Izgubio sam 45 kg tako što sam postepeno promenio moje navike u ishrani | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Izgubio sam 45 kg tako što sam postepeno promenio moje navike u ishrani

Izgubio sam 45 kg tako što sam postepeno promenio moje navike u ishrani

Kellie Brotherton kaže dosljednost je ključ njenog uspjeha.

Kada Kellie Brotherton dostigla 305 kilograma i shvatila da nije bio zadovoljan i sa svojim životom i njen način života, odlučila je nešto potrebno promijeniti. 135 funti kasnije, ona je sretnija nego ikad. Saznajte kako.

PRIJE: 305

NAKON: 170

Odrastao sam u kući koja nije stavio fokus o zdravoj ishrani navike ili važnost fizičke aktivnosti. Igrao sam sportski kada sam bio mlađi, ali kada sam odrasla u svojih tinejdžerskih godina, dao sam te aktivnosti se, okreću se "stranci" stil života i bio je više fokusirana na društvenim.

load...

Kao tinejdžeri, stvarno sam počela da dobija na težini i koristi hranu kao oblik udobnosti. Sjećam se da sam jesti svaki dan za ručak u srednjoj školi i ugljenih hidrata ispunjen večeru pecivo i čipova. Najgore mi je grickanje.

Moja sestra je radila u lanac brze pizzu hrane, tako da kada bi ona došla kući s posla kasno noću, ona bi donijeti sve ostatke goodies i ja bih snack na njih-ponekad, ja bih čak i probuditi u sred noć samo da bi ih jesti. Da stvar bude gora, ja nisam vršio na sve. Ove grozne navike ostao sa mnom u moju sredinom dvadesetih godina. Oko julu 2012. Godine, dostigao sam najveću težinu od 305 kilograma i odlučio da je bilo dosta.

load...

PROMJENA

Sjećam se da sam vrlo živo sjedi na mojoj sofi jedne večeri, sama kod kuće, gledajući dole na moje tijelo i razmišljanja u sebi: "Ja sam tako neugodno samo sjedi na toj sofi. Postoji nešto vrlo loše u tome. "

Tada sam počeo da shvatim koliko neugodno sam bio sa skoro sve u mom životu: moje tijelo, moj način života, prijatelje odluka, da su bolesni, sve vreme, uklapanje u sjedala, što sužen samo na kupovinu "plus size" odjeću. Na listi je dalje i dalje.

HRANA

Sam počeo transformacija koja jula. Napravio sam vrlo suptilne promjene u početku, kao što su krojenje gazirana pića i brze hrane. Nakon tri mjeseca da, počeo sam vidjeti promjene u svom tijelu i zdravlju. To je kada sam počeo da se ograniči bijele rafiniranih ugljikohidrata i šećera. Fokusirao sam umjesto na konzumiranje nemasno meso i Whole Foods.

Kada sam prvi put napravila ove promjene, normalno jeo bananu za doručak, a domaći smoothie i neke sirove povrće za ručak i večera je obično nemasno meso, povrće, i neka vrsta cijelog zrna. Grickalice se sastojao od jogurta, mali komad tamne čokolade, a bez šećera želea.

Nakon jela na ovaj način za oko tri mjeseca, izgubio sam oko 30 kilograma. Što je još važnije, sam se bolje. Jednom sam dočekao tri mjeseca oznaka nastavila sam da jedem na ovaj način. Što sam više obrazovani sebe o ishrani, to bolje odluke bio sam u mogućnosti da se o mom prehrambene navike.

THE WORKOUTS

Počeo sam vježbanje u isto vrijeme sam promenio ishranu u julu 2012. Godine Jedino što sam stvarno mogao fizički uraditi u to vreme bio hoda, tako da je to ono što sam uradio. Počeo sam okolo mom susjedstvu četiri puta nedeljno po 40 minuta svaki put. Ja sam ovo za oko četiri mjeseca i izgubila 35 kilograma u tom trenutku. Jednom mom kardiovaskularno zdravlje poboljšati, završio sam hoda jog intervalima. Počeo sam sa samo biti u mogućnosti da se kandidira za dva minuta, a onda hoda za pet minuta, što sam ponovio za oko 45 minuta, četiri puta tjedno. Svaki tjedan, bio sam u mogućnosti da se postepeno radi više i hodati manje.

