Upravo kako se timski svetski snowboarder prilagodi dovoljno za trikove | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Upravo kako se timski svetski snowboarder prilagodi dovoljno za trikove

Upravo kako se timski svetski snowboarder prilagodi dovoljno za trikove

Katie Ormerod dijeli kardio i jezgru rad koji ju je stekao status najboljih ženskih freestyler.

Katie Ormerod je ime ti nije vjerojatno da će zaboraviti.

Ne samo zbog neobičnog prezimena, već zato što pripada jednoj od vodećih ženskih snowboardera slobodnog stila u svijetu - a Haribo voli 20-godišnjak iz Yorkshire.

Ona je prvo pogodio padinama uzrasta pet - uveo njen snowboarding roditeljima - i od tada je u ovom sportu.

Ona je malo profesionalac kada je u pitanju snowboardinga trikove. U dobi od 15, ona je postala najmlađa da sleti Double Backflip; za 16 ona je bila jedina žena koja je ikada postigla Backside Double Cork 1080 (mislim da puna dva obrtnog i spin-rotacije... I neke).

load...

Brzo naprijed do danas i, kao dio tima GB, Ormerod ima Svjetsko prvenstvo i olimpijski postolju u njoj znamenitosti. Ali kako je ona trenira do nas? Čitajte saznati snowboarding trikove profesionalac - bez obzira na vremenske prilike.

Ponedjeljak

Ustajem u 07:00 svaki dan i, nakon kratkog zagrijavanja upcomprising kratko trčanje plus neke Iskorak i čučnjevi, ja ću pogoditi padinama - vježbanje malo sve do oko 15:00. Volim adrenalin radi snowboardinga trikove, poput udara skok to može biti kao visok kao zgrada na 30 - 40milja na sat onda plove kroz zrak. Nekada je bilo prilično zastrašujuće, ali sada sam ga pronaći puno zabave.

load...

Mog režima ovisi o vremenskim uvjetima, tako, ako je to dobar dan (puno sunca, bez vjetra), možda ću trenirati duže. Na kraju svakog dana, ja izvesti ono što je poznato kao 'Dnevni 22' - što je 22-ak minuta serije proteže i jezgra exercisessuch tradicionalnih quad i tetive proteže, mrtve bube i protiv sjedi.

Utorak

Još jedan dan u snowboardingu, iako ovaj put ćemo se fokusirati na snowboarding trikove. Kada sam postaviti svjetski rekord za Backside Double Cork, bilo je mnogo pressureto pobediti. Ali je važno da ne zaboravimo osnove - uvijek možete poboljšati na Cab 5 ili Back 7 fokusirajući se na grab. Mrzim da prekine sredine sjednice tako da sam snack na indijski orah, banane i konzervu Redbull da održim nivo energije gore.

Oko 15:00, ja ću se u teretanu za lagani trening - važno je da ima jake noge za moju sport tako da ću učiniti oko sat vremena čučnjeva i Iskorak sa malom težinom. Treniram svaku nogu pojedinačno kako bi se osiguralo da ostanem uravnotežen. Stražnji stopalo povišen split čučnjevi su mi omiljene. Završim sa Daily 22.

Srijeda

Više snowboarding tokom dana u pratnji dva-sati trampolining u popodnevnim satima.

Potreban vam je dosta prostornog awarenesswhen ste snowboarding zato toliko svog vremena troši naopako. Kao što su mnogi od snowboarding trikova koje radite na transfer padinama i na trampolinu, ovo je odličan način treninga u zatvorenom prostoru po lošem vremenu. Moj trener voli da me testira sa naprijed rollafter naprijed roll - ideja je da se više uzastopnih one koje rade, manje su šanse da se zavrti u glavi u zraku. Onda, naravno, Daily 22.

Četvrtak

A dan odmora. Ja većinu svog vremena provode na cesti, tako ovih dana su dobrodošla prilika da se istraže lokalnom području. Ja ću Daily 22, ali i odemo na blagoj džoging ili ciklusa, da bi noge u pokretu. Ako sam umorna iako, ja ću sjediti i gledati nešto poput Pretty Little Liars na TV-u.

Petak

Odmorno, to je povratak na staze da se fokusira na ogradi strani takmičenja. Morate biti dobri u oba osvojiti mjesto na podiju. Obično, sve što treba da wearis termalne i jaknu, ali sam se takmičio na temperaturama minuta 29 stepeni C.

