do tri minuta, u zavisnosti od nivoa kondicije. "Kada se osjećate kao da možete napraviti još jedan sprint, uradi to", kaže Campbell. Na kraju, cilj je da se raditi do sprinta za 30 sekundi i oporavak u trajanju od 30 sekundi do jedne minute. Ako stignemo, ti drobljenje to.

NE PREKO DO IT

Učinite to za maksimalno osam setova. S odmora, može vas odvesti 20 do 30 minuta da završi kompletan trening. Iako si samo "radi" za ukupno četiri minute, to je vrlo zahtjevan na svom tijelu.

I, ako se osjećate kao da bi mogao učiniti više, ti si vjerojatno neće dovoljno teško u sprintu.

Koliko često? HIIT kapu na tri dana u tjednu. Opet, to je teško (ne možemo naglasiti to dovoljno!), Tako da vjerojatno nećete želite da ga radim svaki dan u svakom slučaju. Kombiniranje s snagom trening kao dizanje utega nekoliko puta tjedno, a imate solidan program.

Oh, još jedan tip-ako radite HIIT i snagu zajedno u jednom danu, radite svoj kardio nakon što je pogodio težine, kaže Campbell. (Na taj način i dalje ćete imati dovoljno energije za postizanje pravilnog oblika tih liftova.) Priprema, pozor... Kreni!

Želim da smršaju brzo? Isprobajte ove razgradnju masti snagu degustacija treninga

Ovaj članak je izvorno objavljen na womenshealthmag.com

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Zašto 52-godišnja Elizabeth Hurley ne želi da bude mršava

Post Fitnes

Cameron Diaz o nauci o starenju graciozno

Post Fitnes

Šanina šaikova 30 minuta treninga sa punim telesnim težinama

Post Fitnes

Čista jest alisa deli svoj dnevnik treninga

Post Fitnes

Oitnbova zvezda Ruby Rose otkriva kako je presjekla te abdominalne mišiće

Post Fitnes

Probao sam trening Ariane Grande sa 2 poteza - evo šta se desilo

Post Fitnes

Ekskluzivno: rita ora govori o poverenju tela na društvene medije

Post Fitnes

Maria sharapova: nefunkcionisanje dopinga 14 godina karijere u brojevima

Post Fitnes

Kako biti zdrav sa elsa pataky

Post Fitnes

Ronda Rousey se izvinjava zbog instagrama fotografiranja

Post Fitnes

Adele o pitanjima tela i zašto žene treba da prestanu upoređivati sebe

Post Fitnes

Ronda Rousey: Nikada nisam bila zadovoljnija sa mojim telom