Nakon tih četiri mjeseca, odlučio sam da se pridruže objekat koji je naučio različite klase. Uvijek sam volio ples, pa sam počeo da uzima Zumba četiri do šest puta nedeljno. Nakon šest mjeseci da, zaista počeo da se viđa značajne promjene u mom telu sam izgubila još 40 kilograma, pa čak i morao da počne kupuje novu odjeću. Kao što je moje je samopouzdanje raslo, počeo sam uključuje Barre, pilates, kickboxing i trening snage. Ja rotirati između svih tih treninga, uzimajući šest časova nedeljno, a sve su dugi 60 minuta.

Do januara 2014. Godine, ja bih izgubio 110 kilograma, i počela nove akademske obaveze na vrhu moje puno radno vrijeme nastave, što je bio ogroman put predanosti. Obećao sam sebi moja treninga ne bi uzeti hit, pa sam počeo koristeći Jillian Michaels 'treninga preko FitFusion. Nisam bio oduševljen idejom treninga kod kuće, ali ja se zaljubio u programima, naročito u 30. Dan Shred. Ovaj total-body workout je dugačak 38 minuta i miješa kardio i vježbe snage u cijeloj. Radim dva do tri dana tjedno uz moje druge treninga pomogao tonus moje opuštene kože. Do juna 2015. Godine, bio sam dole 135 funti.

Gnjaviš s njim

To je bio jedini pokušaj sam ikad napravio u gubljenju težine, i upalilo je. Mislim da je to zato što sam bio mentalno spreman da to uradi za sebe, a ne za voljenu osobu ili poseban događaj. Ono što me čuva od povratka na "stara ja" se realizuje koliko bolje je sada moj život.

Ključ za ostanak na stazi planira. Planiram kao i pripreme jela ispred vremena i zamrzavanje ili u frižideru ih. Takođe Volim da brzo i lako opcije na raspolaganju u svakom trenutku, kao što su pogačice jaja, badema maslac i teško kuhana jaja. Takođe sam se držati pravila od šest treninga tjedno, bez obzira na to kakav je moj raspored izgleda.

Nagrada

Najveća nagrada od gubitka ovog težine je bio živi sretniji i ispunjeniji život. Gubi to težina me je prešao da nastavi drugih ciljeva moj van zdravlja, kao što su da mi magisterij i postaje administrator škole. Shvatila sam da ništa zaista stavio svoje srce i dušu u, mogu ostvariti.

Moj broj-ONE TIP

Moje jedan savet za one koji pokušavaju izgubiti na težini je ostati dosljedan. Ostati u skladu sa hranom izbore i vašeg treninga. Ne dozvolite da izgovori stati na put vaših ciljeva.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Bio sam opsednut kalorijom - sad jedem šest obroka dnevno

Post Gubitak težine

14 ugljenih hidrata koje će vam pomoći da smršate

Post Gubitak težine

8 žena koje su izgubile težinu - i čuvale ih - otkrivaju koliko često zaista pada

Post Gubitak težine

4 bolne lekcije koje sam saznao kada sam napustio snackanje mesec dana

Post Gubitak težine

5 znakova treba da jedete više proteina

Post Gubitak težine

Šta se događa kada jedete mastnu hranu za 5 dana ili više i druge vesti

Post Gubitak težine

4 žene koje su ispustile 21 veličinu haljina

Post Gubitak težine

7 namera za zdravu hranu za vašu nedelju

Post Gubitak težine

Da li vam soja sprečava gubitak težine i izgradnju mišića?

Post Gubitak težine

To se dogodilo kada sam pokušao prelazni post na nedelju dana

Post Gubitak težine

6 simptomi ortoreksije: znaci da jedete previše čiste

Post Gubitak težine

Transformacija tela u stvarnom životu: Izgubila sam 48 kg za bolju mamu