Istraživanje kaže da brojanje vaših uglova cijeli dan može vam pomoći da izgubite težinu - tako da sam pokušao | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Istraživanje kaže da brojanje vaših uglova cijeli dan može vam pomoći da izgubite težinu - tako da sam pokušao

Istraživanje kaže da brojanje vaših uglova cijeli dan može vam pomoći da izgubite težinu - tako da sam pokušao

Saznati istinu o ovom funti dah trik

Kada je u pitanju jesti svoj put do zdravije BMI, uvijek postoji nešto za posjeta kalorije, poena, makroi, šećer, natrij. A sada stručnjaci kažu da treba računati svoj ujeda-svakog Chomp.

Barem to je riječ iz studija objavljena u časopisu Advances in Gojaznost, kontrolu tjelesne težine i kontrole, što ukazuje na to brojanje-zatim smanjenje-svoj ukupan broj dnevnih ujeda je efikasan način za izgubiti težinu. U studiji, istraživači su tražili 61 gojaznih muškaraca i žena za brojanje broj ujeda i gutljaja bilo piće koje nije bilo vode svaki dan za sedam dana. Zatim su ih naloženo da smanji taj broj za 20 ili 30 posto, te da su mnogi zalogaja i gutljaja za naredne četiri sedmice. Rezultat: Učesnici izgubio u prosjeku od četiri kilograma bez rade ništa drugo.

load...

S obzirom da je brojanje zalogaja zvuči kao najlakši dijeta trik ikad-a ja se ne bojim malo matematike-sam odlučio da ga dati u pokretu. Ja bih računati moje zalogaja i gutljaja za jedan dan, a onda odmah smanjiti taj iznos za 20 posto, kao moj cilj za naredni dan. (Nikad nisam bio osoba vrlo strpljiv, pa računajući moj osnovni ugriza za cijeli tjedan stvarno nije bio moj džem.)

Grizao By Numbers

Na ujutro jedan, sam se probudio i popili coffeealong sa komadom tosta sa bijelog graha, avokado, paradajz, i jaje na oko na vrhu. Izbrojao sam u svakom zalogaju i bio iznenađen da ga nauči me je odveo 27 uboda da se kroz moj doručak tost sam mislio da će biti mnogo manje. A komad tosta nije velika, pa sam mislio, 10, 12 ujeda max? Pretpostavljam da nije faktor u sve što je bilo na vrhu, rekao je tost. Ali čekajte, koliko gutljaja kave sam uzeti? Zaboravio sam da brojim. Pretpostavljam da oko 40. Ups.

load...

Na pola puta kroz kesu almondsI je grickanje na, shvatio sam da je trebalo da se broji. Uh, ponovo sam to uradio. Pošto je bilo samo sedam badema lijevo i svaki je zalogaj, odlučio sam cijelu vrećicu badema je 14 uboda. Zvuči čitljiv, zar ne? I koliko uboda sam ja rekao sam opet uzeo na doručak? #TrackingFail.

Zanimljiva činjenica: Od 61 ljudi koji su učestvovali u ujeda studiji, samo 41 njih završilo je. Ostatak su ili odustali ili su imali toliko, "Uh, da, nisam SURES" u svom zalogaju tragača da su njihovi podaci bili neupotrebljivi. U ovom trenutku, postalo je jasno da bih isključene su iz nalaza. Radila sam guesstimate na sve strane.

Jednom sam došao u pogledu sa činjenicom da brojanje zalogaja nije zapravo najlakši način mršavljenja ikad, počeo sam da brojim i snimanje svaki zalogaj snack, obrok i piće gutljaj u mom telefonu. Iako sam se vratio u igru, bilo je još nekoliko procjenama tamo ali sam radila u redu. Do kraja prvog dana sam uzeo 200 ugriza. To je značilo da moram da je cilj za 160 do kraja dana dva.

Najveći Downfall Dijeta je

Iako je to pogodak je izvodljivo, počeo sam da vidim nekoliko rupe u ovu dijetu strategije. Brojanje zalogaja samo po sebi neće pomoći da jedu zdraviju hranu. Mislim, zar ne bi trebalo biti dopušteno da svoj ukupan broj ugriza i oduzeti nekoliko desetina od toga ako većina stvari vam chowing na je kvaliteta hrane? Na dan dva, ovo pitanje zaista počeo da mi je dok grickanje na šargarepe. Ja sam pola pitala da li da jedem moja beba šargarepu u jednu cjelinu zalogaj, a ne u dva mala grickalice. Tada mi je sinulo da je svaka mrkva je "koštalo" mi je isti broj ujeda kao Oreo bi. Projekta većih mana. (Također, pokušavajući da prevari sistem guraju u cjelini mrkvu u usta ima Heimlich manevar napisano sve preko toga.) Ovo me cijeniti činjenicu da su mnogi dijete smatraju povrće da bude "freebies".

Ipak, ja sam da je sve ugriza brojanja mi je pomogla da smanjim bezumnog žvakanje-big time. Shvatio sam koliko komada (noći) cheeseI je oranje kroz dok gledate TV (13 da budemo precizni) i da jedem vrijedi cijeli obrok se hrane tokom kuhanja! Te noći, ja okus testirao 37 zalogaja-to je više nego što sam uzeo tokom cijele ručak taj dan!

The Final Countdown

Na kraju, računajući moje ugriza učinio da me više svjesni koliko hrane sam jela, a ne mi dozvolili da nesvjesno stavim viljušku u usta ceo dan. Tako da, ja bih predložiti da svaka žena koja misli da jede zdravo, ali još uvijek ne mogu izgubiti težinu probam za nekoliko dana. Što se mene tiče, nemam pojma koliko ugriza sam uzeo danas-ali oni su bili sve ukusne, dobre za-mene hrane. I ja sam kul s tim.

Ovaj članak je izvorno objavljen na www.womenshealthmag.com

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

5 stvarnih žena deli svoje najveće izmjenjivače

Post Gubitak težine

7 stvari koje se dešavaju kada prestate da jedete mleko

Post Gubitak težine

Kuće za odmor: kako jesti dok putujete

Post Gubitak težine

Šokantni primjeri mračne strane veganizma

Post Gubitak težine

5 načina za borbu protiv kancelarijskih munchija

Post Gubitak težine

Ova popularna metoda ishrane može biti totalna bs

Post Gubitak težine

5 načina zaustavljaju svakodnevno snackanje

Post Gubitak težine

6 instagram wellness zvezde definišu čistu hranu

Post Gubitak težine

Vaš avokado je postao jednostavniji

Post Gubitak težine

6 stvari koje su se dogodile kada sam prestao da jedem šećer

Post Gubitak težine

Istina o vašim omiljenim alternativama šećera

Post Gubitak težine

4 načina izbjegavanja težine na poslu