Objasnila je istinu o ishrani malo i često (aka snackanje) | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Objasnila je istinu o ishrani malo i često (aka snackanje)

Objasnila je istinu o ishrani malo i često (aka snackanje)

Na kraju, stručnjaci govore o tome da li ti bolje često jesti malo i često

Ne mogu dokučiti kako čips od kelja i zeleni sok mogu gomilati na funti? Vaš jednom zdravom snackbreak preraslo u lice-nadjev scenariju previše popustljiva. Koliko puta ste danas jeli? Trebalo bi da bude brz odgovor. Hajde, reallythink o tome. Bilo je to nakon doručka šaka badema u automobilu, koji Bircher lonac u jutro sastanku, paket popcornduring popodne pada, onda je to pre-teretana Bonžitu da ti kroz kardio sesije. Možete dobiti sliku.

U našoj težnji da jedu zdravije i smanjiti kalorije, mi smo je zamijenio tri velika obroka sa češćim grickalice. Problem je u tome što su postali toofrequent. Jedna nova studija preporučenom nutricionista Marisa Moore i Darren Seifer, Hrana i piće Insutry analitičar u NPD Group, pokazala je da je prosječna osoba pojeo 15 puta u roku od 15 sati. To je prilično dugo snack break.

load...

Isto istraživanje utvrdilo da non-stop grizao nema nikakve veze sa gladi. "Tu je definitivno pametan način da se snack", kaže registrovani dijetetičar, dr Lisa Young, "Ali to je jednostavno to je predugo, čak i uz zdravu hranu." I pored širi struk, jedu 24 7 mogu imati i druge ozbiljne zdravstvene implikacije.

Zoru SNACKS

Tri kvadratnih obroka dnevno model jedu evoluirao sa na 9 - 5 radnih dana. Prije 1950-ih, snackswere kao strani koncept kao Emojis i Snapchat. "Eating između obroka se desilo samo u posebnim prilikama, kao da rođendansku tortu", kaže dr Barry Popkina, nutricionistički profesor na University of North Carolina u Chapel Hill. 

Postepeno, mnogi prehrana profesionalci počeli da sumnjaju da chowing samo tri puta na dan nije bila najbolja ideja. To može dovesti do trpa sebe kad konačno ne jesti, a iskenjam glukoze iz većih obroka uzrokuje inzulina šiljaka i pada, što dalje podgorijeva samo apetit. Povremene snack ili mini obrok pomoći obranu od binge-okidanje hungerand držati šećera u krvi i nivo energije stabilan, tako da kada je došlo do eksplozije pogodnosti namirnica moguće popuniti bez nedostaje ritam, postavite vrijeme obroka je kroz prozor.

load...

Usta Wide Open

Ali postepeno one mini mealsstarted sve veći. I češće. I stvara naviku. "Kada se grickati cijelo vrijeme, vi ste manje svesni šta i koliko jedeš", kaže Young. Nedavno Nielsen istraživanje je pokazalo da 60% grickanje sesije su potpuno neplanirano. Čak i ako se drži na zdrave obroke, češće jesti ga čini teško pratiti kalorija. I naravno, količina kalorija uzimamo iz grickalice narastao, od manje od 300 u jednom danu u 1970. Na oko 450 danas. To je razlika koja može dodati do više od 7 kg godišnje. Nikada zapravo radi se apetit može doprinose problemu. Čak i najbolji mac i sir je mana kad si jednostavno ne gladna. I kada niste zadovoljni, ti si više vjerojatno da bi jelo saysregistered dijetetičar, Keri Gans. Što je još gore, istraživanje je utvrdilo da poplavio tijelo sa skoro stalno snabdevanje kalorija može uzrokovati vaše jetre za čuvanje više masti, što bi moglo dovesti otpornost na insulin i gužvati rizik za dijabetes tipa 2.

CHEW NA OVOM

Uprkos tim sumornim činjenice, mi ne zagovara povratak Mad-Men doba obroka. Gotovo pravo, grickanje može dostaviti na ta obećanja da pojača energiju i zadržati glad pod kontrolom. 

PROČITAJTE: 5 savjeta da vas zaustavi da Round-the-sat Snacking
 

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

4 sastojka bez glutena koji sabotiraju gubitak težine

Post Gubitak težine

Šta je curenje i da li uzrokuje nadimanje?

Post Gubitak težine

Najveća greška u doručku koju verovatno pravite

Post Gubitak težine

4 hrana sa više proteina od pileće dojke

Post Gubitak težine

Očistite i opustite se za otvaranje u Londonu, plus više zdravih hangouta

Post Gubitak težine

4 hranu koja se zdravi pre nego što ode

Post Gubitak težine

18 najboljih vegetarijanskih restorana u Londonu

Post Gubitak težine

Upoznajte zeleno tvrdnje da je novi kale

Post Gubitak težine

7 zdravih mita za ishranu, razbijen

Post Gubitak težine

12 čudnih načina za zaustavljanje gladi

Post Gubitak težine

Šta se događa s vašim telom kad se odrekne mesa drugim životinjskim proizvodima

Post Gubitak težine

Kako prepoznati pseudo nutricioniste ili samoupravljenog wellness gurua