Vaš vodič za joge: jivamukti | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Vaš vodič za joge: jivamukti

Vaš vodič za joge: jivamukti

Push to s Kate Moss omiljena vježba

Fizički, rub-guranje stilu sa pozamašnu dozu tradicionalnih duhovnih elemenata joge. Kreirao Sharon Gannon i David Life je 1984. Godine u New Yorku, jivamukti prevodi kao "oslobođenje dok žive." Klase imaju vratiti u školu vibe - imaćete temu, sanskrit povicima da se bave i reference na drevnim svetim spisima. 

Najbolje za

Autentični, sveobuhvatna yoga prakse. Mesojedi treba izbjegavati jivamukti studija - praksa pet načela uključuju vegetarijanstvo (ahimsa) uz toleranciju prema svim oblicima vjerskih uvjerenja (bhakti).

Koji mora da ga

Tradicionalisti. Kao i kao zadovoljavajuće znojav treninga, Jivamukti je jako ukorijenjena u joga tradiciji, uključujući filozofiju i skandiranje.

load...

Trebam znati

Jivamukti ohrabruje studentima da pronađu stanje prosvjetljenja u i iz njihove prakse. Pet načela čine temelj svake klase: Sveto pismo, bhakti (predanost Bogu), Ahimsa (nenasilje), nada yoga (yoga zvuka), i meditacije - tako da se može tretirati na spiel od svog učitelja na društvene, političke, ili aktivizam za prava životinja. 

Trendove i trivia

Pitate se kako Kate Moss ostaje gipka na 39? Jivamukti možda samo igraju ulogu - ovaj put fan dugo objasnio svojih omiljenih treninga za Vogue vratio 2011. Godine kao "kreće meditacija To je glasno, glasne muzike, tako da je dinamičan, nije dosadno.".


Yoga Guide: Kundalini

load...


Oslobodite zmija energiju i dobiti buzz sa dozom Christy Turlington omiljena praksa

Konstantno kreće, okrepljujući pozama. Do sada, tako vinyasa flow - ali evo twist: sve ovaj pokret je dizajniran da oslobodi (zmija) energije kundalini u vašem tijelu. Nisu znali ste imali? Kundalini bhakte vide kao energetski prodavnicu namotana kao spavanje zmija na dnu kičme, čeka da bude. I koji bi odbiti povećanje energije bez kofeina?

Najbolje za

Dobivanje buzz. Ritmičke disanje će poslati vaše raspoloženje vrtoglavi.

Koji mora da ga

Svako traži veću svijest duhovnog i um tijelo. Ako ste ikada imali Kundalini ventilator uglu u studiju ćeš znati - to je tako više od treninga.

Trebam znati

Vaš sedam čakri - to su mjesta ćete biti usmjeravanje svoju energiju da teče. Kundalini također koristi različite tehnike disanja i predstavlja u druge škole joge. Ne brinite ako ste početnik, iako - samo pronaći klase A početnike i biti spremni da se poklone Kundalini pionir Yogi bhajana.

Trendove i trivia

Super originalna, Christy Turlington je jedan poznati ventilator. Star učitelj i guru Gurmukh Kaur Khalsa je njena matica. Suosnivač Golden Bridge Yoga u Los Angelesu je naučio bezbroj vrsta Hollywood - a nedavno je krasila Londona joga scene sa radionicom na Triyoga.

Pronađite klase u vašoj blizini na kundaliniyoga.org.uk


Yoga - jedini trening vam je potrebno?Znojite, osećate mišiće trese. Tako je joga dovoljno jaka da bude tvoja samo vježba? Odgovor iz naše joge blogera Nahid de Belgeonne može vas iznenaditi.

Što ste učinili težak klase, Bikram ili Ashtanga - znoj kapao na prostirku i sve! - a ti si uvjeren da si učinio sve kardio vam je potrebno. Joga je pun paket, zar ne? Err... Nije u redu.

Istraživanja su pokazala da - dok je sjajan na mnogo načina - joga nije najbolji način da se poveća svoj kardiovaskularni sistem. Tako da je vrlo važno da se miješaju svoj praksi s tradicionalnim kardio, nema opravdanja!

Sa skijaško trčanje van domašaja za većinu nas, trčanje i biciklizam izaći vrhu u kardio ulog.

Treba uvjeriti? Pusti me da te udarim sa nekim ekipi: Prosječna stopa srce tokom jakog Ashtanga praksu povećan za više od 30 otkucaja iz mirovanja otkucaja srca, dok je u vrlo nježan joge otkucaja srca samo povećava za oko 15 otkucaja u minuti.

Usporedite to povećanje otkucaja srca koji se javlja iz pokrenute sjednice; govorimo što je povećanje od više od duplo u mirovanju otkucaja srca, na oko 152-166 otkucaja u minuti!

Veoma je važno da pusti svoj joge vas hraniti. Nađi klasa koja možete se kretati, protoka i disati dobro u, a koji je najvažnije će Vam pomoći da naučite da se opustite duboko - po mnogima joge najveći dar - što zauzvrat smanjuje broj otkucaja srca, ključ za više uravnotežen nervnog sistema. 

Što više uključite joge u sport, to je veći rizik od ozljeda. Držite joga hranjivim miješanjem svoj fitnes režim sa mješavinom drugih aktivnosti - a vi ćete zadržati duh i tijelo u pitanje.

Nahid de Belgeonne je osnivač i direktor Good Vibes, specijalista fitness studija u londonskom Covent Gardenu i Fitzrovia.


load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Pitao sam 6 trenera kako da rade ispred moje vjenčanja - evo šta su rekli

Post Fitnes

5 najboljih vežbi za jedne noge za trkače sa lošim koljenima

Post Fitnes

Prvih sedam zimskih treninga za Jess Ennis-Hill

Post Fitnes

Jednostavna jutarnja tečnost joge

Post Fitnes

Khloe Kardashian pokreće veb lokaciju za fitnes aplikacije kako bi podelila priznanja

Post Fitnes

Tajne treninga Davine Mccall

Post Fitnes

Jutarnja runda Gemme Atkinson počinje u 4.20h - zbog toga

Post Fitnes

Kapetan hokeja Kate Richardson-Walsh razgovara sa Rio, jogom i njenom olimpijskom ishranom

Post Fitnes

Šta Kayla Itsinesova bikini tužno telo predstavlja za njene planove?

Post Fitnes

6 citata koji Zoe Saldana čine našim novim životnim guruom

Post Fitnes

Jessie J: zašto neću označiti svoju seksualnost

Post Fitnes

Zašto vam je potreban mini bend u vašem životu