4 hranu koja se zdravi pre nego što ode | BA.GlobalScienceCollaboration.org

4 hranu koja se zdravi pre nego što ode

4 hranu koja se zdravi pre nego što ode

Boost svoje zdravlje, a ne bin, sa ovim sastojcima koji bolje s godinama

Jeste li znali da bacimo oko 7 miliona tona hrane i pića svake godine u Velikoj Britaniji - više od polovine koje su se mogle jeo? Ali istraživanja koja pokazuju da su zdravstveni benefitsto se imao sa ostatak i uber-zrele stvari, izgleda da sada može učiniti malo za okoliš, a podržavaju naše blagostanje u isto vrijeme. Multi-tasking u svom najboljem izdanju.

Prije nego što baciti ove četiri namirnice u kompostiranje bin, sat njihova nutritivna pobedu prvi. 

Sljedeći dan krumpir i PASTA 

Žudnja ugljenih hidrata? Bez brige. Samo kuhati i prvi hlađenje spanać punjene torteline, iako. Istraživanja pokazuju taj način mijenja strukturu hrane, stvarajući 'otporna škroba' koje su teže za creva za razbijanje. Rezultat: u jelu će uticati manje na nivo šećera u krvi, podstiču korisnih bakterija procvat, a vi ćete apsorbirati manje kalorija. Tangy Sweet Potato saladanyone?

load...

Humpday voće 

Tražim da zadovolji slatko dok dobivanje toliko željena zdravlje udarac? Odlučivši se za Riper voće je, obično, put kojim treba ići. Jabuke i kruške razvije viši nivo antioksidansa kao što su okrenuti od zelene do crvene, dok je punija, jarke bobice sadrže više protuupalno flavonoidi. Ali pazi, pravilo se ne odnosi na banane: zeleno-ljuštači su pokazali da imaju više vitamina C plus šećera u krvi-balansiranje i svojstva za snižavanje holesterola.

5 dana stare GARLIC

Prošli su dani kada niču žarulja je značilo da je kući vremena. Studija u Journal of Agricultural and Food Chemistryhas istakao da je stariji beli luk, više za zdravo srce antioksidansima koje sadrži. Sijalice prepušteni niču za pet dana ili više se čini da štite ćelije od pojedinih vrsta oštećenja. Savršen izgovor za izradu te serije kruh s češnjakom.

load...

Želite više uvjerljiv? Saznajte više o magičnom koristi bijeli luk a. 

Prošle sedmice je paradajz 

Je crvenije i mekša bolje bi trebao biti vaš slogan za ovu salatu od ključne važnosti. Paradajz sadrži likopen, antioksidans dokazano da podržava zdravlje srca i štite od određenih vrsta raka - ali polovinu svog nivoa ne razvijaju sve do završnoj fazi zrenja. Čuvati na vreću sa banane kako bi se ubrzao proces i idu organski za još veću antioksidativnu pojačanje.

Želite više zdrava savjet hrane? Gledajte Natasha Corrett hrane prepand pobrinite se da imate ovih 14 zdravih ugljenih hidrata u vašem ormaru koji će vam pomoći da izgubite težinu. 

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

8 najboljih zdravih palačinkih

Post Gubitak težine

7 zdrave hrane sa više soli od pakovanja čipsa

Post Gubitak težine

11 namera za zdravu hranu za 2018

Post Gubitak težine

4 razloga za odabir vrućeg sosa nad Tommy K

Post Gubitak težine

Je li zdrav novi hedonistički?

Post Gubitak težine

Najdovoljniji carb, prema nauci

Post Gubitak težine

5 saveta da ostanu mršavi na festivalu

Post Gubitak težine

Odgovarano je 6 najčešćih pitanja o prehrambenim pitanjima

Post Gubitak težine

Upoznajte zeleno tvrdnje da je novi kale

Post Gubitak težine

Kako da znam da li imam curu?

Post Gubitak težine

5 fizičkih znakova da se vaše navike u ishrani moraju promijeniti

Post Gubitak težine

8 dokazanih načina bez kofeina da ostanu uključeni. stvarna grumpy mačka