Izgubio sam 36 kg i sada pomažem drugima da urade isto | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Izgubio sam 36 kg i sada pomažem drugima da urade isto

Izgubio sam 36 kg i sada pomažem drugima da urade isto

Nakon mršavljenje od veličine 22 do 10, Zoey Hughes izgradio svoj biznis pomaganje drugima da ostvare svoje snove mršavljenja

Od popodne BINGES do kvalifikacija kao teretana instruktora, Essex-based Zoey Hughes, 40, akcija WHhow je zategnut se - i zašto ona izaziva druge da učine isto.

ONDA

Ja sam bio zatvorenik nije dijete većinu svog života. Nikada nisam imaju višak kilograma kao dijete, ali dok sam stigao do dvadesetih godina koja je počela da se menja. Nan je govorio da me sam imao lijepo lice, ali tijelo nekoga ko je imao sedmero djece.

Rad u industriji lepote kao nacionalni menadžer prodaje za više od dva desetljeća značio mnogo sati na putu, a to je igrao pustoš sa svojim jelo rutinu. Ja bih preskočite doručak, ručak i onda oko 15:00 ja bih pojesti cijeli sadržaj servisu. Prepuštajući se sendviča, pizza, bilo koje vrste brze hrane na raspolaganju.

load...

Dok sam se skljoka na mom kauč u večernjim satima, ja bih pijanka na kantu sladoleda i veliku čokoladu ispred Keeping Up With The Kardashians.

Pored ogromne obroke sam konzumira, ja bih nikada ostvariti. Do trenutka kada sam bio 38 moja težina je oscilirala u gore pravcu gotovo 17st.

Uznemirena zbog moje veličine, napravio sam neuspješnih pokušaja prebacivanjem funti. Pokušao sam većinu dijeta tamo kao brzo rešenje za posebnu priliku, ali onda ubrzo naslagane svu težinu nazad stvara začarani krug.

Kao što sam počeo kupovinu površine 22 dna i veličine 18 na vrhu mi je sinulo da mi je bilo potrebno drastične promene načina života. To nije bio samo moj izgled, osjećao sam letargičan i shvatio moje yo-yo pristup foodwasn't održiv. Ja potrebi da biste dobili zdrav, i to je sad ili nikad.

load...

KAKO

Moj prvi fokus je osvajanje moje loše navike jednom i za sve. Srećom, kroz rad u industriji lepote, imao sam neku ideju kuda idem nije u redu.

To je uključivalo smanjuje moje porcije i imaju male obroke svakih nekoliko sati. Zamenio sam junk za ribu, piletinu i povrće koje sam našao teško u početku. Međutim, ubrzo je uspješna sa dodatnu energiju su mi dali i počeo da se osjećaju odlično.

Osim uživanja u više zdrave ishrane sam se bacio u radni out. Počeo sam dva puta kupanje nedeljno, pokušao Zumba i ran 5K Race za život u sjećanje na oca prijatelja. Kada sam prešao ciljnu liniju nakon 1 sat i 20 minuta moj stav promijenjen.

Uhvatio sam konkurentskim bug i počeo da se stvarno gura sa vježbe, bacanje biciklizam u mix, kao i praćenje plivanje i trčanje. Imajući događaja imaju za cilj mi je dao razlog da se nastavi, a ja sam na kraju radi lokalnog triatlon.

To je rekao, to nije uvijek lako. Plakala sam u teretani mijenja Rõõmsat poena, a htio žvakati svoju ruku. Ali postepenog gubitka težine, a kolika osetio sam, stalno me naprijed.

SAD

Trebalo je dvije godine za mene do mog cilja 10st.6, i na 40-godišnjak sada sam zdraviji nego što sam bio u mojoj dvadesetim. Sada sam samo težnja da budemo još spremniji i jači.

Prebacivanjem kilograma zaista izazvalo je strast u meni sportova izdržljivosti. Sada sam se takmičio u seriji Međunarodne triatlon unije zajedno sa profesionalnim sportistima, i sam trenutno trenira za Stafordski Iron Man u junu ove godine. 

Ja vježba za oko 20 sati svake sedmice. Pored obuke za takmičenja većinu dana takođe volim spinningand klase HIIT.

Jednom nedeljno imam dan varalica. Ja ću obično imaju moja jedina prava ljubav: sladoled!

Mršavljenje do veličine 8 - 10 na vrhu i veličine 12 na dnu inspirisala da naučim još više. Ja sam zainteresovan za nauku iza hrane i ubrzo shvatio da bih radije razumjeti detalji sebe u odnosu na rečeno mojim nekog drugog. Iz tih razloga sam kvalifikovan kao nutricionista i i teretana instruktora. 

Onda prijatelji su počeli da mi kaže da ih je inspirativno da zdravije promjene. Ovo - i činjenica da shvate borbu koja dolazi sa gubitkom ogromne količine težine - me je da radim na vlastitu web stranicu života i ljepote mentorstvo, pokretanje početkom februara, pod nazivom Transformacija LAB.

Sad imam tijelo tako da odgovara mom lijepo lice. Znam Nan bi bio ponosan na mene.

Liked this? Zašto ne pogledati još jedan od naših priče iz stvarnog života? 

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Jednog dana pojeo sam veliki ručak mjesec dana - evo šta se desilo

Post Gubitak težine

Kakav nutricionista bi naručio u greggs

Post Gubitak težine

Sok detoks koji stvarno radi

Post Gubitak težine

Kako bi grom bog mogao da vam pomogne da smanjite težinu i druge vesti

Post Gubitak težine

Izgubio sam 15 kg koristeći ovaj trik u supermarketu

Post Gubitak težine

Zašto ovaj šef wellnessa nije uzbuđen u vezi vežbanja

Post Gubitak težine

Lean savjet: 10 stvari koje treba znati

Post Gubitak težine

Kakav nutricionista bi naručio u gurmanskoj kuhinji

Post Gubitak težine

10 zdravih hrane koja se pokazala smiješno nezdravo

Post Gubitak težine

Počeo sam da jedem 600 kalorija dnevno i potpuno mi je promenio svoje telo

Post Gubitak težine

7 zdravih namera za ovu nedelju

Post Gubitak težine

5 načina da smršate dok spavate