Kako je ovaj bivši sportski koledž vratio svoje telo nakon što je imao dve bebe | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako je ovaj bivši sportski koledž vratio svoje telo nakon što je imao dve bebe

Kako je ovaj bivši sportski koledž vratio svoje telo nakon što je imao dve bebe

Evo kako Johnelle Burnett je od bore kroz situps postigao žestoke ABS.

Johnelle Burnett otkrio da zdravlje ide dalje jedu voće i povrće i treninga. Biti inspirisan njenim fitness priča.

PRIJE: 186

NAKON: 144

Lifestyle

Na fakultetu sam igrao košarku i bio je u super stanju. Težio sam oko 145 kilograma i česte prakse me je cijelo vrijeme treninga. Nakon što sam diplomirala, udala i rodila bebu, svoju težinu je ostao na oko 165 funti. Tokom moje prve trudnoće, jeli stvarno zdrav, imao ipak sam mogao i učinio sve stvari koje treba da uradiš kad si trudna. Kada konačni 20 kilograma beba težina nije otpasti, nisam brinuo o tome. Ja sam bio više fokusiran na trudim da budem dobra mama nego da se vratim u formu.

Ubrzo nakon dostizanja 165 funti, ostala sam trudna sa mojim drugom beba i ja staviti na veću težinu. Zatim, još dok sam bio trudna, preselili smo se u cijeloj zemlji za posao moga muža i počeo sam da koristim fast food kao štaku kad nisam osjećao kao kuvanje. Brinuti o mojoj ishrani vrsta je kroz prozor.

load...

Kada se rodio moj drugi beba, počeo sam da idem u teretanu i uzimanje Zumba klase, koji sam stvarno volio. Masa je počela da se skine polako, ali moj drugi kćeri prvi rođendan, imao sam oko 186 funti. Shvatio sam da je težina sam stekao iz moje trudnoće više nije bio beba težine; to je sve moje.

PROMJENA

Bio sam bolestan od trošenja toliko vremena (godina!) pokušavaju izgubiti na težini. Hteo sam da ga baci, a onda provesti godine održava se umjesto toga. Kada sam vidio plakate za 12 tjedan transformaciji tijelo izazov u mojoj teretani, pomislio sam, "Želim to učiniti, i želim da osvoji ga izgubi većinu težine." Sam se tog dana.

load...

Kada sam počeo izazov, sreo sam sa trenerom i ona je jela i vježba plan za mene. Bilo je tako lijepo da se malo pravcu. Naučila me stvari koje nikada ne bi znao, kao što je kako promijeniti dijetu da sam pogodio plateau.When prvo sam počeo, nisam mogla ni do 20 situps. Bilo je tako teško shvatiti jer sam bio koledž sportista i znao sam što moje tijelo je sposoban. Ali moj trener me je bodrio i stalno me motivira.

Počeo sam da radim od šest dana u tjednu u trajanju od 90 minuta do dva sata dnevno, uzimajući klase poput treninga visokog intenziteta intervala, dizanje tegova, biciklizam i pilates. Radila sam i sa mojim trenerom.

Povrh toga, potpuno remont moje dijete. Prvog dana, dobili smo radni materijal onoga što smo mogli i nije mogla jesti. Morali smo da se uradi jesti za dan za 6 sati i morao da smanji povratku na šećer i namirnice koje su visoke u ugljikohidrata. Fokusirali smo se na jedem non-prerađene hrane, integralne žitarice i bogata proteinima.

Nije bilo lako, ali imali smo gomilu cool recepata bismo mogli napraviti. Jedini problem je bio, bili su dosta vremena. Prve sedmice, pokušao sam što karfiola kore pizzu. Proveo sam sati rade i kad sam uzeo prvi zalogaj, počela sam da plačem jer je bila tako loše.

Od tog trenutka, počeo sam da idem osnovne. Ja bih pare brokule i pecite moja piletina s kokosovim uljem ili napraviti salatu s grčkim jogurtom kao preliv. Kako je vrijeme prolazilo, moj ukus pupoljci počeo mijenja, i eventuall, počeo sam da volim jesti zdravu hranu. Do kraja prve nedelje, izgubio sam oko četiri kilograma.

PUTOVANJE

12 tjedana kasnije sam izgubila 42 kilograma, što je skoro 30% mojih tjelesne težine, a osvojio izazov teretanu za svoje godine i pol.

Sada kada imam moje tijelo iz snova, ja tvrdim da vršeći šest dana u tjednu-ja smatram da je moja "mi vremena" -i jesti ono što želim u umjerenosti. Jedem ugljenih hidrata sve vrijeme i neka se ponovo jesti šećer. Ja obično jedem dva super zdrava obroka dnevno i jedan koji nije toliko zdrav, kao pravi pizzu. Ja sam također postavlja nove ciljeve za obuku za polumaraton i na kraju po Iron Man rase. Tih događaja me stalno motivirani da trenira i jede pravo goriva moje treninga.

Ne bojim se od debljanja jer znam da mogu da ga ponovo izgubiti. Imajući to u vidu, ja vagati se svaki tako često kako bi bili sigurni da ja ostajem negdje u mom zdravom rasponu između 140 i 145. Ako sam ja na niskom kraju, ja ću biti blaži sa onim što jedem. Ako sam na high-end, ja ću zadržati bolje oko na ono što se događa u ustima.

Nagrada

To je više od onoga što sam ikada mislio da mogu ostvariti. Rade 12 tjedana izazov mi je pomogao naučiti da gura sebe da ostvari nove stvari kao što su rasa planiram raditi.

Vrhove

1. Podesite goals.I želi dokazati sebi da nisam bio višak kilograma samo zato što sam imala djecu, i izazov mojoj teretani a izrađene su me da radim da ostvari to. Bilo da je trka, a cilj težinu, ili porodično okupljanje, važno je pronaći nešto što vas motiviše sebe gurati. Zatim, držite se vaš plan mršavljenja.

2. Invest u trainer.They vjerovatno imati više resursa nego ti. Moj trener je znao mnogo više o mom mogućnosti nego ja. Ona me je stvarno dala sve alate mi je bilo potrebno za transformaciju moje tijelo, a ja i dalje koristiti njen savet sada da je izazov je završena.

3. Pratite hranu. Ovo je stvarno mi je pomoglo da ostanem na trenutku sa onim što sam jeo i stalno me je na odgovornost.

Liked this? Check Out: Fitness Blogger otkriva istinu Transformacija slike

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Najzdravije salate na visokoj ulici

Post Gubitak težine

Kretanje navijaca: najbolji bademi, lešnik i mleko u kašu

Post Gubitak težine

7 najboljih dijeteta za zdravlje

Post Gubitak težine

Ja sam u boljoj formi na 33 nego u 18

Post Gubitak težine

Da li je debela loša za vas?

Post Gubitak težine

27 načina da povećate svoj metabolizam i zapalite masnoće danas

Post Gubitak težine

Inspirativne priče: Izgubio sam nogu i postao ispravniji nego ikad

Post Gubitak težine

Apple gleda kako bi pratio nivo šećera i vikend vesti

Post Gubitak težine

Postoji 6 različitih vrsta telesnih masti - evo šta treba da znate

Post Gubitak težine

Dinamična dinamička ishrana: 725 kalorični dnevni obrok

Post Gubitak težine

Testenina čini teže, kaže najbolja studija ikada

Post Gubitak težine

Daješ sebi metabolički džet lag?