5 čvrstih razloga za otrezivanje za oktobar (ili duže) | BA.GlobalScienceCollaboration.org

5 čvrstih razloga za otrezivanje za oktobar (ili duže)

5 čvrstih razloga za otrezivanje za oktobar (ili duže)

Nove statistike pokazuju da je prosječna Brit padne £ 50K na alkohol tokom njihovog života. Da je ono što ste mogli učiniti s tim... Želite više poticaja? Samo spusti...

Da, koktela može biti dobro za vas. I naravno, tu je resveratrol- snažan antioksidans - u crnom vinu.

Ali u hladnu svetlost dana, ispijajući da Alka Seltzer, svi znamo postoje zdraviji načini da biste dobili svoj antioksidans fix.

Ako vam je potreban pritisak da se smanji na Aperol spritzes, pridružite rak dobrotvorne Macmillan idemo Sober za inicijativu oktobra. To je win-win-win situacija: Dajete jetru odmor, novac ide na dostojan uzrok - i vaši prijatelji neće imati kako bi duže bilo kasno-noćni Celine Dion singalongs za čitav 31 dana.

load...

Našli smo pet ne-brainer razloga da prestanu da piju iz nutricionista Elouise Bauskis (nutricentre.com). To je također imati na umu da su ženska tijela su osjetljiviji na alkohol od muškaraca. (Izvini.)

Ravnotežu vode i masti u našem organizmu znači alkohol koncentriraniji i visi oko duže. To znači da se može razviti bolest jetre na nižim nivoima za piće, a naleti se rizik od osteoporoze previše.

Evo još pet razloga da se spusti čašu, odmah.

1 Zaštitite jetru

Vaša jetra može biti jedini organ koji može da se izliječiti, Wolverine stilu - ali to ne znači da možete da se postroje još jednu priliku. Alkohol je nešto jetre bori za obradu, a može se trajno oštetiti teška za piće. 

load...

2 izgledati mlađe

Redovne piće inhibira proizvodnju probavnih enzima, što smanjuje sposobnost apsorpcije proteina, masti, vitamina i folne kiseline. Ove hranjive tvari su recept za kolagena. Nema novih kolagena i smanjuje antioksidansi znači jedno - bore. I puno njih.

3 Stop Cravings

Alkohol sprečava sposobnost vašeg organizma da pravilno probaviti masti, ostavljajući ga da se akumulira u jetri. Ovo potiče na visokim nivoima leptina - je 'glad hormona.

Ikad zapitali zašto žudite čips i slatke hrane na putu kući iz pub? Dok ti kucaju vratiti prošek, glukoze dobiva 'zaglavi' u jetri, što uzrokuje razine šećera u niskim krvnim.

4 Stay plodno

Alkohol zaustavlja vaše tijelo skladištenje cink ispravno, što može poremetiti menstrualnog ciklusa. Razmišljanje o bebu? Teško opijanje može povećati šanse od pobačaja i urođenih mana.

5 To će učiniti srećnijim

Alkohol otežava vaše telo apsorbuje mnogo esencijalnih nutrijenata, što može imati veliki utjecaj na vaš mozak kemije. Heavy piju često imaju niži nivo triptofana (aminokiselina koja postaje 'hormon sreće' serotonina). Niske selen i B vitamina su također povezani sa depresija, anksioznost, stres i niske energije.

Saznajte više i popnite se na Go Sober za bandwagon oktobra u gosober.org.uk

Povezane vijesti


Post Ishrana

Vrhunski koktel: umami krvavi mari

Post Ishrana

Pio sam čaj umesto kafe svakog jutra nedeljno - evo šta se desilo

Post Ishrana

Postoji novi način za jesti avokada - i to je vrijednost za novac

Post Ishrana

7 sok recepti za čišćenje, spaljivanje i pojačanje vašeg puta tokom nedelje

Post Ishrana

Odgovor kardiologa na najsnažniju kafu na svetu

Post Ishrana

9 zdravstvenih problema za koje nisi shvatio da je rezanje pice moguće popraviti

Post Ishrana

Novo istraživanje povezuje alkohol sa rakom - šta treba znati

Post Ishrana

Sokovi za imunitet koji će vam pružiti hladnu sezonu

Post Ishrana

Čisto vreme za čišćenje hrane: kada jesti šta je za gubitak masti i dobitak mišića

Post Ishrana

Magični prah: 4 praška za zdravlje i kako ih koristiti

Post Ishrana

Meni zlatih globusa pokazuje da zdrava hrana ne mora biti dosadna

Post Ishrana

9 najboljih belančevina za žene, prema vašem cilju