Prestao sam da jedem nisko-masnu hranu i ove 3 neverovatne stvari su se desile | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Prestao sam da jedem nisko-masnu hranu i ove 3 neverovatne stvari su se desile

Prestao sam da jedem nisko-masnu hranu i ove 3 neverovatne stvari su se desile

Zamjene amo-yo za punomasnog jogurta bila igra-changer.

Ja ću pamtiti vrijeme odrastanja u '90 kada su moji roditelji otišli na brzu dijetu, a "oni" stvarno mislim "mi", jer je čitavo domaćinstvo (uključujući i mene i mog brata) završio idu zajedno za njihov zdrav udarac u vožnji. I kao i mnogi ljudi, svoju definiciju zdravog je jeo bez masti ili malo masti hrane.

Dok je prekidač-up ispalo u redu za moje porodice-vjerojatno jer su moji roditelji počeli ozbiljno ostvarivanje otprilike u isto vrijeme-mnogo drugih koji su pokušali sličnu taktiku zapravo dobio deblji.

Nisu zaustavili da mislim da su proizvodi pečat "low fat" i dalje je imao dovoljno kalorija, u nekim slučajevima čak (ili više) kao njihov punomasni kolegama. Takođe je prilično uobičajeno da prejedete, jer je "malo masti" oznaka je inače smeće hrane čini vrlina.

load...

U međuvremenu, mnogi od onih "zdravih" namirnica su bili ispunjeni umjetnih aroma i kemijskih aditiva da nadoknadi nedostatak masti, kaže New York City-based nutricionista Stephanie Middleberg. 

Brzo naprijed do 2017. Godine, i drago mi je da kažem da više nemam tona lažne hrane u mojoj kuhinji.

To je rekao, ja sam i dalje izbjegavajući mnoge punomasni hranu, pod pretpostavkom da je lakši opcije su bolje za mene. Često sam kupio nemasni sir, light jogurt i nemasni salatu. Koji je izgledao sasvim razumno, dok sam se našao jedan ponedjeljak ujutro od obranog mlijeka. Tako sam malo ranije bilo nezamislivo: Popio sam kafu crno.

Kao što sam pijuckao, shvatio sam da je to vjerojatno prvi kup Java sam imao u više od deset godina da je to potpuno čist i prirodan i to je bilo prilično dobro. Možda nisam potrebno da prikriju pravu stvar sa umjetnih aroma nakon svega.

load...

U međuvremenu, sam se čujem više o prednostima jede redovne, punomasni hrane i shvatio da možda nije toliko opasan kao što sam mislio: Neke studije su pokazale da ljudi koji jedu punomasni mliječni proizvodi, na primjer, zapravo imaju manji rizik od kardiovaskularnih bolesti.

U nastojanju da se više prirodnih i zaustaviti u strahu od masti, odlučio sam da pokušam eliminaciju tragove vještački nemasnu hranu bez masnoća u korist prava stvar. Evo što se dogodilo.

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

6 stvari koje možete učiniti noću kako bi se dešavali i promovisali gubitak težine

Post Gubitak težine

Koliko brzo šećer uništava mišićnu masu i druge vesti

Post Gubitak težine

Izgubio sam polovinu svoje telesne težine za godinu dana

Post Gubitak težine

8 umova za gubitak od 8lbs za 8 sedmica

Post Gubitak težine

9 načina da pobedite božanstvo

Post Gubitak težine

Koji je metabolički balans

Post Gubitak težine

Da li su ovo zaista najbolji način merenja telesnih masti?

Post Gubitak težine

Najgora hrana za noću

Post Gubitak težine

Prekinula sam alkohol i izgubila 24 kg

Post Gubitak težine

Koliko vlakana treba da jedete da biste izgubili težinu?

Post Gubitak težine

Šta uraditi kada padeš sa karavana

Post Gubitak težine

Ostavio sam dijetalni koks mjesec dana - evo šta se desilo