Počeo sam da jedem 800 kalorija dnevno i više sam tone nego ikad | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Počeo sam da jedem 800 kalorija dnevno i više sam tone nego ikad

Počeo sam da jedem 800 kalorija dnevno i više sam tone nego ikad

Nikki Charanin povećao njen unos kalorija i promijenila svoje rutinske obuke konačno vidjeti rezultate.

Za neke, kao sretni u vašem organizmu može značiti gubitak težine. U najmanju ruku, to je ono što Nikki Charanin razmišljao godina prije nego što je konačno pronašao rutinska vježba koja ju je i tijelo sigurni i sretni. Sada, ona je osam kilograma teži od kada je počela, ali najsretniji je ikad bio. Pročitajte njenu priču ovdje.

PRIJE: 142 dinara

NAKON: 150 dinara

U mojim ranim dvadesetim, išao sam kroz nekoliko stresnih životnih tranzicija kreće, koje se bave studentski kredit dug, žongliranje rada i škole i porodice drama. Sve to izazvalo moju težinu prikradaju. Ali kada sam se bavi nekoliko godina kasnije, zaposlio sam lični trener i radio u pripremi za moju svadbu, što mi je pomoglo da izgubite masti i staviti na mišiće.

load...

Zatim, nakon mog vjenčanja, život je preuzeo. Između rada na puno radno vrijeme i žongliranja obitelji, prijateljima i društveni život, stavio sam na gotovo 10 kilograma. Hteo sam da izgubite težinu, ali nikada nisam išao u teretanu-mrzim radi kardio i rekao sebi da jednostavno "nije imao vremena." Pokušala sam da se suprotstave ovom ograničavanjem što sam jeo u toku sedmice, ali onda bih pijanka na hranu i TV cijeli vikend. Čak sam kupio Vodič bikini tijelo Kayla Itsines '(BBG) i da li je za nedelju dana, ali to je bio preveliki izazov pa sam odustao.

Prije četiri dvije godine nakon mog vjenčanja-I pogodio 142 funti. To je, u kombinaciji sa vide toliko transformacija slike na Instagram nedelje u nedelju, bilo dovoljno da me motivirati da zaista posvete plan. Moj cilj je bio da se izgubiti 10 kilograma.

load...

PROMJENA

Uvijek sam čuo da je "ABS izrađeni su u kuhinji" i "ne može se trenirati loša ishrana," pa sam odlučio da se fokusira na hranu prvi. Znao sam da vrlo malo o ishrani, pa sam kupio vodič obrok pripreme koje su imale da jedem 1600 kalorija dnevno, a pratio sam ga za 12 tjedana. Iako je ovo je lakše ostati na stazi, hrana je bila prilično dosadna. Međutim, nakon ulaska u naviku obrok Prepping i kuhanje, našao sam samopouzdanje da tražiti i stvoriti svoje recepte jednom ta tri mjeseca bilo preko.

Onda sam dao BBG drugog pokušaja. Ovaj put, završio sam svih 12 tjedna bez ijedne izgubljene treninga. Moje posvećenost dijetu i trening rutina je isplatila i ja izgubila pet kilograma više od tri mjeseca. Ali dok sam počela da vidim promene sam htio, bio sam razvija nezdrave navike. Bio sam opsjednut biti u stanju reći da nisam propustio BBG treninga. Nisam jeo niti jedan put u 12 tjedana, jer sam bio toliko uplašen da će izgubiti sve moje napredak. Umjesto toga, ja bih jesti prije nego što sam izašao i samo naručiti čaj na večeru. Počeo sam da se razvije pitanja anxietyand kontrolu nad hranom. Izgubio sam masti i staviti na mišić, ali nisam uživati ​​u radu van. I, povrh svega, ja sam plateaued.

Odlučila sam potreban barem malo novina, pa sam počeo da ide na težinu stalak nakon završetka mog BBG treninga. Nisam imao određenu rutinu, a ne radi ništa previše ludo s težinama, ali sam počeo da vidim mali napredak. Tokom vremena, nisam mogla podići više, zar puna pullups, mrtvo i čučanj. I počela sam da volim koliko dobro tu snagu osjetio.

