Vitamin d: vrhunski d-fense | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Vitamin d: vrhunski d-fense

Vitamin d: vrhunski d-fense

Sada je sve mrak jutra i ranog noći, to je vrijeme da biste pronašli svoju Vitamin D popraviti u vašoj ishrani. Evo najbolje zalogaja...

Evo Lowdown - većina naših vitamina D dolazi od izlaganja suncu pa je sada da je zima ovdje (tužno lice), to znači da je vrijeme za početak prebacivanja svoj recepte za postavljanje tvoje punjenje. Zašto? Vitamin D održava čvrstoću kostiju i pomaže kalcijuma proces tijelo. To je važno za imunološki funkciju sistema, a nedavna istraživanja čak ustanovio da je to povezano sa prevenciji raka, prevencija MS, jednostavnost depresije i gubitka težine.

Pa evo naš vodič do vrha 9 Vitamin D-obogaćene hrane i neke od naših primamljiva recepata na D-svetlu (vidi šta smo radili tamo?).

1 Salmon

Mala porcija divljeg lososa već ima 90% od preporučenog dnevnog unosa vitamina D. To je ujedno i jedan od najboljih izvora omega - 3 masnih kiselina koja je vezana za jači srca, svjetliji raspoloženja i bolje mozak.
Traže Aljaska losos, što je niže u masti i ima bogatiji okus, i probati naš ukusna krivice bez losos sa povrćem recept.

load...

2 Cereal

Ostavi te Coco Pops: (! Ići za mekinja) šolju utvrđeni žitarice za doručak će vam dati veliki mješavina vitamina D, kao i željeza i vitamina B za dodatnu energiju da ćeš do kraja dana.
Isprobajte naš Berry žitarica iz naše selekcije niskokaloričnih doručak.

3 Milk

Jedna šolja utvrđenih mlijeka vam daje dobar poticaj D. Istraživanja su pokazala da žene koje piju 10 ili više čaša mlijeka nedeljno u njihovim tinejdžerskim godinama i 20 imaju niže stope raka dojke. Do dna!
Isprobajte naš recept za Almond mlijeka zdraviji izbor koji vam daje isti udarac vitamina D!

4 Sole ili Flounder

List kao jedini i koprcati dati oko jedne četvrtine preporučene vrijednosti jedan dan D. Oni su također odličan izvor proteina i kalcija. Jedan savet? Ne povezuju ribu jedete sa Flounder od Mala sirena. Bye, djetinjstvo.

load...

5 jaja

Poširana, kodirane, kuvano, volimo ih kuvaju u svakom pogledu. Sama žumance ima 6% vaših dnevnih vrijednosti ili vitamina D (u obzir da pred vašim bjelanjak samo omlet!) Jaja su bogata proteinima koji drži vas puniji duže, suzbijanju te žudnje.
Čine ovaj Toasted Sourdough sa žaru šparoga, Serrano Ham i Poached Jaja recipefor lagani ručak.

6 Shrimp

Škampi su niske u kalorija, kao i dajući vam više od trećine vaše dnevne vrijednosti vitamina D. Također je bogat proteinima i sadrži cink koji pomaže da povećaju svoj imuni sistem (da ćete biti dobro pripremljeni da se bore protiv onih kijavicu!)
Have a go na ove egzotične škampa i Coconut Kremasta Stew recipeby Maria Helena:

7 Oysters

Kamenice su poznate kao afrodizijak, ali ima mnogo više na njih. Daju ti 68% od preporučene dnevne vrijednosti D, kao i da je prepuna cinka ojačati vaš imunitet, kosa, nokti i oči.

8 Gljive

Gljive imaju značajnu količinu vitamina D, ali pokupi pažljivo kao neke vrste imaju znatno više od drugih, na primjer Portabello, šitake i bukovača imaju veći iznos nego bijele gljive.
Probajte ove ukusne bukovača Subzi.

9 skutom

Sir je vrlo visok u vitamin D, ali ističu se ricotta, koji ima oko pet puta više vitamina D kao i većina drugih tipova. Bilo bi još uvijek imaju veliki broj obroka kako bi se za dnevne potrebe (predlažemo da ne.), Ali to je odličan ukus za dodavanje u svoju ishranu.
Isprobajte ove ukusne kokos Ricotta Pancakesto početak dana. 

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Pokušao sam da smanjim težinu za moje venčanje: Evo šta se dogodilo

Post Gubitak težine

3 koraka za zaustavljanje yo-yo dietinga

Post Gubitak težine

10 načina na koje žensko zdravlje stoji na leto

Post Gubitak težine

Televizijski nastup je učinio da izgubim 30 kg

Post Gubitak težine

Šokantni primjeri mračne strane veganizma

Post Gubitak težine

Greggs ima 30-dnevni plan dijete - evo šta to dijetetičar razmišlja o tome

Post Gubitak težine

7 stvari koje doktori rade da nadju nadimanje

Post Gubitak težine

Otvoreno pismo jedne žene njenom debelom je sve

Post Gubitak težine

Pitali ste: kako brzo izgubiti stomak

Post Gubitak težine

Zašto ovaj šef wellnessa nije uzbuđen u vezi vežbanja

Post Gubitak težine

Nemojte srušiti ishranu, evo kako dobro smanjiti težinu

Post Gubitak težine

7 stvari koje se dešavaju kada prestate da jedete mleko