Činjenice o naduvavanju koje će potpuno utapati vaš um | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Činjenice o naduvavanju koje će potpuno utapati vaš um

Činjenice o naduvavanju koje će potpuno utapati vaš um

Mi smo o tome da eksplodira svoj zrak balon.

Priznaj: A naduta midsectionis ponekad sve što je potrebno da pošalju gal na misiji mršavljenja u silaznu spiralu. Ja debljam? Ili je to samo da soda sam pio?

Mi smo bili tamo.

Ali malo nadutosti obično nije velika stvar. "Postoji uobičajena zabluda da nadutost je nenormalan fenomen", kaže Steven Naymagon, MD, asistent profesora kliničke medicine na Mount Sinai Medical Center. Šanse su da je vaš trbuh izbočina nije znak da trebate pogoditi pokretnoj traci ili smanjiti ugljenih hidrata. To jednostavno znači da vaše tijelo radi svoj posao, kaže Naymagon.

Ako je to zabavno činjenica upravo napravio svoj mozak eksplodira, imamo sedam više iznenađujuće istine o trbuhu nadutost-a ono što možete učiniti o tome-da će zaista vas oduševiti.

1. Zdrava Eats ne drže stomak Stan

Salata sa strane nadutost? Kažu da nije tako! Uprkos naš najveći napori da se dobro Nosh, to je istina: Naša omiljena povrće nas može nadražuje. Najveći krivci su krstašica povrće poput kelja, brokule i karfiol, kaže Naymagon. Vaše tijelo ne proizvodi enzim potreban za razbijanje određeni ugljikohidrata iz ovih namirnica-a koje mogu dovesti do plina i nadutosti.

load...

Povrće također imaju tendenciju da budu visoko u nerastvorna vlakana, koja privlači tečnost u creva, kaže on. "Iako to pomaže u regulaciji svoj raspored poo, to može dovesti do neželjenih efekata nadutost." A grah, magični voće koje ste našalio, ne zapravo uzrokovati trbuh nadutost, kaže on.

Naravno, ne treba smanjiti dobar-za-vi hranu poput ovih od tebe izbornika. Umjesto toga, fokusirajte se na žvakanje polako, koja pomaže u probavu i smanjuje koliko zraka ste gutati.

(Check Out: Zašto žvakanje Glasno Može pomoći da izgubite masti)

2. Gazirana pića nisu jedini vrste koja Puff You Up

Dok bubbly sokove i Champs ne donose više vazduha u stomaku, ispijajući bilo tečnosti kroz slamku će rezultirati u vama gutanja višak zraka. To O2 biva zarobljen u stomaku, tankog creva, i debelog crijeva i proizvodi nadutosti i plina. Za vaš najravnija želudac, preskočite slamke i gazirana pića.

load...

3. Možete De-Naduvaj sa toplom vodom i limunom

Poznati kunu u cijevi-tople vode sa citrusa sa dobrim razlogom. U kratkom roku, kažu stručnjaci thelemon wateracts kao blagi diuretik. Na dugi rok, ostati hidratizirani čuva vaš metabolizam naturirana i probavu kreće po planu, što je ključni aspekt boravka (i osjećaj) tanak.

4. Dijeta Foods uzrokuju nadimanje

Ako uzmem bez masti i šećera hranu, možda ćete osjetiti potrebu da otkopča. To je zato što ove namirnice sadrže zamjene za šećer koje je teško za crijeva za varenje, kaže Naymagon. "Oni ostaju u crijeva i zahvati vode u; povećava nadutost. "A čak i ako vaše tijelo može probaviti te faux šećere, oni će samo stvoriti još više gasa. Uh.

Kada je u pitanju šećer, drži prave stvari u svojoj većini prirodnom obliku: voće. Izbori kao papaja, ananas, banana, i bobičasto voće sadrže hranjive tvari kao što su kalij, vode i papain, koji zaista pomoći pobijediti nadutosti.

(Feeling Inspired Odlazak: Banana Ananas & Coconut Smoothie Bowl)

5. Sednica All Day može učiniti Swell

"U principu, što aktivnije dovodi do povećane aktivnosti u GI trakta", kaže Naymagon. To znači biti na svom bum cijeli dan mogu usporiti probavu, čineći zatvor češće, kaže on. I, naravno, sigurnosne kopije čini vas nadimati. Recept je jednostavan: potez. Čak i ustajanje svakih 15 minuta ili tako da hodaju okolo može biti dovoljno da se stvari teku (doslovno), kaže Naymagon. 

(Trebate ideje da te kreće na poslu? Probajte Yin i Yang Fitnes You Can Do Anywhere)

6. Dairy ne samo da Naduvaj ljudi koji su netolerantni na laktozu

Bilo koju hranu će drugačije utjecati na bilo koju osobu, ali mliječne proizvode su super čest uzrok bloatingin većinu ljudi, kaže Naymagon. Iako možda mislite vaše tijelo je A-OK na vare mliječne, ovo: Oko 65 posto ljudske populacije ima smanjenu sposobnost da vare laktozu, prema podacima američkog National Library of Medicine. Ako sumnjate da ste jedan od onih ljudi, možete napraviti jednostavan swaps, kao što je trgovanje bademovo mlijeko za svoje redovne mlijeko. Ako niste spremni odustati od mliječne za dobro (ne možemo si odustao, sir), uzmite u obzir da se pojavljuju probiotik, kaže Naymagon. To može da bulk se dobre bakterije u stomaku, ublažavanje problema probavu.

7. Recepti Mogu Puff You Up

Sve što ima steroida u to može uzrokovati nadutost, kaže Naymagon. To je zato što steroidi uzrokovati vaše tijelo da zadrži vodu, zbog čega se osjećate puffy, kaže on. Ako ste na recept steroida kao što je prednizon, razgovarajte sa svojim doktorom o tome kako možete zadržati težinu vode dobitak na Minimim. Pobrinite se da se poseže za anti-upalni hranu (kao što je zeleno, lisnato povrće, orašasti plodovi i povrće) koji neće učiniti nadimati bilo više nego što već jesu.

Želite više savjeta u borbi protiv nadutosti? Check Out: Fitness Bloger Otkriva Realnost nadimanje

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Šta je curenje i da li uzrokuje nadimanje?

Post Gubitak težine

5 zdravih doručaka sa toliko šećera kao starbucks frappuccino

Post Gubitak težine

Vreme je da se pozdravimo sa avokadom i ostalim vestima

Post Gubitak težine

6 zdravih pića sa više šećera od kitkata

Post Gubitak težine

Opsednutost čokoladom koju ste jedeli tokom vikenda?

Post Gubitak težine

Najbolji makroi za gubitak masti, prema nauci

Post Gubitak težine

Iskreno, šta radiš sa acaiom?

Post Gubitak težine

Dijetetičar je vodič za masti (dobar, loš + avokado)

Post Gubitak težine

Je li zdrav novi hedonistički?

Post Gubitak težine

Russell Batemanov plan prehranjenja za mršav kolektiv

Post Gubitak težine

11 namera za zdravu hranu za 2018

Post Gubitak težine

Doktor objašnjava pravu istinu o masti i šećeru