Da li imate nutritis? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li imate nutritis?

Da li imate nutritis?

Nacija koja je izgrađena na meso, dva povrće i kup građevinske sada je onaj koji voli quinoa i kelj. Ali, kao što Tracy Anderson tresne vegan i sirovo dijeta, pitamo - je potraga za zdrave prehrane zapravo što nas bolestan?

Na relativno kasno u životu odraslih sam naučio sok od naranče je zlo. Cut sam je pre mesec dana nakon što mi je prijatelj rekao da je zavjera. Očigledno, to je puna šećera, stabilizatori i ugljenih hidrata. Moj prijatelj nije dijetetičar. Nisam proverio ispravnost svojih potraživanja. Ali ja sam ponovio da najmanje 10 osoba - i sada mnogo. Čak sam odbio Fizz dolar je na svadbi neki dan.

Ja ne želim da moje champers sa strane zla, hvala. Možda mislite da sam lud (tebe, a određeni vjenčanje konobar), ali mi je hrana visi-up su vrh ledenog brijega. Od mliječne intolerants na gluten mrzitelji, organski ratnici, vegan vjernika i sirove hranilice hrane, ankete grupa žena i listu "Oh, ne jedem da je" beskrajna.

load...

Trebamo li jesti UH ili samo one integralnog? Je protein dobro za nas ili bi trebalo da jedemo alkalne i izbjegavati meso? To ne čudi anketi čitalaca zdravlja više od 6.000 žena pronađena gotovo 30% pod stresom o hrani svaki dan.

Prema hrane futurolog dr Morgana Gaye, razlozi za to dobre hrane opsesija su trostruki. "Nedostatak povjerenja u dobavljača nakon zdravlje strahove", (to će biti onih konjski pljeskavice) i "ekonomija zbog čega potrošače da investiraju u zdravoj ishrani," su ključni. Treće, konkurencija. "Panic [više hrane] može proizlaze iz konkurentne odnosa između žena", kaže psihoterapeut Lucy Beresford, autor Happy odnosa. "Kupnja određenih namirnica postaje značku časti." Gaye se slaže: "Mi sada pokazati naše težnje onim što smo izabrali jesti, i, još važnije, ono što smo izabrali da ne jedem."

load...

Odgovarajući na nedavnim potražnje potrošača, Pizza Express sad bez glutena pizze i Gourmet Burger Kitchen služe lepinja-manje 'gole pljeskavice'. Za $ 9.50 po komadu, sada možete kupiti Iceberg vode, napravljen od čistog istopio sante leda. LA i NYC su preplavljena vegan zglobovima brze hrane i, prema Gaye, "To neće biti dugo
prije nego što McDonald ima vegeterijanac meni." Vjerujte mi, McTofu nije daleko.

Tu je i tamna strana potrazi za hranom čistoće, počevši od same hrane. Chia sjemenke, na primjer, izgradnju mišića superhrana, uvelike se razlikuju u nutritivnih vrijednosti ovisno o tome gdje su proizvedeni. (Go za certificirane one iz Australije, za tvoju informaciju.) Također, pobrinite se da igra stoji do ispitivanju. U SAD-u, dva proizvođača goji bobica vatra iz Uprave za hranu i lijekove za izradu nedokazane zdravlje potraživanja. Zatim, tu je agave je "prirodan" zamjena šećera koji ima isti broj kalorija kao šećer, više fruktoze od umjetnih zaslađivača i visoko obrađuje.

Doktori kao Justin Morgan, konsultant u Spire Healthcare, su oprezni. "Ima toliko dezinformacija tamo, on igra na ranjivosti ljudi. Mnoge žene mi reći da su na laktozu ili gluten netolerantan kada, u stvari, oba bolesti su prilično neobično ", kaže on. On takođe ističe ironiju dodataka. "Možete pokrenuti u vitamin nedostatke kad izrezati grupa hrane, onda uzimaju suplemente da nadoknadi ono što ste mogli dobiti iz hrane!", Kaže on. Na primjer, broj vegani u SAD-u je udvostručen u tri godine, ali vegani su često manjak vitamina B12 i D, kalcija i željeza i može imati anemiju i osteoporozu.

Ključ je balans. "Kada većina svijeta preživljava na pola obroka dnevno, brige o kvalitetu vašeg uljane repice je luksuz", kaže Beresford. Napomena sebi: ako imate vremena da se brinu o teoretičarima sok od naranče zavjere, verovatno imate previše vremena na rukama.

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Najvažniji trendovi zdrave hrane 2018

Post Gubitak težine

Istina o biljnoj biljci za gubitak težine

Post Gubitak težine

Doktor objašnjava pravu istinu o masti i šećeru

Post Gubitak težine

Sveti greh Božića otežava

Post Gubitak težine

Možete li poništiti štetu varati hranu sa ovom dijegom ostatak vremena?

Post Gubitak težine

8 najboljih zdravih gotova jela za to kad ste previše umorni da kuvate

Post Gubitak težine

Plan vešanja veganske hrane: šta jesti tokom treninga

Post Gubitak težine

10 najboljih zelenih praškova za energiju, nadimanje i post-trening

Post Gubitak težine

Icymi: upozorenje o bezbednosti od avokada

Post Gubitak težine

6 razloga da pijete kostiju

Post Gubitak težine

16 različitih izvora vitka proteina koji vam mogu pomoći da izgubite masnoću

Post Gubitak težine

10 žena o tome kako su dobro promijenili svoju dijetu