Napravio sam 10 potapanja svakog dana mjesec dana - evo šta se desilo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Napravio sam 10 potapanja svakog dana mjesec dana - evo šta se desilo

Napravio sam 10 potapanja svakog dana mjesec dana - evo šta se desilo

"Čak tri sedmice, i dalje sam imao dana kada je teško osjetio."

Kažu da male promjene u životu mogu dovesti do trajne rezultate. Može li tako biti i za kretanje? Bio sam radoznao šta će se desiti ako se zalaže za dodavanjem samo malo više na moje uobičajene fitness rutinu. Dakle, odlučio sam da uradim 10 pushupsevery dan za mjesec dana da ga testiraju. Evo šta sam primjetio - i da li ili ne možete očekivati ​​iste rezultate ako ga probati sami.

A povećanje energije

Obično sam stvarno grogi ujutro, ali na dane kad sam se sjetila da radim sklekove prva stvar, osjetio sam poticaj energybefore čak sam okrenuo na moju kafu. To je nešto što bi vjerojatno iskustvo, takođe, kako se povećava vježbe otkucaja srca, brzina disanja i tjelesne temperature, što doprinosi osećaju naponom, kaže Jessica Matthews, viši savjetnik za zdravlje i fitness obrazovanja na Američkog saveta za vežbanje.

load...

"Pored fizioloških odgovora, iz psihološke perspektive čak i na rafale exercise- svega nekoliko minuta - može pomoći da se smanji osjećaje anksioznosti i stresa, ali i poboljšati ukupnu raspoloženje, pomaže da postavite pozitivan ton za dan ispred nas ", kaže ona.

Ja bih da kažem ovo me uvjerio da bude doživotno jutro exerciser, ali kontrola snooze tipku impuls je još uvijek nešto radim.

Definicija i forma

A mjesec pushupsdidn't mi dati Michelle Obama ruke (mi ćemo vam nedostajati, FLOTUS!), Ali nisam primetio malo više definicija. Prema Matthews, vaše šanse da vidi više definiran fizički izgled kao rezultat vježbanja može varirati od osobe do osobe, ovisno o različitim varijablama, kao što su tip tijela, procenat masti, i trenutni nivo fitness. Dakle, u zavisnosti od vašeg tijela, možete primijetiti u rasponu od promjena u definiciji da mnogo.

load...

Možda mislite grudi i ruku jačanju kada pomislite na sklekova, ali ako ih radite u dobroj formi, cijeli svoj stomak mogu imati koristi, takođe, kaže Matthews.

"Ono što neki ljudi često ne shvataju je Pushup je zaista cijelog tijela integriranim vježba", kaže ona. "Dakle, pored velike koristi ovaj potez pruža u smislu jačanja mišića grudnog koša, ramena i ruke, također je prilično korisno za jačanje core strengthand stabilnost."

Kao yogateacher, ja sam cepidlaka za formu. To znači da ako mi ruke počnu da umore i moja forma dobije nakrivljen nekoliko sklekova, ja se ne bojim da padne na kolena da zaštiti moja ramena i sigurno dobiti najveći prasak za moju dolar. Na dan jedan od mojih od mjesec dana izazov, radi samo pet dobrih oblik sklekova je teško! Ali tokom vremena, bio sam sa kolena za cijeli set.

Ova jednostavnost mi je bilo tokom vremena je rezultat dva ključna principa treninga u akciji: princip progresivnog preopterećenja, i načelo specifičnosti, kaže Matthews. Ovi principi znači da fizičke promjene u tijelu su specifični za zahtevi koji se postavljaju na tijelo, te da je u cilju poboljšanja mišićne snage i izdržljivosti, mišići moraju biti podvrgnuti opterećenja treninga oni ne koriste za.

Vrijeme oporavka

Čak tri sedmice, i dalje sam imao dana kada se činilo teško ili nemoguće završiti 10 sklekova u nizu na prstima, čak i da sam upravo to učinio dan ranije. I to je prilično standardna, kaže Matthews.

"To je normalno za tijelo da se osjećaju drugačije iz dana u dan, posebno u zavisnosti od vrste aktivnosti (strukturiranim vježbanja i drugih kretanja tokom dana) obavlja dan prije", kaže ona. "Zbog bilo koju vrstu vježbe, uključujući i sklekova, u suštini je oblik fizičkog stresa na organizam - dobar vid stresom u kojem mikrotrauma javlja na mišićna vlakna, važno je kako bi se omogućilo tijelu dovoljno vremena da se oporavi, posebno ako sklekova su novi dodatak treninga rutinu, kao što je to u toku recoveryprocess da prilagodbe vježbi su zaista napravio kao popravku mišićnih vlakana i oporaviti. "

Ali oporavak ne znači potpunu dan kauča potatoing, naglašava Matthews. To samo znači da se treba fokusirati na radio malo svjetla ili manje intenzivna aktivnost koja pomaže da se poveća cirkulacija (važan element u procesu oporavka i popravka) bez oporezivanja oporavlja mišiće (koji u slučaju sklekova će prvenstveno biti grudne, deltoide, i triceps).

Slijedite ove 16 koraka za nadogradnju svoj push upsand zašto ne pridruže na zdravlje žena 21 Dan push up izazov?

Ova funkcija je originalno objavljen na womenshealthmag.com

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Vežbe za donje abdominalne mišiće: 5 načina da ojačate svoje srce

Post Fitnes

Uglavnom Ella otkriva kako je ona pokrivala zvijezde abdominalnih mišića

Post Fitnes

5 zdravih i fitness hacks Kayla Itsines se zaklinju

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana, strogo profesionalno plesačem

Post Fitnes

Svakodnevno sam trenirala Louise Thompson-u na dve nedelje - evo šta se desilo

Post Fitnes

Moja nedelja u treningu od fleur istok

Post Fitnes

Lydia Bright na treningu, hranjenju i ljubavi njenog tijela

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana binky felstead

Post Fitnes

Napad sa 8 poteza

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana saturday una foden

Post Fitnes

Pridružite se trenerskom klubu Katarina Johnson Thompson Nike za ekskluzivni trening

Post Fitnes

Jen Selter trening sa tjelesnom težinom