Ovo je najveća težina koju možete sigurno izgubiti za mesec dana samo promjenom vaše dijete | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Ovo je najveća težina koju možete sigurno izgubiti za mesec dana samo promjenom vaše dijete

Ovo je najveća težina koju možete sigurno izgubiti za mesec dana samo promjenom vaše dijete

Umjesto da kreše kalorija, pokušajte spidu ishranu

Dakle, koliko težine mogu vam sigurno izgubiti u mjesec dana promjenom samo dijetu? Mi očajnički želio broj biti velika. Jer kada konačno odlučite da izgubite težinu-tih kilograma koji su bili polako, stalno prikrada, gurajući vas put pored vjenčanicu težina u masti pantalone teritoriju-želite da se brzo nestati (puf!). 

Mrzimo biti glasnik loših vijesti, ali to nije kako težina lossworks, barem trajne vrste. "Cilj izgubiti 1-2 kilograma u sedmici za dugoročni gubitak težine", kaže Marissa Lippert, RD, autor Vlasnik Varaš Dietand od Njegujući Kuhinja + sto u New York City-to su četiri do osam kila u mjesec dana ili oko pola veličine haljinu.

load...

Oh, i crash dijeta koje vam obećati ćete izgubiti 30 kilograma za 30 dana ne rade-drastično smanjile caloriescan sabotira vaše napore, na kraju u zastoju mršavljenja. "Vaš metabolizam će se usporiti, jer ne dobija gorivo potrebno je da efikasno spali kalorija", kaže Lippert, koji upozorava žene da ne idu ispod 1.200 kalorija dnevno. Nauka se slaže: Istraživanja pokazuju da kalorija ograničenje planira često ne, s jedne trećine na dvije trećine dijeti vraćanja veću težinu nego što su izgubili na svoje dijete.

Znaš šta još ne? Brojanje kalorija. Naravno, to može u konačnici whittle struka-pola kilograma težine je ekvivalent do 3.500 kalorija, pa listam 500 kalorija dnevno znači oko pola kilograma nedeljno ali broj-krcka svaki obrok je dosadan i dugotrajan i mogu uzeti radost out jedenja. "Ako se umotana u broju, to je vrlo teško održati dugoročne promjene", kaže Lippert. "Focus on jede Whole Foods umjesto a kalorije će pasti na svoje mjesto kako treba."

load...

Malo promjene zaista Dodaj Up

"Mali koraci su ključ mijenja svoje navike u ishrani", kaže Lippert. "Ako radiš nešto što je ekstremno, teško je osjećati motivirani da nastavite da radite to." I tu je mnogo istraživanja da napravite to, uz studije koje pokazuju da oni koji čine male promjene dijetu izgubiti više težine i imaju veće šanse da bi ga od onih na tradicionalnim dijetama. "Svako je drugačiji, ali fokusirajući se na tri do pet specifičnih goalsallows da brusiti i učvrstiti ih kako bi se osigurala dugoročnu promjenu navika", dodaje Lippert.

Ovaj članak je izvorno objavljen na womenshealthmagazine.com.

Jednostavan način da vam pomoći da poveća svoj gubitak težine? Pokušajte tokom dana pitke vode u ovim određeno vrijeme. U potrazi za novim fitness režima? Boomark Kayla Itsines Abs i oružje treninga. 

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Jedinstveni nutricionist otkriva savršeni jednodnevni plan jela

Post Gubitak težine

Vreme je da se pozdravimo sa avokadom i ostalim vestima

Post Gubitak težine

7 razloga za jelo više avokada

Post Gubitak težine

Iznenađujuća činjenica na avokadu, prvi ženski magazin nike u svijetu i ostale vesti

Post Gubitak težine

8 stvari koje definitivno nikad nisi znalo o hrabrostima

Post Gubitak težine

Dijetetičar je vodič za masti (dobar, loš + avokado)

Post Gubitak težine

6 hranu ako se borite sa anksioznošću

Post Gubitak težine

Ekskluzivna: ono što Kejt Hudson jede za nedelju dana

Post Gubitak težine

Odgovarano je 6 najčešćih pitanja o prehrambenim pitanjima

Post Gubitak težine

Treba vam pomoć da držite svoje ciljeve gubitka težine?

Post Gubitak težine

4 razloga za odabir vrućeg sosa nad Tommy K

Post Gubitak težine

Jedan razlog zbog koga sam nastavio težiti na veganskoj ishrani