Sve što treba da znate o prekomerni treninzi i zavisnosti | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Sve što treba da znate o prekomerni treninzi i zavisnosti

Sve što treba da znate o prekomerni treninzi i zavisnosti

Ovaj zabrinjavajući trend baca san, hormoni i gubitka masti iz ludo. PT Dan Roberts dijeli savjete o prepoznavanju znakova i kako da se oporavi.

Kao nacija smo postali opsjednuti sa terminom 'lean'. Na kraju ček, ima više od 102.000.000 rezultate za 'kako da biste dobili lean'.

Da mi treniramo, praćenje i trudili da budu zdraviji nego ikada ranije, ali ova opsesija je pustoše sa našim telesne sisteme.

Pitanje: Da li stalno nađete juri "bolje" verzija tebe? Ako je odgovor potvrdan, onda bi moglo biti mnogo ljudi s vježba ovisnosti. Na papiru ovo može zvučati zdravo - nije.

Ovdje otkrivamo ako ste u opasnosti, kako se to vas sputava i kako to popraviti. 

Upozorenje znakovi

Prekomjerne ostvarivanju je prvi put prepoznata 1976. William Glaser. U Pozitivni Addictionhe je napisao da su uključeni srećan ovisnosti "ljubavi aktivnosti koji se odlikuje upravljivost, sposobnost da se integriraju vježba u svakodnevne aktivnosti, kao i sposobnost da se propustiti sjednicama vježbe kada je to potrebno.

load...

Međutim, negativan ovisnosti "uključuje kompulzivni želju ili treba da iskoristi da nadjačava razmatranja osobe o svom zdravlju, odnose i karijere. Nema ništa loše u prioritet fitness, ali ako misli nestalih povremeno spin klase uzrokuje anksioznost onda to nije zdravo.

'Kada trening preuzima socijalni ili na poslu ili si postao opsjednut trening dva puta dnevno uzbunu treba zvoni ", kaže Dan Roberts, snage i kondicije coachand konsultant za Anoreksija i Buliema njega (ABC).

U tvojoj glavi uzimanje drugog reda dana, ili udvostručuje se na teretanu sjednicama može izgledati kao da ste jedan trening bliže transformaciju ciljeve. Neka nam objasniti zašto često nisi.

load...

Znaci da si preteruje

Hormona stresa

Pretreniranosti zabrlja žensko lučenje hormona, odnosno hormona stresa. Rast kortizol usporava metabolizam, smanjuje koliko tjelesne masnoće ste gori. Ako jedeš kao Beyonceand treninga dnevno i dalje ne vidim rezultate, onda bi to moglo biti i zašto.

SLEEP

Drugi znak da ste preteruje je san. Da li redovno probuditi u noći? Ne možete ostaviti? Oba su znakovi da je vaš nivo hormona najebali.

OPORAVAK

Zatim, lets talk #DOMSforDays. Generalno mišiće je potrebno između 24 i 48 sati da se oporavi od treninga. Međutim, ako je zaključilo da još uvijek ne mogu stepenicama 72 sata nakon dan noge procjenu boli.

Prema John Hopkins Medicine produžena bol znači da se mišići i zalihe energije nisu oporavlja efikasno i morate uzeti pauzu. Zanemarite ovu, a ti si u riziku od hroničnog umora. 

Ali prije nego što ovo ", možete primijetiti da ste više ne" profitiraju "i zapravo slabi", kaže Roberts. Prepoznaju ove znakove upozorenja.

Zdravlju srca

Sada omogućava doći do srca pretreniranosti. Istraživanja u PubMedfound da trkači koji tot se 25 milja ili više nedeljno su u riziku od otvrdnjavanje srca ćelija, koji je povezan sa srčani zastoj, ili nepravilan rad srca.

Misliš da pretreniranosti, šta sad?

Priznajući da ste postali zavisni da ostvare nije lako, međutim, to je prvi korak do oporavka.

Drugog, je da se re-oblik vaš odnos s pokretom.

'Kako znojav, paljenje kcals i pokušavaju da izgrade mišića je samo jedan aspekt vježbe. Oni oporavlja od ovisnosti treba fokusirati na umu pokret, igra, agilnost, koordinacija i balansira da se izgradi više pozitivan i pun ljubavi odnos sa svojim tijelo ", kaže Roberts.

Jedan od načina da se to postigne je da se postavljaju pitanja. Ovo prebacuje fokus vježbe iz izgled. Roberts predlažu pita, kako teška mogu podići? Koliko daleko može raditi? Kako tečnosti može vam napraviti određeni potez?

'Možete staviti sve svoje mentalni fokus na pokretnim, igrajući, istražujući i ponovnog sa svojim telom. Mnogo je zabavnije previše žive na ovaj način ", kaže Roberts.

Zatim, učiniti daleko s vage. Umjesto da se fokusiraju na to kako se osjećate. Ali ako stvarno ne može suočiti ne mjerenje rezultate snimite fotografiju i koristiti vizualni marker napretka.

Ukratko, dobi-stara izreka da je manje je više nikada nije kršila više istina. Ispitate svoj odnos sa vježbanja i krenuti ka zdravijem rezultate na duge staze.

Zatim bi se osiguralo da ne izradu ovih 9 zajedničkih reovery greške i otkrijte nauku iza preskakanje ostatak dana.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Iskra Lawrence naziva perfekciju instagrama sa aplikacijom za fotografisanje

Post Fitnes

Ono što ja jedem za jedan dan od strane profesionalnog igrača NBA

Post Fitnes

Šta jedem za nedelju dana od strane heidi klum

Post Fitnes

3 sledeće načine za povrede dokazuju vašu obuku

Post Fitnes

Nedelju dana hrane, bolje se sa ukusnom Elom

Post Fitnes

Trening Marilyn Monroe

Post Fitnes

Carly Rowena o životu sa telesnom dismorfijom: Videla sam sebe 3 veće veličine

Post Fitnes

Najbolji kardio trening za mastenje stomaka

Post Fitnes

Khloe Kardashian pokreće veb lokaciju za fitnes aplikacije kako bi podelila priznanja

Post Fitnes

Kako trenirati kao olimpijski

Post Fitnes

12 načina za sprečavanje domova kod kuće

Post Fitnes

Demi Lovato dolazi u vatru zbog poverenja tela u skoro golu kompleksu