6 sastojaka nutricionista nikad ne stavljaju u svoje kondicije | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 sastojaka nutricionista nikad ne stavljaju u svoje kondicije

6 sastojaka nutricionista nikad ne stavljaju u svoje kondicije

Stručnjaci jelo na dodatke koji može pretvoriti zdrava poslastica u šećer bomba

Postoji više priprema hranjiv smoothie recept nego jednostavno baca sastojke u blender. Samo nekoliko loš izbor, a vi ćete završiti sa šećerne i kalorija ispunjene uživanje umjesto zdrav napitak. Registrovan nutricionisti se slažu da je važno da se koriste pravi, sastojci hrane - pretjerati s visoko obrađene dodatke može dovesti do šećerom kalorija bombi.

Ovdje su šest sastojaka koji nutricionisti nikad, nikad, dodati u frape.

Smrznuti jogurt

Sladoled je očigledno ne-ne - jednom koji ide u blender, da ste napravili milkshake, a ne smoothie. Ali, uprkos tome što ima manje kalorija nego sladoled, smrznuti jogurt treba izbjegavati.

load...

"Ima još previše šećera u njemu, i to ne da te njeguje", kaže Sara Haas, RDN, LDN, a glasnogovornik Akademije za ishranu i dijetetiku.

Flavored YOGURT

Odlučiti za jogurt da smanje šećer. Prema American Heart Association, muškarci samo treba trošiti 37,5 grama šećer dnevno; za žene, broj je manji - samo 25 grama šećer dnevno.

Neki okusom jogurta sadrže oko 26 grama šećera po šest-unca kontejner - koji je već više od preporučene dnevne količine za žene.

Hass nikada dodaje okusom jogurta joj frape. Umjesto toga, ona koristi nemasnog grčki jogurt, koji obično sadrži samo šest do devet grama šećera po obroku, i ograničava porciji za 4-6 oz. Pročitajte naljepnice pažljivo, a cilj je da zadrži svoj dodanog šećera u okviru preporučene dnevne količine.

load...

Proteinski prah

Mnogi registriran dijetetičara pronaći druge izvore proteina. "Radije bih dodati jogurt, sir, tofu ili matica Baterse proteina; ako birate proteinski prah, potražite proizvod koji nema puno šećer i nije previše bogata proteinima", kaže Sheth. U vašem smoothies, to je najbolje da ima samo 20 do 30 grama proteina max

Prema Sheth postoje proteinski prah na tržištu koje sadrže do 45 do 50 grama proteina, ali to je malo previsok. Muškarci su ohrabreni da konzumiraju 56 grama proteina dnevno, a žene su ohrabreni da konzumiraju 46 grama proteina dnevno. Ako jedeš 2-3 porcije hrane bogate proteinima, to nije strašno teško doći do ovog dnevnog preporuka, prema CDC.

JUICE

Uključujući i voćni sok u svoj smoothie neće dodati bilo koji okus ili hranjive tvari, kaže Ginn-Meadow. I, što je još važnije, sokovi su često visoke u šećer i kalorija. Stick sa stvarnim voćni umjesto soka ili sok koncentrat.

"Lean prema voće, kao što su voće, kruške, jabuke, i dodajte želeniša za dodatnih vlakana", dodaje Vandana Sheth, RDN, CDE, a glasnogovornik Akademije za ishranu i dijetetiku.

SUŠENO VOĆE

Jer sušeno voće nije gusta kao svježe voće, morate jesti više da se osjećaju zadovoljni, kaže Ginn-Meadow. U sušeno voće, većina sadržaja vode uklonjena kroz proces dehidracije - bilo prirodno ili sa specijalizovanom opremom.

Neki sušenog voća prepune su šećer. U prosjeku, samo jedna trećina šolje sušene brusnice sadrži oko 26 grama šećera. Koristite pravi voće dodati teksturu na svoj smoothie i izbjegli prelazi dnevni unos šećera.

Sladilo

Ako postoji voće u smoothie, nema dalje zaslađivač je potrebno. "Nikada ne bih dodati šećer: bijeli šećer, šećer, med, agave nektar - već si dobiti dovoljno slatkoću iz voća", kaže Torey Armul, RDN, CSSD, LD, a glasnogovornik Akademije za ishranu i dijetetiku.

I dok voće je dobar način da zasladi svoj smoothie, pazi na veličinu porcija. "Samo dodajte šolju, jer što više voća dodate, više šećera i kalorija vam dodavanje, previše", kaže Angela Ginn-Meadow, RD, LDN, CDE, a glasnogovornik Akademije za ishranu i dijetetiku.

Ovaj članak je izvorno napisan za womenshealthmag.com

Čine savršen smoothiewith ovih ruci trikove.

Povezane vijesti


Post Ishrana

Jednog dana plana obroka celulita

Post Ishrana

Kako napraviti najnovije najnovije napitke za sagorevanje masti, koje pune masti

Post Ishrana

Znači, ne piješ ovaj Božić. sada, idite na taj radni događaj kao profesionalac

Post Ishrana

4 naučna razloga zbog kojih se osećate toliko pijano tokom vikenda

Post Ishrana

Ja sam zamijenio doručak s peglanjem ili šokom nedelju dana - evo šta sam naučio

Post Ishrana

Ova hrana je pakirana u proteinima, ukus je kao bombay mix i može spasiti svet

Post Ishrana

Najbolji vitak proteina za jesti, zavisno od ciljeva vašeg tela

Post Ishrana

Zašto vas jutarnji badem latte čini gladnim

Post Ishrana

Da li napitak pre treninga zaista može da spali više kalorija?

Post Ishrana

12 hrana za jesti da biste se oslobodili celulita

Post Ishrana

Da li morate da izbacite alkohol u gubljenje težine?

Post Ishrana

Pio sam čaj umesto kafe svakog jutra nedeljno - evo šta se desilo