Istina o netolerancijama u ishrani (i raditi ako ga imate) | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Istina o netolerancijama u ishrani (i raditi ako ga imate)

Istina o netolerancijama u ishrani (i raditi ako ga imate)

Krojenje gluten, mliječne, orasi, šećer, a alkohol je sve bijes, ali šta imaju netolerancije hrane zapravo znači? WH istražuje.

Ovih dana, čini se, kao i svi i njihov rođak ima neki oblik alergije hrane ili netrpeljivosti. Going bez glutena je postala ozbiljna dijeta trend, za slavne sljedbenika, uključujući Victoria Beckham i Gwyneth Paltrow skakanje na bandwagon bez kruha.

Ali, koliko je to do stvarnog zdravstvenog stanja u odnosu na jednostavno kao izbirljiv jede?

Ako ste gledali BBC Horizon dokumentarni film, Clean Eating: The Dirty Istina, morate vidjeti kako trendovi hrana može izvući loše navike. 

WH govori nutricioniste Patrick Holford saznati istinu...

load...

Tako sam shvatio alergija na hranu, ali netolerancije hrane? Zvuči kao hir sa mnom!

Ne, intoleranciju na hranu su vrlo stvarni. Oba alergije na hranu, a većina intolerancija hrane uzrokovane imuni sistem organizma proizvodi "antitijela" da "napadaju" određenih namirnica kao "strani". U slučaju konvencionalnog alergija, ovo je IgE antitijela, koja teži da uzrokuje neposredne i ozbiljne reakcije.

Hrane netolerancije može uključivati različite vrste antitijela, nazvana IgG, što također izaziva reakciju, ali obično nije tako neposredna ili teške. Često osoba će razviti simptome dan nakon konzumiranja hrane problem, što je izvor posebno teško identificirati.

load...

Iako nije opasna po život, intoleranciju na hranu može učiniti život teško pate.

Ja se nadut stvarno lako - da li to znači da sam gluten netolerantan?

Nije nužno. Nadutost može biti znak intolerancije na hranu; Međutim, važno je napomenuti da to može biti jednostavno znak loše probave.

Jedan od najboljih načina da vlada ovo je da se probavnih enzima uz obroke kako bi osigurali sve potrebne enzime su prisutni u organizmu u vrijeme probave i da se vidi da li to rešava problem.

Ako je nadutost i dalje se javlja onda je to svakako govori sa svojim GP o mogućem alergija ili netrpeljivosti. Važno je napomenuti da gluten netolerancija nije isto kao celijakija, što je ozbiljan autoimuna bolest

U redu, tako da osim nadimanje što su neki od simptoma intolerancije na gluten?

Postoje mnoge simptome povezane s intoleranciju na hranu - glavobolje, migrene, zajedničke bolove, IBS i drugi probavni problemi, osip na koži, astme, umor, raspoloženje umače u ime nekoliko.

Jedan ili više od ovih simptoma koji dolazi i odlazi bez jasnog razloga može biti znak neidentifikovane intolerancije na hranu. Međutim, naravno da bi mogao sasvim drugo biti pokazatelj nečega.

Koje su zajedničke intolerancije na hranu?

Dairy, pšenica, gluten, kvasac i alkohol su česti netolerancije, ali to stvarno ovisi o osobi. Mnogi ljudi će biti u redu sa glutena, ali može imati reakciju na nešto drugo poput cikle ili kukuruza za primjer!

Vođenje hrane i simptomi dnevnika mogu pomoći u identifikaciji netoleranciju, ali bi trebalo da pokuša samo eliminacije dijeta nakon razgovora sa kvalifikovanim nutricionista ili doktor (osim ako zaista imate netolerancije hrane, nema zdravstvenih koristi povezanih sa rezanje od inače zdravih grupa hrane ).

Tako ispada da sam netolerantan vina. Moj život je uništen.

Ne boj se - intoleranciju na hranu ne moraju biti do kraja života. Dok čini IgE alergije da ne ode, IgG hrana intolerancija mogu riješiti.

To je zato što IgG antitijela u krvi žive samo za nekoliko mjeseci. Ako je problematično namirnice izbjegavati za 3 - 4 mjeseca, do trenutka kada se hrana ponovo uvede u ishranu sve IgG antitijela programiran da napadne hrane treba da su napustili krvotok.

Patrick Holford je kvalifikovani nutricionista i ambasador YorkTest, vodeća evropska netolerancije hrane i testiranje alergije kompanije.

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Upoznajte par instagrama koji su zajedno koristili BBG kako bi transformirali svoja tela kada su pogodili 40

Post Gubitak težine

5 najgorih komada dijetetskih savjeta, koje je otkrio nutricionist

Post Gubitak težine

Predstavljamo ovogodišnjeg gosta, Dalton Vong

Post Gubitak težine

16 različitih izvora vitka proteina koji vam mogu pomoći da izgubite masnoću

Post Gubitak težine

7 zdravih namera za sedmicu

Post Gubitak težine

Istina o visokoj žitarici

Post Gubitak težine

Prestao sam jejati jaja 2 sedmice i to se desilo

Post Gubitak težine

Kako apsolutno svako može proći kroz veganiju - čak i ako si sira

Post Gubitak težine

Hrana i fitnes potezi koji su videli ovu ženu kreću se od veličine od 20 do 10

Post Gubitak težine

Iskreno, šta radiš sa acaiom?

Post Gubitak težine

Ovo je sve što sam jeo tokom nedelje posmatrača težine

Post Gubitak težine

Za milenijale je zvanično teže izgubiti težinu