3 načina za toniranje bez radnje više | BA.GlobalScienceCollaboration.org

3 načina za toniranje bez radnje više

3 načina za toniranje bez radnje više

Ne morate učiniti više kako bi vidjeli više rezultata

Žele da se monter u teretani? Možda vam treba da razmišljaju izvan teretane, doslovno.

Čišćenje snu habitsmeans ćete udario mišića i performanse ciljeva brže i lakše, kaže Lisa MacDonald, lični trener koji vodi program za žene na Gym Jones u Salt Lake City.

Ona trenira eklektičan grupa žena-iz boravak-at-home mame konkurentnim sportista-a kada su uspostaviti rutinu spavanja, rezultati prate. To je zato što adekvatnu sna izaziva testosterona, koja gradi mišića, a ne spava dovoljno da podstakne otpuštanje kortizola, hormona koji razbija mišića, kaže Christopher Winter, MD koji proučava vezu između fitness i sna. Evo nekoliko savjeta za čuvanje sebe montere i daleko od umora.

load...

1. IZBJEGAVAJTE kasno uveče

Vaše telo pumpe od većine ojača i izgradnju mišića hormona testosterona u prva tri sata od vašeg redovnog ritma spavanja, kaže Winter.

Propustiti taj prozor i, čak i ako ste se prijavili osam sati, i dalje izgubiti najvažnije izgradnju mišića trenutku noći. Prvo uspostaviti konzistentnu sna raspored-ići u krevet u 10 i buđenje u pet ili šest, na primjer. Onda držati ga, ograničavanjem kasno noći na nekoliko mjesec dana.

2. Premotati WIND-DOWN

To 19:00 boot-kamp klasu ne samo da će Vam pomoći da spakujete na lean musclebut je i zabavan način da rade van stres tokom dana. Problem: To pojačala svoj centralni nervni sistem satima.

load...

"Ne možete odmah ići od 100 do nule", kaže MacDonald. "Ako ne uspostavi rutina za opuštanje svake noći, vaš san će patiti." Jedan sat prije spavanja, da se okupam i čitati knjigu, kaže MacDonald. Onda umjesto poseže za čašom pinot, pokušajte proteinski šejk. Alkohol može ometati vašu sposobnost da spava, kaže Zima, dok je protein daje vaše tijelo mišića blokova, kaže Krista Scott-Dixon, Ph.D., nutricionista u Precision Nutrition.

3. BLACK OUT vašoj spavaćoj sobi

Čak i najtiši svjetlo može tupe oslobađanje hormona sna melatonina, kaže Winter. Imajući to u vidu, MacDonald je sve svoje klijente pretvoriti svoje sobe u današnje paleolita pećine.

"Ako nacrtate nijanse i ugasi svjetla, ne bi trebalo biti u mogućnosti vidjeti ništa", kaže ona.

Hang svjetlo za blokiranje zavjese preko prozora i ukloniti elektronike kao što su televizori i računala-njihova LED plava svjetla su posebno gadan, saboteri sna, navodi se u studiji u Proceedings of the National Academy of Sciences. Ne može biti daleko od svog telefona? Stavite ga licem prema dolje ili u "ne remete" modu.

Ovaj članak izvorno pojavila u pitanju žensko zdravlje Jun 2017. Za više veliki savjete, pokupiti primjerak ovog pitanja na kioscima sada!

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

11 načina za nadogradnju vaših receptura tofu

Post Gubitak težine

Jedite nula ugljenih hidrata pretežno proteinima? Mogao bi biti protoreksičan

Post Gubitak težine

Opsednutost čokoladom koju ste jedeli tokom vikenda?

Post Gubitak težine

Vaša 20-minutna lista za kupovinu obroka

Post Gubitak težine

Jela sam manje od 1.100 kalorija dnevno, 5 dana - to se dogodilo

Post Gubitak težine

Koji 3 nutricionista bi zapravo naručili u Nando-u

Post Gubitak težine

6 stvari koje su se dogodile kada sam prestao da jedem šećer

Post Gubitak težine

Nauka koja stoji zašto započinje dan sa pečurkama pomoći će vam da izgubite masnoću

Post Gubitak težine

Da li ste trošili najzdraviji deo vašeg avokada?

Post Gubitak težine

Iskreno, šta radiš sa acaiom?

Post Gubitak težine

5 strašne stvari koje se događaju kada jedete previše proteina

Post Gubitak težine

Daje mleko za mleko dobar način da smršati?