6 stvari koje su se dogodile kada sam prestao da jedem šećer | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 stvari koje su se dogodile kada sam prestao da jedem šećer

6 stvari koje su se dogodile kada sam prestao da jedem šećer

Kada sam počeo da čitam etikete hrane, bila sam zaista šokiran.

Postoje dvije vrste šećera u ovom svijetu i dobro i loše. Naći ćete dobre vrste voća kao fruktoza i mliječnih proizvoda kao laktozu. Dok postoji značajna količina šećera u ovih namirnica, oni su također bogate vlaknima i sadrže vitamine koji su važni za zdravu ishranu.

Loša vrsta šećera je rafinirani šećer, koji se pojavljuje u desertima, začini, soda, i prerađenu hranu. "To je poznato kao saharoza", kaže dijetetičar Rachel Link, a to proizlazi iz prerade šećerne trske.

Prije osam mjeseci, Prekinuo sam rafinirani šećer loše tipa iz moje dijete. Moje holistički liječnik predložio otkaz može pomoći da dobije ručku na neobjašnjenih letargija, akne, i glavobolje sam doživljava.

load...

Nije bilo lako, ali sam uspeo da se više od 70 grama rafiniranog šećera dnevno da jedu manje od 20. Bih stalno se obratite popis namirnica koje treba izbegavati koji je osiguran na moju vrata frižidera (sada moja mama, dečka, a imam ga zapamtio).

Praznici su pravi test snage volje, i izlazak jesti smatra varalica, jer ne možete znati šta je u hrani ako ne kuvanje to. Evo kako je moj život se promenio.

MY nivo energije je ostao dosledan

Malo sam znao koliko je šećer utiče na moje moodbefore ovaj način života promjene. "Do sada je najvažnije povezanost između rafinirani šećer i ljudsko tijelo je njegov učinak na inzulin", objašnjava Mark Smith, ishrane savjetnika i kiropraktičara. Jer su svi hormoni su vođeni ili su pogođene inzulin, moj seks, stres, glad, i metaboličkih hormona bili van ludo.

load...

Pa nije ni čudo da sam primjetio značajan, stalni porast energije nakon četiri sedmice ide bez tog roller coaster sastojak u mojoj ishrani.

Ja više ne vuku tokom moj dan žele nisam mogao legne za nap. E sad, budim se ujutro sa pogonom, i imaju tu istu motivaciju da krenemo na trčanje nakon posla. 

MY IMUNITET IZGLEDA JAČI

Od kada sam počeo ovaj put prije osam mjeseci, nisam imala jednu hladnu, što je velika stvar za mene, jer sam koristiti da biste dobili bolestan barem jednom u sezoni. Šećer ima veliki utjecaj na štetne nalazi u crevima bakterija, objašnjava način života medicine asistent Kate Martino.

Loše imuni sistem je jedan veliki pad slab sistem za varenje. "Kada se smanjiti ili eliminirati šećera, pomaže bakterije promoviše zdravlje cvjetati i izliječiti sluznice crijeva", kaže Martino. Sam zamenio rafinirani šećer u mojoj ishrani sa narančama, jagode, med, i drugim nutrijentima bogate namirnice koje pomažu da moj sistem za varenje pod kontrolom i moje imuni sistem zdrav.

Bavim se manje UPALA

Ja koristiti da biste dobili užasne glavobolje, i imaju puno upale na moje lice u obliku akni. "Visok nivo šećera u krvi oštećuje tkivo vašeg organizma i izaziva upalni odgovor", kaže Dan Figio, autor Beating Sugar Addiction for Dummies i Sugar Free Me. Upalnih odgovora mogu varirati od nadimanja u osip na bol u zglobovima. Od smanjenja moja rafinirani unos šećera, moje lice je očisti sa izuzetkom nekoliko breakouts, i moja glavobolja su situacijske (kao da sam varao ili sam umoran) i lakše upravljati.

