Nova aplikacija pokazuje koliko 200 kalorija zapravo izgleda | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Nova aplikacija pokazuje koliko 200 kalorija zapravo izgleda

Nova aplikacija pokazuje koliko 200 kalorija zapravo izgleda

Pripremite se da budete zapanjeni

Ovdje na WH HQ volimo da mislimo o sebi kao Lepa u know kada je u pitanju zdrave hrane.

Ali čak i da su bili šokirani na nekom od 200 kalorija stavke prikazane u nedavno pokrenula Kalorijska smartphone aplikaciju. Jedan oskudni kašika putera od kikirikija, stvarno?

Ideja koja stoji iza aplikacije je jednostavan. Samo idite kroz slike (volimo prilično pastel pozadina) da otkrije 200 kalorija porcije od 144 različitih namirnica. Možete sortirati hranu po imenu, težine ili tip i usporedite različite tretira rame uz rame.

load...

Pros? Upoznajte se sa aplikacijom i baci porcija će biti laganica.

I ne samo to, ali kada vidite koliko borovnice možete jesti za 200 kalorija (200 od njih!) U odnosu na neke od vaših omiljenih slatkiša (kao što je 16 kikiriki M & M), posežu za voće zdjela će biti ne brainer.

Cons? Jednake kalorija ne znači jednake nutritivne prednosti. A kašika putera od kikirikija može imati 200 kalorija, ali tako se veliki parče Swiss roll. I to ne uzima diplomu u nutritivnih nauka da shvatim što jedan čini bolje post-teretanu užinu.

Ali sve u svemu, ova nova aplikacija olakšava prepoznati koliko kalorija unosite, bez pribjegavanja provjere oznaka i vaša srednjoškolske diplome britanskog sistema matematika da shvatim koliko kalorija su u ručak. Samo preuzmite sa dozom zdravog razuma!

load...

Aplikacija je besplatna, ali "otključavanje" sve fotografije hrane košta $ 1.99. Saznajte više o Kalorijska aplikacije.


Najlakši stvar koju možete učiniti kako biste smanjili kalorijeI uštedite novac!

Jesti u nije samo dobro za vaš novčanik - Novo istraživanje pokazuje da to može imati koristi vaše struk, previše.

A američka studija, koji će biti objavljen u sljedećem izdanju za javno zdravstvo Nutrition, pogledao podatke iz gotovo 10.000 učesnika. Istraživači su ispitali koliko često subjekata kuhana večeru kod kuće, što je bio njihov unos kalorija, da li žele izgubiti na težini ili ne i kvalitetu ishrane.

Ne iznenađuje, otkrili su da su učesnici koji su bili neoženjeni i radili više od 35 sati tjedno su manje šanse da kuhati kod kuće, a one sa visokim primanjima su morelikely kuhati kod kuće.

Ali zaista zanimljiv dio istraživanja bio je da oni koji su kuhani kod kuće češće (barem dva puta tjedno) i jeli manje kalorija dnevno, u prosjeku. Plus, svoju ishranu bile niže u ugljikohidrata, šećera i masti - bez obzira da li su ili nisu imali namjere gubitka težine.

Oni koji su kuhani večera šest do sedam puta tjedno u prosjeku 2.164 kalorija jeli svaki dan, dok su oni koji su jeli kroz (večera za kuhanje ne više od jednom nedeljno) najviše troši u prosjeku 2.301 kalorija dnevno. To možda ne zvuči mnogo, ali koji dodaje do dodatnih 3.836 kalorija mjesec dana, što bi moglo dodati do dodatnih 6 kg težine dobit u godinu dana!

Koja je pouka priče? Jedite kod kuće češće za bolje zdravlje i tanji obim struka. Plus više novca za Božić kupovinu. #Win.


Datum dnevnik: Zdravstveni događaj što trebate znati oJedan za kada su sve kvalitete Street konačno otišao. Kick-start 2015. Godine sa imenima kao što su WH omiljenih Deliciously Ella, Iskreno Zdrava i Russell Bateman na ovu hranu i blagostanja sajmu u Londonu

Olovke se svima, jer smo dobili datum za svoj dnevnik: 24. Januara. OK, znamo da Božić nije ni službeno ni počela, ali to je dobro planirati unaprijed, ljudi. Posebno kada je to zdravlje, hrana i fitness super fer da potpuno pogoduje detoksikaciju januar

Fare Zdrava se održava u Londonu gastronomski raj putem Kensal Green i okuplja kulinarske teškaša (da ne spominjemo WHcontributors) Hemsley + Hemsley, Ella Woodward Deliciously Ella (pokušati joj hranjiv Nutellarecipe ovdje) i iskreno Zdrava je Natasha Corrett, koji ću govoriti i raditi demo snimke. Autor i večere klub izvanredni Uyen Luu će biti domaćin vijetnamski degustator kulinarstvu klase. Yum!

I ne zaboravite trenera. Nakon checking out tezgi hrane (a možda i davanje sebi trenutak za to sve da ide...), potez nakon treninga - odabrati iz sesije sa Russell Bateman, čovjek koji stoji iza supermodel režima Skinny Bitch kolektiv, Beyoncé inspirisan dance radionice ili neki Vinyasa Flow Yoga. Možete čak i zalihe teretani ormar na dan.

Naš savjet? Isprobajte Bespoke koktel od strane butik ugostitelja i snaga koja stoji iza događaja Peardrop London - sav prihod od toga ide u siromaštvo hrane dobrotvorne svrhe FoodCycle.

Vidimo se tamo. Mi ćemo biti na prednjoj strani s preko-entuzijasti Bey poteza...

Ulaznice koštaju $ 17 odavde.


load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Najzdravije salate na visokoj ulici

Post Gubitak težine

Vaša najvažnija vremenska linija za božićnu večeru bez stresa

Post Gubitak težine

9 načina detox vašeg života

Post Gubitak težine

Za 8 nedelja sam uradio najpoznatiji trening Australije. rezultati sada

Post Gubitak težine

Ono što mi je trebalo za gubljenje 36 kg za nešto više od godinu dana

Post Gubitak težine

Da li ste zavisni od šećera?

Post Gubitak težine

5 stvarnih žena deli svoje najveće izmjenjivače

Post Gubitak težine

Samo jedna kašičica ovog začina može vam pomoći da izgubite tri puta više telesnih masti

Post Gubitak težine

9 načina brzo izgube masti bez dijabetesa

Post Gubitak težine

Prema mišljenju stručnjaka, 4 načina da se izgube masti i izgrade mišić

Post Gubitak težine

7 znaci da gubite masno teze nego sto je potrebno

Post Gubitak težine

Zašto se danom nogama u ručku zaustavlja jelo