Da li su ovo zaista najbolji način merenja telesnih masti? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li su ovo zaista najbolji način merenja telesnih masti?

Da li su ovo zaista najbolji način merenja telesnih masti?

Uzmemo najnovijim tehnikama za test vožnju

U zavisnosti od vaših ciljeva tijelo, možda će vam biti pronalaženje najbolje fitnes spravice, sourcing najbolje mršav proteinor izračunavanje najbolje makroe za gubitak masnoće.

A ako aktivno pokušavaju da izgube masti u organizmu, ili su jednostavno zanima kako vašu statistiku stog gore, postoji toliko mnogo različitih načina za mjerenje masnog tkiva. Međutim, nije svaka metoda je točna.

Dakle, ono što su najbolji načini za mjerenje masnog tkiva i mišićne mase? Popularne tehnike da biste dobili bolju sliku o svoju težinu i obuke progresija se mogu koristiti i kod kuće iu teretani.

Iz čeljusti, skupe procjene, online masnog tkiva kalkulatora, a trik je verni starom metar, ima puno opcija - ali kako možete biti sigurni da koristite najprecizniji način? Da li se isplati plaćati premiju za analizu ili si samo dobar sa at-home pametan razmjera?

load...

Hajde da pogledamo činjenice.

Koliko masti tijelo treba li?

Iako je ovo i dalje sporna tema među naučnicima i fitness fanatika podjednako, istraživački rad objavljen u časopisu American Journal of Clinical Nutrition pokazuje da su žene u dobi između 20 i 40 godina se smatra 'zdravim' kada ona ima masnog tkiva postotak 21% - 33%.

Kako izračunati masnog tkiva

Lako je dovoljno da 'najboljih načina za mjerenje masnog tkiva' Google i odabrati metodu, ali odlučite šta je najbolje zavisi od cilja. Ako ste povremeni teretanu-goer koji pokušava prebaciti posljednje dugotrajnim funti, high-tech skeniranja je najvjerojatnije trošak predaleko. Ali, ako ste zabrinuti sa svojim sastavom tijelo - mišića, masti i kostiju šminke - X-ray koji mjeri vaše mišićne mase može pomoći si teška se opcije treninga.

load...

Igra? Evo najpopularnijih načina za mjerenje masnog tkiva.

Procenat masti kalkulator

Naći ćete niz procenat masti kalkulatore online. Obično oni će koristiti fitness formulu američke mornarice na otprilike procijeniti koliko tjelesne masnoće te nosim.

Morat ćete navesti svoj spol, težina, dob i visinu, kao i struka, kukova i vrat opseg.

Iako možda neće vam dati savršen čitanje, ona tvrdi da je u roku od 1 - 3% točna za većinu ljudi.

Dobar guestimate.

Masti u organizmu kočnice

Relativno jeftino kupiti, a smatra najlakši i najprecizniji način za mjerenje masnog tkiva, čeljusti su popularna metoda kod kuće.

Izgledaju kao par pinceta, koji se lagano držao na kožu puta od tijela. Malo desno skali od strelice će vam dati štivo za ukupne tjelesne masti.

Kao što je gore fitnes formule, čitanje može biti netačne do + - 3% - što nije idealno za neke, ali radi kao odličan alat za one casual masti izmeritelja.

Procjene tjelesne masti

Boditrax

Za one sa specifičnim ciljevima masti gubitak, možda mislite da granatira se bogatstvo u zdravstvu ispitivanja i projekcije je najbolji način za mjerenje masnog tkiva. Ali ćete biti ugodno iznenađeni.

Mnogo teretane sada nude profesionalne uvid u vašu statistiku, što je čak i lakše praćenje gubitka vaše masti.

Pri odabiru vaše članstvo teretani se temelji na svašta - lokacija, cijena, klase - to je također važno da provjerite objekata. Niz teretane, kao što su Virgin Active, David Lloyd i Barry je Bootcamp, nude Boditrax na svoje ogranke, a to je vrlo primamljivo poticaj da se prijavite.

Bez potrebe da imaju chat u dubinu s bilo PT (osim ako ne želite jedan) možete dobiti na mašinama, stvoriti korisničko ime i dobiti sve način metrike tijela poslana na vaš račun.

