Zašto ne bi trebali da jedete avokado kada ste pod stresom | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Zašto ne bi trebali da jedete avokado kada ste pod stresom

Zašto ne bi trebali da jedete avokado kada ste pod stresom

To je vrijeme da preispitamo svoj opsesija zdravih masti

Znamo da je tip masti trošimo stvar - zasićene jednako loše, nezasićenim jednako dobro. Stoga razlog idemo u postojanje avokada-manje.

Pa, prema novom studyby State University Ohio, koristi od onoga što jedemo možda neće biti tako čist rez.

Istraživači hranjeni grupu žena različitih doručaka masti na bazi i mjeriti njihove razine stresa prije svakog obroka.

Rezultati su pokazali da kada su naglasili žena, bilo plus poene od zdravih masti nestao.

Jednostavno rečeno, ako se osećate veoma razdražljiva, mogli biste biti bolje udisanje Big Mac nego proždire razbili zelena stvar na kiselo tijesto.

load...

Ali, šta to zapravo znači? Trebamo li ozbiljno biti zamjena Whole Foods za KFC? Ne baš.

Studija Sveučilišta u Beču naglasio da hranu koja sadrži polinezasićene masne kiseline (omega - 3 i omega - 6) može smanjiti stres i anksioznost, a poseban suđenje na State University Ohio napomenuti da takva hrana može ublažiti upalu stresom.

Pratite life coach i meditacije učitelj savjet Mariette Jansen da osigura svoj zdravoj ishrani drži svoj blagostanje na putu: "Fokus na smanjenje stresa na svakom obroka.

"Uzmi minut ili dva da se koncentriraju na dah i cilj za svaku outbreath biti duplo duže nego vaša inbreaths I usporiti jelo -. Poštuju ukus, boja i tekstura vaše hrane i dati vašu punu pažnju."

load...

Još jedan razlog da se odbace stola za blagovanje.

Stres utiče kako jedete? Check Out: Top 15 minuta Savjet Dalton Wong da zaustavi Stres grickanje


Zašto jesti visoke ugljikohidrata je bolje za mršavljenje nego jedu PaleoNovo istraživanje pokazuje pećinskog ishrana biti teret bologna

Ako nije sasvim uvjeren od strane 'pećinski dijeta', biće vam drago čuti da je prema najnovijim Australian istraživanja, to je nešto s Paleoand u sa ugljenih hidrata.

Studija, objavljena u časopisu Cell Metabolism, ukazuju na to da je malo proteina, visok unosom ugljenih hidrata može biti najefikasnije za stimulaciju određeni hormon hepatocitni faktor rasta 21 (FGF21), koji igra ulogu u suzbijanju apetit, moderiranje metabolizam, poboljšanje imuni sistem i proširenje vijek trajanja.

"Uprkos popularnosti visoko proteinska Paleo dijete, naše istraživanje sugerira upravo suprotno može biti najbolje za nas kako starimo - da je malo proteina, visok ugljenim hidratima je najkorisnije za kasno zdravlje i dugovječnost života", kaže vodeći autor Samantha Solon -Biet.

Ovo razmišljanje pojačava nalaza Harvard Univerzitet istraživača koji je otkrio dijeti visoko u integralnim žitaricama pomaže kod mršavljenja. 

Naravno, kao i sa bilo kojom grupom hrane ima ugljenih hidrata koji su bolje za tebe od drugih: pizza za doručak, ručak i večeru ne ćete dobiti tijelo kao što je Jenna Dewan-Tatum. Ali smatram dokaz da postoje nedostaci u krojenje glavne grupe hrane. 

Želite dokaz? Pogledajte na koji je povećao njen ugljikohidrata intakeand postao vitkiji nego ikad fitness bloger Madalin Giorgetta - dokaz u, (kruh) puding?


6 od najzdravijih Supermarket Buys RevealedU razgovoru sa nutricionistom Rhiannon Lambert na šest od najzdravijih namirnica za kupovinu iz supermarketa sada

Po riječima nutricionista Rhiannon Lambert, ne morate kupovati isključivo u Whole Foods imati zdrave ishrane.

Svrha Pedeset Najzdraviji hrane Nagrade iz oktobarskom broju žena Healthwas bi se pronašli najbolji kupuje koje možete naći - bez razbijanje banke.

Život je prekratak za previše neizgovorljivi prah i preskupa smoothies!

Dakle, vidimo se na našem FB live chat sa Rhiannon, tokom koje nam je pričala kroz šest njenih favorita i šta treba da se pazi na na etiketama hrane.

Oprosti nam, WiFi nije bio u potpunosti na našoj strani...

Šta još nutricionista odobren hranu? Provjeriti nečije vodič za najbolje ugljenih hidrata na high street


Masti ili Beletristika: Maslac je dobar za vaše zdravlje?Mi smo odgovoriti na jedan od najvažnijih Googled pitanja ispred #Weekendbrunch

Ovo je nešto za maslac te: kremaste tost topper stvarno nije loše za vas. Kao i da nema veze sa bolesti srca, to može biti malo štiti od dijabetesa tipa 2, pokazala je nova studija byFriedman School of Nutrition nauku i politiku, Boston.

Smatra se da je mononezasićene masti u maslacu poboljšati šećera u krvi i osjetljivost inzulina.

Ali, prije nego što počnete dekorirati tost, ne zaboravite da se drže na ne više od 25g dnevno. To će zadržati holesterola svijesti zasićenih masti na zdravom nivou, kao što je preporučeno od strane najnovijih istraživanja na American Heart Association. 

Samo napred, maslac svoj brunchthis vikend!


load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Mi nemamo kokose: da li previše hranite?

Post Gubitak težine

Novi veg koji je zdraviji od kale i ima ukus kao slanina

Post Gubitak težine

Upravo je ušetao? Evo kako preživeti svoju prvu nedelju nazad na poslu

Post Gubitak težine

4 sastojka bez glutena koji sabotiraju gubitak težine

Post Gubitak težine

7 grešaka ljudi pokušavaju da računaju makroe

Post Gubitak težine

Novi razlog za smanjivanje šećera i druge vesti

Post Gubitak težine

Koliko je jaja sigurno jesti nedeljno?

Post Gubitak težine

Proteinska voda: odlična je za treningom ili samo začinom?

Post Gubitak težine

Najvažniji trendovi zdrave hrane 2018

Post Gubitak težine

Koji 3 nutricionista bi zapravo naručili u Nando-u

Post Gubitak težine

Testenina čini teže, kaže najbolja studija ikada

Post Gubitak težine

Da li uzimate ili izbegavate aktivni ugalj?