Tajne treninga: kako se vežbati tokom trudnoće | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Tajne treninga: kako se vežbati tokom trudnoće

Tajne treninga: kako se vežbati tokom trudnoće

Težine, trudnoća joga... Teretana može biti zbunjujući mjesto za majke-to-biti. Hvala nebesima za ove pametne, zdravorazumski i sigurno trudnoće fitness savjete RADIONICA Gimnazije je Lee Mullins.

Ja ću početi ovo kolumna navodeći očigledan: nisam baš bio u stanju da pokušate bilo koji od ovih saveta sebe. Ali ja sam trenirao puno trudnica, a volio iskustvo.

To je velika odgovornost u radu sa klijentom čije je tijelo prolazi kroz takav neverovatan proces, i tokom godina sam razvio nekoliko savjeta koji će vam pomoći zadržati kreće na način koji je siguran za vas i vašu bebu ključ.

To je dokazano mnogo puta - žene koje ostvaruju tokom trudnoće iskustvo lakše poroda, manji rizik od postnatalne depresije, bolji san, viši nivo energije i manje niže bol u leđima. Prednosti treninga u trudnoći su ogromna - ali to mora biti na sigurnom.

Gotovo sve trudnice treniram želim da gura se teže nego što je potrebno. Lagano sam ih podsjetiti da je trudnoća je oko osiguravajući vas i vaše bebe su na sigurnom; ne radi se o držeći svoj težinu i masti off. Kreći se, naravno, ali budite sigurni da to uradi sigurno.

Moj savjet bi bio da se izbjeći situacije koje predstavljaju nikakvu opasnost ili utjecaj na tijelo - tako ostaviti da mountain bike u garaži za sada. Umjesto toga, knjiga u neko vrijeme sa kvalifikovanim lični trener koji vam mogu pokazati vježbe kako bi poboljšali vaše držanje i osigurali svoj donji dio leđa ostaje jak i siguran tokom trudnoće. Pokušajte oštar šetnje kroz park ili neka nježna vježba na Orbitrek. Joga je neverovatno kroz sve faze trudnoće, i dobar instruktor joge će vam pomoći da stvarno povezati sa svojim telom.


Iznad svega, slušati svoje tijelo. Možda će se koristiti za sljedeće strog program vježbanja, ali ako ne osjećate do njega, ne radi to! Budite ljubazni prema vama, odmor, potez koliko god možete i učiniti onoliko koliko osjeća ugodno. Ima dosta vremena da se u formu nakon što su rodile. Za sada, fokusirajući se na ostanak pametan i sigurno znači da radite sve što može kako bi vama i vašoj bebi dati prekrasan rođenja.

load...


 

Više trudnoća fitness savjete zlatne olimpijske medalje Jessica Ennis

Povezane vijesti


Post Fitnes

Adele o pitanjima tela i zašto žene treba da prestanu upoređivati sebe

Post Fitnes

Fed dnevnici: dan hrane sa Heather Watsonom

Post Fitnes

Talking trening: Maya Jama postaje stvarna o njenim treningima

Post Fitnes

Pridružite se trenerskom klubu Katarina Johnson Thompson Nike za ekskluzivni trening

Post Fitnes

Kako je Millie Mackintosh stavio na 3 kg mišića dobio stomak mišića

Post Fitnes

Zara martin nas vodi iza scene na ibiza fitnes retreat

Post Fitnes

Dženifer Lopez se upravo vratila na mrzitelja koji su rekli da joj abdominalni mišići rade na slikama

Post Fitnes

Ellie se bavi obukom za plan 10k i njenog trka

Post Fitnes

Ono što jedem za nedelju dana od strane Lidije

Post Fitnes

Zdravstveni rituali dva Engleska fudbalera

Post Fitnes

Davina Mccall dolazi u vatru zbog odlaska predaleko sa svojom fitnesom

Post Fitnes

Jednostavna jutarnja tečnost joge