Onda sam otkrio makroa. Mnogo devojaka Pratio sam na Instagram imali uspjeha praćenje njihove ugljenih hidrata, masti i proteina, a pošto sam bio volim dizanje toliko, shvatio sam zašto ne dati ga probati? Izračunao sam mina i nastavio da obrok prep, ali udario dnevnog unosa kalorija do 1.900.

Ovo je bio tako veliki preokret za mene. Saznao sam da biste dobili jači i napredak, morao sam da zapravo jedu više i gorivo moje tijelo umjesto lišavajući ga. Kao zabrinut jer sam bila o povećanju moja kalorija, u praksi to mi je pokazalo da nisam morao jesti malo ugljenih hidrata i izbjegavati hranu sam uživao. Nisam mogla jesti tjesteninu, kruh i riža i dalje napredovati. Nastavio sam da obrok Prep vjerski svake nedjelje, ali s puno više ravnoteže. I čine zdrave verzije hranu sam volio. Čak sam počeo jesti se jednom ili dva puta tjedno s manje anksioznosti zeznuti sve moje rad u teretani. Proveo sam godine jo-jo dijete, tako da je bilo teško za mene da vjerujem da sam zapravo mogao jesti toliko hranu sam volio i dalje biti zadovoljna kako sam izgledala.

Nekoliko mjeseci kasnije, dao sam se BBG za dobro. Ja bih udario točku na kojoj sam se samo raduje nakon treninga, kad sam mogao da dizanje tegova. Stigao sam 150 funti, što znači da sam zapravo dobio sedam funti, umjesto da gubim originalnih cilj 10. Ali toliko ono što sam stekao je mišića i što je najvažnije, broj nije ni bitno. Osjećaj da će posegnuti za teže bučice je tako, tako osnaživanje i tako addicting na najbolji način. Jedu sve više i dizanje težih me čini apsolutno badass-sigurni, samouvjeren i lijepa.

HRANA

Nikad nisam shvatio koliko je zabrljao moj odnos sa bilo hranu, ali u retrospektivi, stalno sam sebe liši stvari i bio je potpuno u stanju pronaći ravnotežu između zdravlja i kondicije. Uvijek sam izabrala najdrastičniji način da postignu svoje ciljeve, drastično rezanje caloriesor rade puno kardio.

Učenje o makroima, povećanje moje kalorija i počinje da podigne stvarno mi je pomogao otkriti slobodu hrane. Ja ne idem okolo sa skali težine hranu ili izbjegavanje nove stvari. Imam zdravu ideju o tome šta je porciji i ono što ja mogu jesti.

Sada, pratim svoj plan obroka, sa ciljem za 2.100 do 2.400 kalorija dnevno. Napravio sam tonu recepata u proteklih godinu dana da koristim za obrok prep i ja uvijek se fokusirati na pomoću svježih namirnica, minimalno prerađene hrane, i zdrave zamjene. Oduvijek sam voljela voće, povrće i kaša, tako da uključuju mnogo onih koji su u mom svakodnevnom jede. Ako nisam kuhanje, moj apsolutni favorit stvar da jedu je tajlandsku hranu. Mogao bih da u osnovi jesti tajlandsku hranu svaki dan.

THE WORKOUTS

Treniram 5-6 dana u tjednu sada, obično 60 do 90 minuta treninga težine. Moje sedmični raspored se obično sastoji od jednog dana svaki za ramena i ABS, kondicioniranje, leđa i biceps, grudi i triceps i dva nogu dana. Moje treninga variraju od teških dana dizanje na dana s više skupova i višim ponavljanja, i dosta supersetove da me izazove i držati stvari zanimljivo. Ja generalno i dalje mrzim kardio ali se trudim jednom napraviti uređaj treninga nedeljno. I ja isto slušam svoje tijelo za kada je potrebno više odmora ili kada sam super bolna.