Nakon treninga, idem za 30 minuta runon svoje i raditi Daily 22. Snowboard nije mnogo izdržljivosti sporta tako, u proteklih godinu dana, pokušavao sam da poboljšaju svoju izdržljivost da pomogne mom obuku i ukupne performanse.

Subota

Uoči događaja, vikendi kao i svaki drugi dan. Ja ću ponovo snowboard - iako je samo do 14:00 - fokusiranje na određeni skup snowboardinga trikove, kao što je Cab 900, što je jedan od mojih omiljenih poteza.

Nedjelja

Ako je dobro na vrijeme, ići ću snowboarding; ako ne, ja ću još malo trampolining ili imate još jedan dan odmora, u zavisnosti od toga kako se osjećam. Naučio sam da ako sam umoran, ja sam češće injuremyself. Snowboard je opasan sport - ja slomio pršljen u leđima u Španiji ranije ove godine - tako da to nije vrijedno rizika.

KATIE'S TOP 4 pokrete čvrste temelje

1. Single Leg Hamstring Curl Swiss Ball

Ciljevi: instantni

A. Lezite na leđa sa ispruženim nogama i gležnjevima odmara na loptu. Podignite kukove, prenoseći svoju težinu u svoj lopatice i noge.

B. Povucite loptu prema vama, ugovorni zadnje lože. Pauzom, a zatim se vratiti na početnu poziciju i ponovite.

2. Single Leg Zadnji noga Povišene Split Squat

Ciljevi: Butine i telad

A. Odmoriti desnom nogom, na sigurnom klupi, pozicioniran iza vas. Tvoja noga bi trebao biti otprilike na 90 stepeni gležnja; lijevu nogu ravno. Bacite koljena direktno prema dolje na pod, ostajući uspravno u vašem organizmu.

B. Push up preko pete i gluteuse u početni položaj. Prebaciti na drugu stranu.

3. Single Leg Rumunjski dizanje

Ciljevi: oblikusi

A. Držati težinu u jednoj ruci, na vašoj strani. Stajanje na jednoj nozi - na istoj strani da imate težinu.

B. Držanje kolena blago savijena, savijati naprijed u kukovima, šireći svoj drugu nogu iza vas za ravnotežu. Smanjiti težinu dok ste paralelno sa podom. Vratite se u početni položaj i ponovite.

4. Single Leg Pistol Squat

Ciljevi: instantni

A. U stojećem položaju, prenijeti svoju težinu na lijevu nogu. Doseg ruke i desnu nogu ispred vas.

B. Polako, i sa kontrolom, čučne unazad kao da ste sjedili dolje u stolicu. Ići kao niska kao što možete - cilj je da lebdi tik iznad tla sa svojim raširenim nogu paralelno sa podom. Push up na početnu poziciju i ponovite na drugoj strani.

Katie Ormerod je Red Bull sportaš. Pogledajte redbull.comor naći Katie postavljanjem pod @ormerodkatie na Instagram.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Ellie se bavi obukom za plan 10k i njenog trka

Post Fitnes

Olimpijski biciklista Lizzie Armitstead na Rio, njena ishrana i kako razmišljati kao zlatna medalja

Post Fitnes

Engleska fudbaler Casey Stoney na hranu, fitnes i ženstvena tela

Post Fitnes

Fitnes, hrana i wellness Viktorijinog tajnog anđela Irine Šejk

Post Fitnes

Tajna treninga Jessice Ennis-Hill, koja joj je pomogla da osvoji zlato u Pekingu

Post Fitnes

Lena Dunham o pronalaženju fitnesa: Endorfini su stvarni. Osećam se jače i sposobnije nego ikada

Post Fitnes

Serena Williams umanjuje kritike tela s ultimativnom kućnom porukom

Post Fitnes

Najuticajnije sportske žene u proteklih 20 godina

Post Fitnes

5 glumaca koji dokazuju da zaista možete dobiti rezultate za godinu dana

Post Fitnes

Dan u zdravom životu Lea Michele

Post Fitnes

Cindy Crawford lomi svoju tišinu na toj netaknutoj fotografiji

Post Fitnes

Ove 10 veganskih poznatih ličnosti podržavaju ishranu zasnovanu na biljci