6 gut zdravih jela svake nedelje (prema nutricionistima) | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 gut zdravih jela svake nedelje (prema nutricionistima)

6 gut zdravih jela svake nedelje (prema nutricionistima)

Boreći se sa svojim stomak? Ili u potrazi za ulaganje u inside-out ljepotu? Dodajte ove 6 najbolje namirnice za svoj plan hranu kako bi stomak zdrav.

Gut harmonija je uglavnom sve o ravnotežu. Na samitu u Majamiju ranije ove godine, vodeći stručnjak je naglasio kako je važno brine o ovom za naše dugoročno zdravlje. I dok istraživanje je u toku u pokušaju da odredimo super-specifičnosti, postoje neke definitivno dijetetski pobjede koji će dati svoj stomak pojačanje.

1 Porridge zob

U osnovi, vlakna je kralj. "To je neophodno za zdravlje creva, pomaže u održavanju mišića radi ispravno i smanjuje rizik od proljeva i zatvora", objašnjava registrovani nutricionista Charlotte Stirling-Reed. Ići na integralne žitarice, integralni hrane i stvari kao što su pasulj, sočivo, mahunarke, smeđa riža i zob.

load...

2 Voda

Da čujemo za dobri stari H20: pomaže unos vlakana radi svoj posao. "Voda je natopljena od strane vlakana, pomaže u održavanju vašeg probavnog sistema radi kako treba", kaže Charlotte. "To također potiče sadržaj da se kreće u pravom smjeru."

3 Ginger

To je anti-upalni tako da ga dodate supe, karija i promiješajte pomfrit. Yum. "Takođe volim belog luka i češnjaka, koje imaju antibakterijska svojstva", predlaže nutritivne terapeut Penny Crowther.

4 Sprouts

Zalihe za Božić večeru - ponovo, klice su sjajan vlakana hrane. "Većina voća i povrća su, kao i sadrže tečnosti da pomognu rad vlakana", otkriva Charlotte. Plus, kao Penny ističe, vaš pet dana promovira rast dobrih gut bakterija. Nisam ljubitelj zelene svečane favorit? Možemo uvesti smrznutog graška, smokve, bobice, avokado i kruške.

load...

5 Jogurt

Na žalost, mi ne govorimo one mini čokolade sitnica posudama. "Jogurt može biti odličan izvor probiotičkih bakterija, mislio da je prijateljski tip koji pomaže pri gut zdravi", kaže Charlotte. Tražiti "uživo" prirodne ali čuvajte dodanog šećera. 

Ali zamrzne bilo koji misli granola na vrhu jogurta i umjesto toga uzmi lizalicu plesni - lizalice napravljen od smrznutog jogurta i dalje računati. Pobjedu. 

Marka: pronaći recept za kokos i jagoda lizalice 

6 Čaj od nane

To je savršeno nakon velikog obroka, tako da stavi čajnik. "Pepermint i komorača čaj su odlične za smirivanje vaše probavnog trakta", objašnjava Peni.

7 I par da izbegne...

Ekspert u američkom samitu zastavom se masna i pržena hrana, kao one koje je ne bih preporučio - go figure. "Smanjite unos šećera - to može ohrabriti rast nezdravih bakterija", upozorava Penny. Sigh... Mi ćemo spusti takeaway, a zatim.

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

5 načina da se izgubi mast kada vaš trenutni plan nije trening

Post Gubitak težine

Šta je curenje i da li uzrokuje nadimanje?

Post Gubitak težine

Šta je ghee i treba li jesti?

Post Gubitak težine

10 hrane iznenađujuće visokog šećera

Post Gubitak težine

Vaš jednostavan vodič o tome kako izgubiti telesnu masnoću

Post Gubitak težine

6 žena koje su izgubile težinu podelile su najbolje savete za snackanje

Post Gubitak težine

Činjenice o naduvavanju koje će potpuno utapati vaš um

Post Gubitak težine

Iskreno, šta radiš sa kokosovim brašnom?

Post Gubitak težine

Izgubio sam preko 15 kg bez brojanja kalorija - evo kako sam to uradio

Post Gubitak težine

Izgubio sam 4 kg i zadržao ga - evo kako sam to uradio

Post Gubitak težine

6 iznenađujućih izvora rafinisanih ugljenih hidrata

Post Gubitak težine

Kako izbegavati stavljanje masti zbog hormona, jedu za dva i stres