4 načina izbjegavanja težine na poslu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

4 načina izbjegavanja težine na poslu

4 načina izbjegavanja težine na poslu

Kako da vrši samokontrolu kada stigne isporuka krofne.

Nije da smo obvlivious na pojam rada dovodi do dodatnih dinara - to je samo bilo bi bolje da su deponovan na našim bankovnim računima, a ne oko struka. Imajući to na umu smo identifikovali sneakiest 9-5 masti zamke i savviest načina da ih proklizavanja.

Gotovo polovina zaposlenih kažu da su stavili na težini na poslu, sa ženama češće od muškaraca gomilaju na funti. Evo kako da P45 vaše zamke ured masti

Problem: hrana nasilnike

Tu je uvijek jedan GBBO entuzijast spreman da anhiliate vaše dobre namjere ( "O hajde, to je Susan rođendan angažman bebu razvod ostavljajući stranka nakon svega '). U stvari, oko trećine dijeti zaposlenih kažu da su njihovi kolege utiče na njih da jedu više ili izabrati manje zdravih opcija. I, zanimljivo, ako samo jedan od vašeg tima je gojazno, svoj dubl rizik (više od čak problema sa težinom vašeg partnera, koji ima 44% šanse da trljanje off na vas).

load...

Fix

Jedemo duplo više kad je hrana u našem direktnom vidnom polju, prema istraživanju Brian Wansink, autor Slim By Design. Tako sjesti najdalje od Sarnie pladanj u sali za sastanke, a kartu je put do dame ", koja izbjegava tretiraju stolova ili automata.

Druga strategija: planirati unaprijed na sebe upuštati barem jednom nedeljno i zakazati ručak sa svojim kolegama za taj dan. Kada jedemo sa prijateljima trošimo oko 30% više. Ipak, 'stalno lišavajući nas je mudro; kad mi daju, mi smo veće šanse da bude izvan kontrole i jesti previše ", kaže Jim McKenna, profesor fizičke aktivnosti i zdravlja na Leeds Beckett Univerziteta. Odgovor? Naručite sa napustiti jedan dan nedeljno i dovesti lunch paketa preostala četiri. Nedavna studija u časopisu Obesity otkrili da ljudi koji noshed gotove, dio kontrolom jela za ručak i večeru pala više funti (u prosjeku 18 u 12 nedelje) od onih koji su se oslanjali na odabiru svoje obroke na licu mjesta. 

load...

Problem: klimu entuzijasta

Vi ne znate ko je zadužen za ured termostata, ali je jasno njihov bonus je direktno proporcionalna račun grijanje. Trećina žena kaže se osjećaju stalno hladno radi- i odgovor vašeg tijela je da se "prilagodi polaganjem masti za izolaciju", kaže Alan Hedge, istraživač na Univerzitetu Cornell, koji se bavi dizajnom radnom mjestu.

Kao i mnoge druge stvari u životu, zatvoreni klime su dizajnirani za muškarce (u tužbi): prosječna ured termostat podešen na 22 ° C. Kicker je moramo biti toplije: skladištenje masti za žene počinje u ispod oko 24 ° C. I tako sjedeći u zamrzavanje uredu osam sati dnevno, Hedge procjenjuje da je "toplota jaz" samo može dodati jedan ili dva funti godišnje. Krvavi ljudi.

Fix:

Vremena da uhvatim "korporativni casual 'jednom i za sve tako da možete rock topliju garderobu bez pribjegavanja na benkica. Ženska HealthFashion urednik, Charlie Lambros, predlaže krivudajući je Jeremy Clarkson jeans-i-blejzer uniformi u korist uvijek šik kašmira-top-i-skinny-jeans kombinacija. Nosite sa piskavim-clean adidas Stan Smiths ", kaže ona," da ostane na desnoj strani van dužnosti MP. ' 

Problem: Stres sabatour

Jedna od tri britanske zaposlenih navode svoj posao kao najbolji izvor stresa u njihovim životima, kaže za mentalno zdravlje u dobrotvorne svrhe uma. Ali naplatnih je potrebno nije samo mentalni. Kada ste pod pritiskom, vaše tijelo oslobađa hormone koji mogu povećati apetit, da žudite više slatke i masne hrane, i spore metabolizam - a debljanje Trifecta. 'Nositi sa stresom i prisiljava tijelo da koristi plemenitih zalihe glikogena, što je ono što pomaže mozgu vježba samokontrole ", kaže McKenna. Sve dobre vijesti onda.

