4 stvari koje treba da znate pre nego što kupite kokosovo ulje | BA.GlobalScienceCollaboration.org

4 stvari koje treba da znate pre nego što kupite kokosovo ulje

4 stvari koje treba da znate pre nego što kupite kokosovo ulje

Koji tip kokosovog ulja ima maksimalni ishrane i ukus?

Kokos oilis više nije samo hir-to je puna na nacionalna opsesija.

Ne možete dobiti u roku od 10 metara na internetu prije nego što naletim na još jedan članak uzdižući svoje brojne vrline: To je ukusna, čini ubica vegan peciva, to može imati neke zdravstvene prednosti, i to čak služi i kao sve namjene ljepota proizvod.

Ali eksplozija kokosovo ulje u popularnosti je došlo uz jednu veliku mana: Sada policama supermarketa su prepuni bezbroj sorti stvari, sve nosi zbunjujuće Carousel potraživanja oznaka.

Dakle, koji tip bi trebao kupiti za maksimalnu ishranu i ukus? Mi smo pokrili. Evo, četiri stvari koje morate znati prije nego što pokupiti svoj sljedeći jar:

load...

PROČITAJTE: Je li masti loše za vas?

Stick sa solidnim

Većina supermarketa nose kokosovo ulje u oba čvrste i tečne državama-a iako su oboje označeni kao kokosovo ulje, oni nisu baš ista stvar.

Sve zasićenih masti (maslac, mast, kokosovo ulje) treba biti čvrsta na sobnoj temperaturi. Oni boca ukapljenog kokosovog ulja su prošli dodatnu obradu, eliminirajući neke od masnih kiselina koje su odgovorne za čuvanje to solidan na prvom mjestu.

To je veliki ne-ne, kaže nutricionista Jessica Levinson od Nutritioulicious, budući da zdravstvene prednosti kokosovog ulja su povezani sa onima masnih kiselina. Kupiti solidan kokosovo ulje iz istog razloga kupiti cijeli jabuke umjesto sok od jabuke: To je jedan korak bliže svojim najprirodniji oblik.

load...

Ne naglasiti o organskoj

Dobra vijest za budžet svesni kokos zavisnik: kokos nisu pokazali da imaju značajan ostataka pesticida, tako da nije bitno kupovati organske, objašnjava Jackie Newgent, RD, kulinarski nutricionista i autor The All-Natural Dijabetes Cookbook. Isto važi i za ne-GMO oznaka potraživanja.

Trenutno nema poznatih genetski modificirane sorte kokosa, tako da ne plaćaju ekstra za brend lepršavo non-GMO status.

Jedan izuzetak: Ako kupujete rafiniranih kokosovo ulje (više o tome ispod), možda ćete htjeti opruga za organski, jer organsku proizvodnju zabranjuje upotreba kemijskih vađenje nafte zove heksan.

Pokušajte pomoću ovog 100% organski, hladno presovanog kokosovo ulje da pomogne u stvaranju glatka, meka, sretan kože.

PROČITAJTE: Zašto organska hrana pomaže sagorevanje masti i više

Pazi za ove uslove etiketa

Kad god je moguće kupiti kokosovo ulje koje je označeno kao "nerafinirana", "ekstra djevičansko" i ili "hladno pritisne", ali izbjegavajte kokosovo ulje koji je označen kao "deodorized." Držeći se ove smjernice osigurava da ćete dobiti ulje izloženo najmanje iznos od obrade.

"Nerafinisani kokosovo ulje, koji se nazivaju ekstra djevičansko, je izvađen iz voća svježeg zrelog kokosa bez upotrebe kemikalija ili visokim temperaturama", kaže Newgent. "To znači da zadržava neke hranjive tvari koje djeluju kao antioksidansi."

Najprofinjenijih kokosovo ulje, s druge strane, hemijski vadi iz sušenog kokosa meso koje je već deodorized i beljeno, tako da je njegova antioksidans nivoi su osiromašeni.

Iako ovo ne važi za sve brendove: Neki rafiniranih ulja, posebno organski one, zapravo izvući pomoću pare. Provjerite web stranice proizvođača da budemo sigurni.

Rafinirani kokos ima svoje mjesto u kuhinji-to ima veći dima tačke od nerafinirana, tako da je više svestran za kuhanje ali naši stručnjaci ipak preporučuju nerafinirana, hladno presovanog ulje za većinu svrhe.

PROČITAJTE: 11 načina kako da povećate vašu ljepotu igra s kokosovim uljem

Ne polude

Obilje online izvora voska poetski o navodnoj zdravstvene prednosti kokosovog ulja, ali ne se previše uzbuđen.

Preliminarna istraživanja ne ukazuju na to da kokosovog ulja srednjeg lanca masnih kiselina može imati koristi naš obim struka, jer oni spalili za energiju, a ne čuvaju kao tjelesne masnoće.

Oni su pokazali da se podigne "dobrog" HDL kolesterola, previše. A opet, oni su također pokazali da se podigne "lošeg" LDL kolesterola, objašnjava Newgent. I oni srednjeg lanca masnih kiselina su i dalje tip zasićenih masti vrsta najviše ishrane profesionalci kažu da treba ograničiti.

Nije to kokosovo ulje je neka vrsta neoprostivo, izazivaju bolesti dijetetskih zlo-to je samo da mi ne dovoljno o tome zna još reći da bi trebao biti izvor broj jedan masti u našoj ishrani.

"Moj osjećaj je da ne postoji dovoljno istraživanja koja pokazuju da bi trebalo koristiti kokosovo ulje umjesto masti kao što su maslinovo ulje, avokado ulje, ili istjerivač-pritisne repice ulje koje znamo iz godina istraživanja imaju srca zdravstvene prednosti", kaže Levinson.

Vaš najbolji izbor? Držati utovarili na one dokazano zdrav izvore masti (losos, avokado, orasi, maslinovo ulje) i koristiti kokosovo ulje rjeđe. (Kao Levinson kaže: "Samo ne jesti po žlicu.")

Nema potrebe da eliminiše kokosovo ulje-umjesto toga, samo zapamtite to nije magijski zdravlje lijek za sve.

Ovaj članak izvorno pojavio na eatclean.com

Želite saznati više o zdravom ulja za kuhanje? Glasi: Koje ulje da koristim?

load...

Povezane vijesti


Post Ishrana

Sada možete dobiti hladne koktele na vašim vratima

Post Ishrana

Samo u: zdravo kafu da vam nadopunjujem

Post Ishrana

Da li je u redu zameniti jelo sa proteinom?

Post Ishrana

9 zdravstvenih problema za koje nisi shvatio da je rezanje pice moguće popraviti

Post Ishrana

10 zdravih napitaka koji su bolji od dijetalnog koksa

Post Ishrana

Šta se događa s vašim tijelom na energetskom napitku

Post Ishrana

Meni zlatih globusa pokazuje da zdrava hrana ne mora biti dosadna

Post Ishrana

Da li vam sirtna hrana stvarno čini mršavim?

Post Ishrana

Nećete vjerovati koji alkohol polovina rizik od dijabetesa - i koji ga povećava

Post Ishrana

Zašto propustite ako ne mešate protein?

Post Ishrana

Nutricionistička presuda na najnovijem lečenju mamurluka

Post Ishrana

Svakog dana sam pio limunsku vodu 2 nedelje - evo šta se desilo