7 neophodnih jela za pripremu obroka koje trebate znati | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 neophodnih jela za pripremu obroka koje trebate znati

7 neophodnih jela za pripremu obroka koje trebate znati

Izrada zdravu ishranu još lakše

U vašem svijetu snova - znate, onaj koji vam gdje si prestao svoj posao i nikada poslove pokrenuti - da ćeš kuhati sve svoje obroke. Ti bi nikada pokupiti kroasan na putu do posla, jesti preskupi ručak salata koje čak i ne dobar ukus, ili kako bi pizzu jer si previše je naglasio da čak razmišljaju o večeru.

Vjerojatno ste vidjeli da je zapljusnula društvenim mrežama - a svakako želite da ga probati. Kako bi trebalo da počnete? Razgovarali smo s tri obroka Prepping prednosti ovih 7 mora znati starter tajne domaće obroke cijeli tjedan.

1. Keep it simple

Najveći mentalna prepreka obrok Prep: šta zapravo napraviti. Obrok Prepping je već složen dovoljno, tako da nema potrebe da se komplikuju stvari sa kulinarskim čarobnjaštvo, kaže Sean Peters, obrok-prep majstor iza blog My Body My Kitchen. Koristeći recipesthat zahtijevaju putovanje u zasebnu supermarketu ili vremena slijevati kuvar će samo ti manje šanse da se drži sa svojim planom obroka prep. Umjesto toga, odlučite se za najjednostavnije jela.

load...

2. Pokrenite sa onim što mrzim

Uvijek pokupiti breakfaston putu do posla? Nikada nije imala dovoljno energije da večeru nakon dugog dana? Tvoj problem obrok bi trebao biti onaj koji vam uvijek pripremim, u skladu sa Tammy Kresge od sami organizovati Skinny. Posvećujući svoje vrijeme pripreme za obrok ste najmanje vjerojatno kuhati tokom sedmice zapravo će napraviti udubljenje u vašem skupo, nezdrav potrošnja brze hrane.

3. Do god možete

Samo zato što ne morate da vremena da se pripremimo za svaki obrok svaki dan u tjednu ne znači da treba baciti ruke i preskočiti obrok prep potpunosti. Kada je ograničeno vrijeme, Kresge preporučuje stavljajući zajedno nekoliko mason jar salate. "Čak i najmanjim malo Prep će napraviti veliku razliku u tome kako jedete za sedmicu", kaže Kresge. "Ako imate samo vremena da se pripremimo za ručak i grickalice, to je u redu."

load...

4. Zavadi pa vladaj

Mnogi obrok prep profesionalci učiniti sve svoj rad na jedan dan u tjednu, obično nedjeljom. Ali nema zakon nalaže da morate to učiniti, takođe, kaže Peters. "Ako se upuštate obrok prep, možete postati preplavljen pokušavaju da u jednoj sesiji pripremimo sve obroke, tako uzeti u obzir njene podjele na dva dijela", kaže on. Na primjer, kuhar riža i chickenon subotu popodne, a zatim start pržena povrće ili salata u nedjelju. Ono što je najbitnije je da se pronađe raspored ćete zapravo držati, čak i ako to znači priprema više od jednog dana nedeljno.

5. Čuvajte sebe zainteresovani

Najveći Loša strana obroka prep, naravno, jede isti obrok više dana za redom. Ali postoje načini kako bi bili sigurni da ne bude deprimiran po obroku dosade, kaže Peters. Izdvojiti jedan dan u sred sedmice kuhati nešto drugačije od vašeg pripremio obroke ili razmotriti izdvajanje za jednu noć tjedno kao dan jedete van (bonus bodova za restaurantyou've nisam probao). Još jedan trik: Roast pet različitih vrsta sjeckanog povrća tokom obroka prep sjednicu i jesti neku drugu svaki dan u tjednu.

6. Master multitasking

Ako ste novi u obrok prep, svoj instinkt može biti da se radi o jednoj recept u jednom trenutku: pečeni krumpir, onda quinoa, zatim losos, zatim grickalice. Dok je to vrlo logično i organizirani, to je također oduzima puno vremena. Umjesto toga, pokušajte koristiti više dijelova vaše kuhinje odjednom. "Ja skoro uvijek imam nešto za pečenje u rerni, nešto kuhanje na štednjaku, nešto u spor kuhalo, a ja radim na nečemu na šalteru sve u isto vrijeme", kaže Lindsay Livingston, RD, autor bloga Lean Green Bean. "Ovo vam omogućava da se više radi u kraćem vremenskom periodu."

7. Pick your MVPs

Nakon što ste nekoliko tjedana obrok prep ispod pojasa, identificirati nekoliko jela, kao nedeljni spajalice, kaže Livingston. (Za nju, to je Quinoa doručak barovi, Sweet PotatoBites, tvrdo kuhana jaja, i mrkva palicama.) "Priprema Staples da sam napravio 100 puta čini moje vrijeme u kuhinji manje stresno", kaže ona. Plus, kad imaš neki go-tos pod blokadom, to će biti lakše da se grana i dodajte sorta sa novim receptima.

Potrebu za nekim obrok prep motivacija? 6 žena dijeliti lako obrok prep trikove koji su im pomogli smršati dok nas Natasha Corrett pokazuje najlakši način da obrok Prep.

Ova funkcija je originalno objavljen na www.prevention.com

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Detoksikacija ili opasnost - prava istina o tatoksima

Post Gubitak težine

12 čudnih načina za zaustavljanje gladi

Post Gubitak težine

5 strašne stvari koje se događaju kada jedete previše proteina

Post Gubitak težine

7 stvari koje se dešavaju kada prestate da jedete mleko

Post Gubitak težine

11 namera za zdravu hranu za 2018

Post Gubitak težine

5 stvari koje su se dogodile kada sam ja pojeo veliki doručak svakog dana nedeljno

Post Gubitak težine

Vodič za nutricionistu za najzdravije ugroženice supermarketa

Post Gubitak težine

Šta jesti i piti za detoksikaciju nakon festivala

Post Gubitak težine

Vatreni stomak? Kako to smanjiti za nedelju, dan ili sat

Post Gubitak težine

Istina o biljnoj biljci za gubitak težine

Post Gubitak težine

Odustao sam od mleka 3 nedelje - evo šta se desilo sa mojim telom

Post Gubitak težine

Najdovoljniji carb, prema nauci