Isplativost

Ako si mi rekao kad sam počeo ovaj put da ću dobiti na težini i biti 150 funti, verovatno nikada ne bi počeli. Nikad nisam mislio na milijun godina da ću uživati ​​ide u teretanu. Nikad nisam mislio da ću gledati manje tv i idi u krevet rano tako da sam mogao dobiti u teretanu prije posla, jer to je jedino slobodno vrijeme imam.

Ja isto tako ne očekujem da vole i mnogo više cijenimo sebe. Odrastao sam izuzetno volio, uvijek podržavala i oženio najljubazniji, najteže radnik. No, i pored toliko ljubavi, i dalje je izazov da uvijek znam koliko sam vrijedan kada sam se borio kako sam pogledao i, što je još važnije, osjetio.

Sada sam u tako dobrom mjestu u mom životu fizički i psihički. Našao sam dobru ravnotežu između rada van, dobro jelo i žongliranje život. To ne znači da nije teško ponekad. Ali ja znam šta treba da prioritet da se osećam sebe. Ponekad to znači preskakanje teretani provoditi vrijeme s obitelji. Ili uzimanje dan mentalnog odmora jer sam isprazne. Za mene, mala i održivih promjena su mi je pomoglo da se razvije zdrav način života koji više ne uključuje ekstrema ili deprivacije.

Niki je broj jedan TIP

Ne zaboravite kako pojedinac transformacija put je svačija. Počeo sam BBG zbog pre i nakon što je sam vidio, gdje djevojke su vidljivi ABS nakon 12 tjedana. Pretpostavio sam da sam stavio u radu, dobro jeli i nije preskačite nijedan treninga da bih bio ja.

To nije bilo. Upoređujući sebe drugima može biti takva radost lopov. Shvatio sam da sam možda nikada neće biti mršav kao ostale djevojke, uprkos dobro jelo i naporno treniram. Naša tela su svi toliko različiti. Mi izgubiti na težini na drugačiji način, da dobiju na težini drugačije, a mi svi imaju različite prednosti. Morate pronaći način ishrane i treninga koji je održiv za vas.

Extreme dijeta i vježba ne čini nikoga sretan i ne pohvaliti trajne rezultate. Jednom sam počeo fokusirajući se na fizičke i mentalne promjene sam vidio i osjetio, i koliko je jak sam postaje, te stvari je bilo lakše da se zaustavi u odnosu. Sada, kada vidim izuzetno jake žene, gledam ih sa divljenjem umjesto ljubomore. Pretpostavljam koliko mi je trebalo nju i sve prepreke ona prevazišla da se tamo. Ponekad mi se čak više i upotpunio njenu jer stvarno vjerujem žena treba osnažiti i ohrabriti jedna drugu.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

U potrazi za napraviti neke promjene? Pročitajte Prestao sam piti 6 mjeseci: Evo šta se desilo sa mojim Bodyand Upravo Kako sam Lost 40 funti, nakon godina Yo-Yo Dijeta.

Mollie King je naš decembar poklopac zvijezda. Fancy ide BTS?

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Gubljenje masti u stvarnom životu: jelo više mi je pomoglo da ispustim 3 veličine haljina

Post Gubitak težine

5 načina zaustavljaju svakodnevno snackanje

Post Gubitak težine

To se dogodilo kada sam pokušao prelazni post na nedelju dana

Post Gubitak težine

4 puta bolje je ići sa punom masnom verzijom

Post Gubitak težine

Koliko dnevno vreme jedete stvarno utiču na vašu težinu?

Post Gubitak težine

Vreme je da se pozdravimo sa avokadom i ostalim vestima

Post Gubitak težine

Iznenađujuće razlog zašto vam je možda žudnja

Post Gubitak težine

14 ugljenih hidrata koje će vam pomoći da smršate

Post Gubitak težine

Ja sam lični trener, ali nisam mogao izgubiti 6 kg dok nisam napravio ovu promjenu

Post Gubitak težine

Nauka koja stoji zašto započinje dan sa pečurkama pomoći će vam da izgubite masnoću

Post Gubitak težine

5 jednostavnih načina da dobijete više hrane u vašoj ishrani

Post Gubitak težine

5 načina za povećanje rezultata treninga bez vežbanja