Možete pratiti svoj napredak i postaviti ciljeve za te stvari snima.

To uključuje klasike kao što su masti i mišićne mase, ali i rejting svoj rezultat bazalnog metabolizma i BMR, koja je "proračun koji pokazuje sposobnost pojedinca organizma da spali goriva koje je potrebno na brodu tijekom cijelog dana.

Postoji mnogo podataka, ali vrlo lako se vari dashboard na kojem će se sve to čitati. Plus, to je obično slobodno koristiti za sve članove.

Dexa Body Scan

Lean u, da ćete želite da čujete ovo. To je vrijeme da mudro do gubitka težine.

Ako ste u potrazi za potpuno transformirati vaše tijelo, to je vjerojatno da je "gubljenje težine 'nije dovoljno. Ono što zaista želim je da se fokusira na masti, zoniranje u na kojoj je sačuvan. Ovo je mjesto gdje se DEXA Bodyscan može pomoći.

Iako skupa (od $ 129) to je najnapredniji način mjerenja mase i mogu vam reći da je gram koliko masti i mišićne mase, visi na od glave do pete. Za manje od sedam minuta rendgen veličine do veličinu.

Svaki centimetar masti, mišićne mase i kosti su na broju. Detaljan izveštaj onda pokvari ove informacije.

Iz ovog možete vagati do mete tijelo; ovo može biti smanjujući svoj indeksa masti ili povećanjem lean indeksa.

Najbolji bit? Podaci iz izvještaja može biti unesen u mirovanju kalkulator metabolizam online da biste otkrili počivališta dnevne potrebe kalorija (RMR). Uključite ovo u My Fitness Pal i ti opremljen najprecizniji alat do svoje ciljeve.

Rezervirajte mjesto u jednom od svoja tri lokacije: London W1, London City i Bury St Edmunds, $ 139, bodyscanuk.com

Šta skala mjeri masnog tkiva?

Postoji mnogo na tržištu, ali koji su to vrijedi njihove soli?

Fitbit Aria 2 Smart Vage

Recite zbogom biranje dosadnih na sumnjivim starom vage kupaonica - na Fitbit Aria 2 Smart Vage smo tu da vam spasiti, i da vam sve što trebate znati o svom tijelu.

Udružio sa Fitbit aplikaciju, možete pratiti vaš dnevni korake i pratiti vaše aktivnosti, a pametni vage ne samo da će pratiti svoju težinu, ali i pratiti svoj sastav tijela, procenat masti, mišićne mase i BMI.

Sve ovo je da ih isporučuje bez problema na Fitbit aplikaciju koja se može preuzeti na svoj mobilni, što znači da je sve lako povezan i sve informacije se čuvaju na jednom mjestu. Jednostavan i super high-tech.

Ako ste u potrebi za nutritivne podrhtavanja-up, pogledajte u A Vodič za početnike brojanju Macrosand na 5 Nutrition Hacks za Super Busy

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Daješ sebi metabolički džet lag?

Post Gubitak težine

Detoksikacija ili opasnost - prava istina o tatoksima

Post Gubitak težine

Žvakanje glasno može vam pomoći da izgubite masnoću

Post Gubitak težine

Jednostavan način da se stalno osećate gladno i ostale vesti

Post Gubitak težine

Nutricionista naglašava nezdrav savet o ishrani dijetetskim treninzima

Post Gubitak težine

Jedinstveni nutricionist otkriva savršeni jednodnevni plan jela

Post Gubitak težine

Kakav nutricionista bi naručio od svog

Post Gubitak težine

6 šokirajuća varljiva hrana s toliko masti kao kokosovo ulje

Post Gubitak težine

Koliko vremena treba da provedeš pripremu hrane za gubljenje težine, i druge vesti

Post Gubitak težine

Izaberite jaja nad kašom? Evo zašto bi trebalo da ponovo razmislite o nalogu za doručak

Post Gubitak težine

Kako apsolutno svako može proći kroz veganiju - čak i ako si sira

Post Gubitak težine

Kako bi grom bog mogao da vam pomogne da smanjite težinu i druge vesti