Naučio sam kako da PROČITAJTE HRANE ETIKETE

Kada sam počeo da čitam etikete hrane, bio sam zaista šokiran količinu namirnica koje sadrže rafinirani šećer: To je u crvenom sosu, pšenice žitarica i jogurt, da navedemo samo nekoliko mojih zajedničke kupovine trgovina prehrambenim od ranije smanjiti šećer. To je pomalo zastrašujuće, previše, jer rafinirani šećer je prerušen u hrani etikete-pazi na dekstrin, kukuruzni sirup, ili bilo čega završava u "-ose", savetuje Link. "Na etiketama hrane, sastojci su raspoređeni u cilju količine, od najveće do najmanje", objašnjava ona. "Dakle, kad god je uočiti u prva tri sastojka, alarm trebalo da se ugasi da je visok dodatkom šećera."

Kada sam prvi put počeo kupovinu namirnica za moj novi način života, trebalo mi je dva puta duže, jer sam morao da zaustavi i pročitati oznake svake stavke sam pokupio. Ali nakon dva mjeseca, imao sam solidnu listu bez šećera grickalica i obroka uživam. Sada breeze kroz radnju punjenje moja želja sa svježim povrćem i čipsom.

PRONAĐEN I ZDRAVA ALTERNATIVA

Ja sam veliki fan sladoleda, tako da je ovaj prekidač mi je teško. Moje žudnju su uočljive za prva tri sedmice. Ja bih gunđajući smanjiti bananu i jagode, ili šire badema maslac i pravi javorov sirup preko riže torta kao nakon večere snack.

Ali do četvrte nedelje, moja žudnje počeo da dosadan, a ja sam sve bolji na alternativne grickalice. Martino predlaže "Zasladite stvari s cijelim hrane kao što su datumi, smokve, ili ananas. Oni su visoke u šećer, ali usporiti apsorpciju šećera. "

Počeo sam uparivanja slatko voće poput jabuka sa pregršt oraha ili malo putera masnih kikirikija. "Proteini i vlakna usporavaju apsorpciju šećera, održavajući stabilan svoj nivo hormona i raspoloženje", kaže Martino.

Upoznao sam istomišljenika

U okviru ovog ishrane pomak, moj društveni život počeo da se menja na način nisam očekivao. "Vi početi između istomišljenika koji su više svjesni i mogućnosti da slušate ono što je potrebno njihova tijela", kaže Samantha Krief, holistički zdravlje i wellness trener.

Moji uži krug je iznenada ispunjen na umu, suosjećajan, i radoznali prijatelji koji su studirali sve od energije medicine Herbalism. E sad, ako imam pitanje o mojoj ishrani ili trebate šećera-freesnack preporuka, ja sretno konsultovati svoje prijatelje. Prolazimo ishrana knjige i nazad i podržavaju jedni druge na našem wellness putovanja. 

Pročitati: Istina o omiljenim Sugar alternative

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealth.com

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Kretanje navijaca: najbolji bademi, lešnik i mleko u kašu

Post Gubitak težine

Vaš vodič za ugljene hidrate i ravnog stomaka: šta jesti i kada

Post Gubitak težine

To se dogodilo kada sam pokušao prelazni post na nedelju dana

Post Gubitak težine

4 hrana sa više proteina od pileće dojke

Post Gubitak težine

Proteinska voda: odlična je za treningom ili samo začinom?

Post Gubitak težine

6 šokirajuća varljiva hrana s toliko masti kao kokosovo ulje

Post Gubitak težine

5 zdravih doručaka sa toliko šećera kao starbucks frappuccino

Post Gubitak težine

Da li ste zavisni od šećera?

Post Gubitak težine

5 greške u proteinima koje ste napravili

Post Gubitak težine

13 načina za zabranu vašeg tela i smanjenje vašeg mamurluka

Post Gubitak težine

Da li uzimate ili izbegavate aktivni ugalj?

Post Gubitak težine

Kuće za odmor: kako jesti dok putujete