Ova popularna metoda ishrane može biti totalna bs | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ova popularna metoda ishrane može biti totalna bs

Ova popularna metoda ishrane može biti totalna bs

Posti vrijedan the hype? Nova studija je sve u pitanje pozivanja

Ikada čuo za alternativne dana posta? To je oblik povremene fastingthat je postao prilično popularan kao metoda mršavljenja.

Evo ideje: Tokom "posta" dana, ti ozbiljno ograničiti unos kalorija. Međutim, tokom "praznik" dana, možete ići sve van i jesti što god želite. Ali, da li ova metoda stvarno rade?

Za nova studija, istraživači sa Sveučilišta Illinois u Chicagu podijeljen 100 pretilih ali metabolički zdravih pacijenata u tri grupe. U prvih šest mjeseci, jedna grupa pokušala alternativne dana gladovanja (jedu 25 posto svojih potreba kalorija na brzim dana i 125 posto svojih kalorija na praznicima), druga grupa je pokušala dnevno ograničenje unosa kalorija (troši 75 posto svojih potreba kalorija svaki dan), a treća grupa, kontrolu, nije imala intervencija.

load...

Tokom zadnjih šest mjeseci studija godinu dana, na "održavanje težinu" faze, grupe povećan unos kalorija: Alternativni dana gladovanja grupa troši 50 posto svojih kalorija potrebno na brzim dana i 150 posto u odnosu na praznicima, i ograničenje kalorija grupa troši 100 posto svojih kalorija treba svaki dan.

Brzo komentar na ono što oni brzo dana kalorija ograničenja zapravo su: Tokom brzo dana, učesnici su se očekuje da se ograniče na oko 500 kalorija dnevno. Zahtjevi kalorija svi su različiti, ovisno o stvarima kao što su visina, težina, nivo aktivnosti - lista se nastavlja.

Čitajte dalje. To je ono što se dogodilo kada sam pokušao sa povremenim postom na nedelju dana

load...

Ali mlade žene treba da teži za 1.800 do 2.400 dnevnog unosa kalorija, prema podacima Kancelarije za prevenciju bolesti i promociju zdravlja. Dakle, 500 kalorija dnevno je ozbiljno restriktivna, a ne nužno preporučuje osim ako ste pod vodstvom profesionalnog (kao što je bio slučaj u ovoj studiji).

Rezultati, objavljeni u JAMA Internal Medicine, pokazali su da je nakon punih godinu dana nije bilo mnogo razlika između grupa. U osnovi, istraživači su otkrili da alternativni dana posta nije superioran gubitak težine, održavanje težine, pridržavanje dijeta, ili bilo kakvo poboljšanje u pokazatelje rizika za bolesti srca u odnosu na one koji samo ograničena kalorija.

Nije iznenađujuće, u studiji imali puno odustajanja, previše: 13 alternativu dana gladovanja učesnika, 10 kalorija učesnika ograničenja, i 8 učesnika kontrolne grupe napustio suđenje pred kraj. I, kao što se može pretpostaviti, više alternativni dana gladovanja odustajanja rekao je program bio previše teško pratiti.

Dakle, to zvuči kao alternativni dan posta je prilično neprijatno iskustvo, a to ne mora nužno raditi. Što je fer od kalorija countingdoesn't posao za svakoga, a ono što se događa u vašem tijelu kada preskočiti mealisn't prilično. Iako nije jednini način mršavljenja radi za svakoga, ovaj dijeta zvuči kao otpis - pa slobodno da prenese posta.

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.co.uk

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Sve što treba da znate pre nego što odete na dijete sa niskim sadržajem karboma

Post Gubitak težine

10 žena o tome kako su dobro promijenili svoju dijetu

Post Gubitak težine

Najbolja zdrava granola na visokoj ulici

Post Gubitak težine

Najbolji veganski restorani: London u Edinburgh

Post Gubitak težine

Najbolji zdravi kuhari za 2018

Post Gubitak težine

Najdovoljniji carb, prema nauci

Post Gubitak težine

Iznenađujuća činjenica na avokadu, prvi ženski magazin nike u svijetu i ostale vesti

Post Gubitak težine

8 dokazanih načina bez kofeina da ostanu uključeni. stvarna grumpy mačka

Post Gubitak težine

Upravo ono što sam jela da bi moj šećer u krvi bio pod kontrolom za dobro

Post Gubitak težine

Kakav nutricionista bi naručio od svog

Post Gubitak težine

Jedinstveni nutricionist otkriva savršeni jednodnevni plan jela

Post Gubitak težine

Novi razlog za smanjivanje šećera i druge vesti