3 stručne savjete za srećno i zdravo stomač | BA.GlobalScienceCollaboration.org

3 stručne savjete za srećno i zdravo stomač

3 stručne savjete za srećno i zdravo stomač

Mi smo ćaskati sa nutricioniste Vicki Edžson o tome što možete učiniti kako bi dati svoj stomak ozbiljan poticaj - i zašto bi?

Stomak: nije baš glam predmet, ali sve najnovije istraživanje ukazuje na važnost brige o tome za zdrav, sretan i vruće tijelo. U svojoj novoj knjizi Gut Gastronomija Viki Edžson dijeli erm, insajder (sorry), tajne za čuvanje tvoje u dobrom radnom stanju. 'Briga o svom instinktu može ozbiljno uticati, a ne samo svoje zdravlje, ali vaše raspoloženje, motivacije i get-up-and-go ", kaže ona. Nagnuo smo je uho za nju tri najbolje stomak-friendly Savjeti:

1 POP PROBIOTIKA - pre doručka


'Uzmite dobra kvaliteta probiotici (pokušati Bio-Kult, OptiBac ili Solgar) svaki dan na prazan želudac. Ako ih sa hranom, i klorovodične kiseline u želucu će razbiti vrlo visok postotak od njih uz obrok, njih uništava prije nego što oni mogu izliječiti svoj stomak. Uzimam moj prva stvar ujutro, oko pola sata prije jela. "

load...

2 START sa kiselim kupusom


'Započnite glavna obroka sa fermentirane hrane, kao što su kiseli kupus ili kiseli đumbir ili rotkvice. To pomaže da se podrži lučenje klorovodične kiseline u želucu da efikasnije razgrađuju hranu, koja pomaže da se ublaži nadutost. '

3 odmori


'Dozvolite probavni sistem u potpunosti odmoriti, postom za 16 sati, dva puta tjedno. (Možete piti, ali nemaju hrane). U idealnom slučaju, imaju supa rano jedne večeri i onda ništa do sljedećeg ručka. To daje sistem pauzu i omogućava ćelijama epitela sluznice creva da ozdravi i popravak. "

Gladni? Imamo tri recepte iz Vicki bookthat su ukusna i poslastica za vašu utrobu. Plus, pogledajte najnovije izdanje WH (onaj sa Mille Mackintoshon poklopac - možete preuzeti digitalni izdanje ovdje) da shvati kako stomak utiče na način da se osećate. Spoiler: to je mnogo.

load...

Gut Gastronomija: revoluciju Vaš Eating stvoriti dobro zdravlje Vicki Edžson i Adam Palmer. Na zdravlje režim stvorio Elaine Williams i Stephanie Moore od Grayshott Spa na bazi. Objavio Jacqui Mali, $ 30. Fotografija Lisa Linder.

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Jedan trening koji je drastično promenio telo ove žene

Post Gubitak težine

9 načina da pobedite božanstvo

Post Gubitak težine

Kako izgubiti stomak u svakom uzrastu

Post Gubitak težine

Očistite i opustite se za otvaranje u Londonu, plus više zdravih hangouta

Post Gubitak težine

Izgubio sam 15 kg koristeći ovaj trik u supermarketu

Post Gubitak težine

Kako izbegavati stavljanje masti zbog hormona, jedu za dva i stres

Post Gubitak težine

10 razloga za otklanjanje organskih nećete čuti prije

Post Gubitak težine

Devojka protiv teretana 9: moja kuhinja noćne more

Post Gubitak težine

Test za intoleranciju za 7 dana: pronalaženje hrane za čišćenje masti

Post Gubitak težine

Žena deli besnu srčanoj priči o tome da se sramota u teretani

Post Gubitak težine

9 načina detox vašeg života

Post Gubitak težine

10 hrane koju treba više da jedete ove zime kako biste sprečili suvu, dosadnu kožu