Zašto vas vežbanje može dovesti do vatre | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zašto vas vežbanje može dovesti do vatre

Zašto vas vežbanje može dovesti do vatre

Plus, kako bi bili sigurni da više nikada ne ponovi.

Imajući stomak proširiti je samo o potpuno suprotno rezultat želite dobiti od ostvarivanja.

Ali, šta ako mi je rekao da svoj trening je naduo stomak i što ste naduta?

To nije nemoguće, kaže Danijel Vigil, MD i zdravstvenih nauka suradnik klinički profesor na David Geffen School of Medicine na University of California, Los Angeles.

U osnovi, to je sve vezano za način na koji diše. Kada osoba uzima dah, zrak ima dvije staze može putovati, objašnjava Vigil. Prvi je kroz dušnik, koji ide direktno u pluća. To je put želimo da naši inhalacijskim zrak uzeti.

Drugi put dolazi do izražaja kada je osoba stvarno umorno tijekom treninga ili se bori za zrak. U ovom slučaju, neki od tih zraka može ići niz jednjak, koji vodi pravo u stomak. Ovo u suštini stavlja neželjene zrak ravno u vaš želudac i dimova iz stomaka, poznatiji kao nadutost, kaže Vigil.

load...

Određene vježbe trajati više od danak na tijelu od drugih, takođe, prema Vigil. Nadutost može biti posebno uobičajena bolest u sportova izdržljivosti, kao što su trčanje, biciklizam i plivanje zbog faktor umora.

Ali samo zato što trenirate za Triathalon ne znači da si definitivno će nadražuje. U stvari, ima tendenciju da bude češći među ljudima koji su manje iskusni sa vježbe i duboko disanje. Osoba koja nije toliko navikli na zahtjev umora "može imati poteškoća koordinaciju mišića grla i usta", kaže Vigil.

Srećom, možete trenirati sebe u umjetnosti duboko disanje kako bi se smanjila verovatnoća nadutosti. Je pravilo je da diše kroz nos i kroz usta, ali postoje i vježbe koje vam mogu pomoći.

load...

Lodro Rinzler, glavni duhovni službenik za MNDFL Meditacija Studio u New Yorku i autor mnogih knjiga o meditaciji, kaže dobra vježba za početak je da se fokusira na uzimanje tri puta duboko udahnuo, kroz nos i kroz usta. "Ako želite, možete čak i brojati do sedam na oba ciklusa, kako bi se osiguralo ste uzimajući dah ti treba", kaže on.

Equinox Precision Running trener Susan Simon kaže da je čudno, možda ćemo prednost jednoj nozdrvu nad drugim tokom vežbanja.

"Jedna stvar u praksi se zatvara usta i blokiranje jedan nozdrvu istovremeno, i disanje na ovaj način za 30-90 sekundi", kaže ona. "Start mala i napredak na duže vremena kao što ste dobili bolji u tome. Onda kretati." To će pomoći neutralizirati koliko ste disanje ui izvan svaku nozdrvu u prosjeku i pomažu u regulaciji dah.

Ako sve drugo propadne, tu je jedan drugi lak način da popraviti ovaj problem: Samo podrignuti ga. Da, jednostavna podrigivanje može objaviti da je nepotrebno proguta zrak Vigil i dodaje: "Mi smo svi vidjeli da scene gdje sportisti, samo su neka od velikog podrigivanje i sve to zrak izlazi želuca i osjećaju bolje."

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

7 činjenica o nadimanje da će Totalno Blow Your Mindand 5 puta Vaš nadimanje Ima veze sa Weight Gain.

Saznajte kako napraviti povući sa Kayla Itsines:

Povezane vijesti


Post Fitnes

Ekskluzivna: Naomie Harris na Džejmsu Bondu, girotiki i njen čudesni doručak

Post Fitnes

Jedna reč od Beyoncea na zdravom zdravlju

Post Fitnes

Ove 10 veganskih poznatih ličnosti podržavaju ishranu zasnovanu na biljci

Post Fitnes

Jennifer Lopez pokazuje off bootylicious backside

Post Fitnes

3 greške koje vas sprečavaju da izvršite samo jednu povlačenje

Post Fitnes

Uzmi mačko tijelo u 6 poteza

Post Fitnes

Koji uticajci putuju i jedu na avionu

Post Fitnes

Kako vas dan nogu drži mladog

Post Fitnes

9 tajnih podataka o fitnessu koji drže model šanina šaik protiv modela za pješačenje

Post Fitnes

Carly Rowena o životu sa telesnom dismorfijom: Videla sam sebe 3 veće veličine

Post Fitnes

6 načina za toniranje vaših abdominalnih mišića dok hodate

Post Fitnes

Caroline Flack na razumevanju samoposluga u teretani i učenje kako da jedeš kao odrasla osoba