 

Fix:

Raspored u redovnom "odred pauze", što je očigledno je amerikanizam za "put daleko od svog zanovetanjem šefa, vaše kolege stenje i drobljenje realizacija da je e-mail u kojem se zove Sandra iz računa Gadan gubljenje stola svemirskim da, upravo si odgovorio sve ". 

Wearables može ozbiljno pomoći sa ovim - Nakon Apple Breathe App ranije ove godine, Fitbit je pokrenula svoje Charge 2, zajedno sa režim opuštanje koji prati otkucaje srca, a zatim daje vam personalizirane dva ili pet minuta vođene disanja sjednicu te vratiti iz ivica. Odlično za dobivanje svoj zen leđa sredinom Loo-break.

Da bi se izbjegla bezumnog stres grickanje, ne vode grickalice u kancelariji ladici - bez obzira na to koliko su oni zdravi, istraživanja pokazuju da ćete jesti više nego što je potrebno ako ste pod stresom. Umjesto toga, iskoči za mali bar tamne čokolade koja je pokazala da smanji hormona stresa poput kortizola. 

Problem: Vaše Packed Diary

Manje od jedne trećine radnika uzeti stvarni pauze za ručak svaki dan, sa 28% oseća previše zauzet pauzira na sve u toku radnog vremena. Ali to je lažna ekonomija: istraživanja su pokazala da posvećuje radnog vremena na fizičku aktivnost zapravo može dovesti do povećanja produktivnosti - kao i poboljšanje raspoloženja. Tako da ćete dobiti više učinio ako idete za to run (i vaše kolege će vam zahvaliti).

Fix:

Posvete pomoću puni sat barem dva puta tjedno - i stavio ga u dobre svrhe od strane štipa se za izričitog klasu teretanu; prema istraživanju Univerziteta u Exeter, samo 15 minuta od exercisecan protjerati cravingswith trajne rezultate za najmanje 10 minuta nakon.

U danima kada znate da ćete se žure s jednog zadatka na drugi, početi s izvrsnom obroku: nedavna studija je pokazala da je pola jede kalorija svoj dan za doručak može vam pomoći izgubiti dvostruko više težine kao jedu istu količinu na večeri. Da bi vas kroz dugo čekanje 'til Hometime spakovati prenosiv, bogate proteinima grickalice da bi šećer u krvi stabilan i apetit pod kontrolom tokom dana (mislim humusa i šargarepe; matica puter sa celerom; tvrdo kuvano jaje).

Također pročitajte na 5 načina kako bi vaš 9-5 zdraviji i kako izbjeći povratno-stop grickanje 

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Nova studija otkriva da je povrže povrće zdravije od ključanja

Post Gubitak težine

Daješ sebi metabolički džet lag?

Post Gubitak težine

Jedinstveni nutricionist otkriva savršeni jednodnevni plan jela

Post Gubitak težine

Odgovarano je 6 najčešćih pitanja o prehrambenim pitanjima

Post Gubitak težine

Veliku proteinsku grešku koju verovatno stvarate

Post Gubitak težine

Šta je curenje i da li uzrokuje nadimanje?

Post Gubitak težine

Istina o visokoj žitarici

Post Gubitak težine

Je li zdrav novi hedonistički?

Post Gubitak težine

Zašto je vizualizacija vašeg budućeg jaza ključna za samoupravu s hranom

Post Gubitak težine

Najdovoljniji carb, prema nauci

Post Gubitak težine

Najbolji makroi za gubitak masti, prema nauci

Post Gubitak težine

Da li vam soja sprečava gubitak težine i izgradnju mišića?